Polonya Müslümanları Müftüsü Tomasz Miśkiewicz ve Saraybosna Belediye Başkanı Samir Avdić, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ile bir araya geldi.
Büyükşehir Taş Bina’da gerçekleşen ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Altay, Konya’nın Şeb-i Arus bereketiyle farklı coğrafyalardan gelen misafirleri ağırlamaya devam ettiğini söyledi. Altay, misafirlere nazik ziyaretleri için teşekkür etti.
Polonya Müslümanları Müftüsü Tomasz Miśkiewicz, Konya’nın tarihi bir şehir olduğunu ve Türkiye’de İslam’ın kalbinin attığı yerlerden biri olduğunu vurguladı.
Saraybosna Belediye Başkanı Samir Avdić ise misafirperverlik için Başkan Altay’a teşekkür etti. Konya’nın Saraybosna ile kardeş şehir olduğunu hatırlatan Avdić, "Konya öyle bir şehir ki hem Saraybosna hem Bosna Hersek için çok şey yapmış. Biz kendi evimiz gibi hissediyoruz burayı. Hz. Mevlana’yı anma etkinlikleri için burada bulunmaktan çok mutluyuz. Çok güzel bir atmosfer var. Size ve Konyalılara huzur ve mutluluk içinde yaşamanızı dileriz" dedi.
Heyet, Taş Bina Konya Dijital Tanıtım Merkezi’ni ve Peygamber Efendimizin hayat yolculuğunu anlatan yeni açılan Siyer Sergisi’ni de ziyaret ederek Başkan Altay’dan bilgi aldı.