Türkiye Sudan’a Yardım Eli Uzatıyor: İyilik Gemisi Yola Çıktı

Türkiye Sudan’a Yardım Eli Uzatıyor: İyilik Gemisi Yola Çıktı

Türkiye Sudan’a Yardım Eli Uzatıyor: İyilik Gemisi Yola Çıktı

İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya, Sudan'da yaşanan iç çatışma, sel felaketleri ve salgın hastalıklar nedeniyle zor günler geçiren Sudan halkına Türkiye’nin yardım elini uzattığını duyurdu. Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya, Türkiye’nin 2. İyilik Gemisi’nin yola çıktığını belirterek, milyonlarca insanın açlık ve kıtlıkla karşı karşıya kaldığı Sudan’a gıda ve temel ihtiyaç malzemeleri gönderildiğini açıkladı.
 

Sudan’da Yaşanan Felaketler


Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya, Sudan’ın bir yılı aşkın süredir süren iç çatışmaların yanı sıra doğal felaketler ve salgın hastalıklarla mücadele ettiğini vurguladı. Milyonlarca insanın, özellikle çocukların kıtlık ve felaket düzeyinde açlıkla karşı karşıya olduğunu dile getiren Bakanımız, Sudan halkının yardım beklediğini ifade etti.
 

Türkiye’den Sudan’a Yardım Eli


Türkiye’nin, geçmişten bugüne yardıma muhtaç ülkelere elini uzatmakta tereddüt etmediğini hatırlatan Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya, "Mazlum ve yardıma muhtaç ülkelere yardım elini esirgemeyen ülkemiz, bugün Sudan’a 2. İyilik Gemisini gönderdi" diyerek, Türkiye’nin Sudan halkına olan desteğini vurguladı. Yardımlar, AFAD koordinasyonunda ve Türk Kızılayı ile ulusal sivil toplum kuruluşlarının iş birliğiyle hazırlandı.
 

Yardımlar Mersin’den Sudan’a Ulaştı


Mersin Limanı'ndan hareket eden iyilik gemisi, yaklaşık 3 bin ton gıda, hijyen ve barınma malzemesi taşıyor. Bu malzemeler, Sudan halkının en temel ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik olarak özenle hazırlandı. Yardımların kısa sürede Sudan’a ulaştırılması hedefleniyor.
 

Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan’ın Liderliğinde Yardımlar Devam Ediyor


Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya, açıklamasında Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Türkiye'nin, mazlum ve mağdur ülkelere yardım etmeye devam ettiğini vurguladı. "Yüreğinden iyiliği eksik etmeyen yardımsever milletimiz, Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan’ın liderliğinde mazlum ve mağdur ülkelerin her daim yanında olmaya devam ediyor" diyerek, Türkiye'nin yardımsever ruhunun önemine dikkat çekti.
 

Ankara,İç İşleri Bakanlığı
belediye365.com

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu

SUR YAPI TATİL EVLERİ ANTALYA'DA 4 MEVSİM TATİL