Siirt'te AFAD Koordinesinde TAMP Kapsamında Deprem Tatbikatı Gerçekleştirildi

Siirt

Siirt'te AFAD Koordinesinde TAMP Kapsamında Deprem Tatbikatı Gerçekleştirildi

Siirt'te AFAD Koordinesinde TAMP Kapsamında Deprem Tatbikatı GerçekleştirildiSiirt İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) tarafından, 2024 yılı Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) çerçevesinde bir saha ve masa başı tatbikatı düzenlendi. Tatbikat, GAMER salonunda gerçekleştirildi ve Siirt’te meydana gelebilecek olası bir 6.7 büyüklüğündeki depreme karşı alınacak önlemler ve müdahale süreçlerini kapsadı.


Afet Senaryosu ve Kriz Yönetimi Test Edildi

 
Tatbikata AFAD yöneticilerinin yanı sıra kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri de katılım sağladı. Tatbikat, olası afetlere karşı kriz anında yapılması gerekenler üzerine odaklandı ve afet senaryolarına hazırlık amacı taşıdı. Senaryo gereği simüle edilen deprem sırasında ekiplerin koordinasyon becerileri, iletişim kabiliyetleri ve afet yönetimi süreçleri test edildi. Kriz anında etkin müdahale kabiliyetlerini artırmayı hedefleyen tatbikat, saha çalışmalarıyla gerçek hayata yakın bir deneyim sundu.


AFAD İl Müdürü Akkoyun: "Hayat Kurtarmak Önceliğimizdir"


AFAD İl Müdürü Cahit Akkoyun, masa başı ve saha tatbikatlarının amacına değinerek TAMP çalışmalarındaki ana hedeflerden öncelikli olarak hayat kurtarmanın önemine dikkat çekti. Akkoyun, yaptığı açıklamada, "Kesintiye uğrayan yaşamı ve faaliyetleri en kısa sürede normale döndürmek, müdahale çalışmalarını hızlı ve planlı bir şekilde gerçekleştirmek en temel hedefimizdir" dedi.


Hedefler: Halk Sağlığını Koruma ve İkincil Afetleri Önleme


Akkoyun ayrıca tatbikatların sadece acil durum müdahalesiyle sınırlı olmadığını, geniş bir hedef yelpazesine sahip olduğunu belirtti. "Halk sağlığını korumak ve sürdürmek, mülkiyet, çevre ve kültürel mirası korumak, ekonomik ve sosyal kayıpları azaltmak, ikincil afetleri önlemek ya da etkilerini hafifletmek ve kaynakların etkin kullanımını sağlamak, temel hedeflerimiz arasındadır" ifadelerini kullandı.

AFAD’ın düzenlediği tatbikat, afetlere karşı hazırlıklı olma ve kriz anında müdahale kabiliyetlerini geliştirme noktasında önemli bir adım olarak değerlendirilirken, katılımcıların gösterdiği uyum ve başarıyla tamamlandı.
 

Ankara,İç İşleri Bakanlığı
belediye365.com

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu

SUR YAPI TATİL EVLERİ ANTALYA'DA 4 MEVSİM TATİL