10. Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı'nın ilk gününde Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Dr. Batuhan Mumcu'nun katılımıyla "Kültürel Mirasın Korunması" konulu söyleşi gerçekleştirildi. Mumcu, söyleşi sonrası kitaplarını okurlar için imzaladı.
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 10. Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı, ilk gününde yoğun ilgiyle başladı. Program kapsamında Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Dr. Batuhan Mumcu'nun katılımıyla "Kültürel Mirasın Korunması" konulu söyleşi düzenlendi.
Bakan Yardımcısı Dr. Batuhan Mumcu, kültürel mirasın medeniyetler için taşıdığı değeri ve korunmasının geleceğe bırakılacak en değerli miraslardan biri olduğunu vurguladı. Mumcu, Anadolu'nun tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmış kadim bir coğrafya olduğunu belirterek, kültürel zenginliğin korunmasının hem sorumluluk hem de kimlik meselesi olduğunu ifade etti.
Kültürel mirasların sürdürülebilir şekilde korunarak gelecek nesillere aktarılmasının, ülkelerin medeniyet düzeyini gösteren en önemli unsurlardan biri olduğunu dile getiren Mumcu, söyleşi sonrası okurlar için kitaplarını imzaladı. İmza etkinliğinde gençler, kültür ve sanat alanındaki çalışmalarıyla dikkat çeken Mumcu'ya yoğun ilgi gösterdi.
"Kahramanmaraş'ta Olmak Gurur Verici"
Programın ardından değerlendirmelerde bulunan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Dr. Batuhan Mumcu, Kahramanmaraş'ta bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek şehrin kültürel potansiyeline dikkat çekti. Mumcu, "Yaralarını sarmaya devam eden ve her geçen gün daha iyiye giden; coğrafyasıyla, iklimiyle, gastronomisi ve turizmiyle değerli şehrimiz Kahramanmaraş'tayız" dedi.
Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 10. Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı'nda olmaktan büyük gurur duyduğunu belirten Mumcu, "Hem yayınevlerinin eserlerini yakından inceledik hem de gençlerle güzel bir sohbet gerçekleştirdik. Bu değerli organizasyonda emeği geçen Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel başta olmak üzere tüm ekibe teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.