KAMUOYUNA DUYURU!

KAMUOYUNA DUYURU!

KAMUOYUNA DUYURU!



KAMUOYUNA DUYURU!


İlimizdeki yerel bir gazetede yer alan “Sivas'ta Ölüler de Tasarruf Tedbirlerinden Nasibini Aldı” başlıklı haberde cenazelerini farklı şehirlere nakletmek isteyen kişilere tasarruf tedbirleri gerekçe gösterilerek yardımcı olunmadığı ifade edilmiştir.


Haberin devamında ise Ağrı’da ikamet eden ve Sivas’ta vefat eden 52 yaşındaki vatandaşın yakınlarının yaşadığı mağduriyete yer verilerek konu asıl zemininden farklı bir yöne çekilerek kamuoyu yanlış şekilde bilgilendirilmiştir.


Sivas Belediyesi Mezarlık İşleri Müdürlüğü bünyesindeki kamera kayıtları incelendiğinde; habere konu edilen olayın aslında farklı bir şekilde cereyan ettiği ve vatandaşın mağdur edilmek bir tarafa, aslında yardımcı olunması adına Belediye çalışanlarının gösterdiği olumlu yaklaşım gözler önüne serilmektedir.


27 Mayıs 2024 Pazartesi günü yakınları vefat eden Ağrılı iki vatandaş, Mezarlık İşleri Müdürlüğümüze cenaze nakil işlemleri için başvuruda bulunmuş ve ilgili personelimiz konuyu yakından takip etmiştir. Ağrı’ya nakledilmek istenen cenaze için Ağrı Mezarlık İşleri Müdürlüğü ile yapılan görüşmeler neticesinde geçmiş dönemlerde olduğu gibi iki farklı taşıma yöntemi teklif edilmiştir.


İlk olarak cenazenin kara yoluyla Erzincan iline kadar nakledilmesi, buradan da Ağrı Mezarlık İşleri Müdürlüğü aracına alınarak söz konusu şehre nakledilebileceği ifade edilmiştir. Diğer bir seçenek olarak ise cenazenin hava yoluyla Ağrı’ya gönderilebileceği bildirilmiştir.


Bunun üzerine cenaze yakınları tarafından uçakla nakil işleminin zahmetli olduğu ifade edilerek kara yolu seçeneği üzerinde görüşülmüştür. Bu sırada yapılan telefon görüşmeleri neticesinde cenaze sahiplerinin bir ambulans ayarladıkları ve nakil işlemini kendi imkânlarıyla yapacakları dile getirilmiştir.


Söz konusu görüşmenin ardından müdürlükten ayrılan cenaze sahipleri, aynı gün farklı bir araçla taşıma yaparak bu durumu cep telefonuyla kayıt altına alıp Sivas Belediyesi’nin kendilerine yardımcı olmadıkları yönünde bir gazeteye demeç vermişlerdir.


Konunun muhatabı olan Belediyemize görüş sorulmadan doğrudan tasarruf tedbirleri gerekçe gösterilerek yapılan haberde ise kurumumuz haksız şekilde eleştirilerin odağı haline getirilmiştir.


Mezarlık hizmetleri ve cenaze işlemlerinde vatandaşın acılı gününde yanında yer alarak tamamen ücretsiz şekilde hizmet veren Belediyemizin hassas olduğu bu konuda haksız yere itham edilmesi kabul edilemez bir durumdur.


Söz konusu haberden duyduğumuz üzüntüyü ifade ederek yaşanan olayın aslını kayıtları ile birlikte kamuoyunun bilgisine sunarız.




Sivas,Sivas Belediyesi
belediye365.com

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu

SUR YAPI TATİL EVLERİ ANTALYA'DA 4 MEVSİM TATİL