Hz. Mevlânâ'nın vuslatının 752. yıl dönümü dolayısıyla Kahramanmaraş Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, KSÜ ve paydaş kurumlar iş birliğiyle 24 Aralık Çarşamba günü anma programı düzenlenecek. Saat 19.30'da KSÜ Yunus Emre Kongre Merkezi'nde başlayacak programa tüm vatandaşlar davet edildi.
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Hz. Mevlânâ'nın vuslat yıl dönümü için paydaş kurumlarla ortak bir anma programı hazırladı. Valilik, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) ve diğer kurumların katkılarıyla organize edilen etkinlik, 24 Aralık Çarşamba günü gerçekleştirilecek.
Programda Türk Tasavvuf Musikisi konseri ve sema gösterisi yer alacak. Katılımcılar, Mevlânâ'nın hoşgörü, sevgi ve insanlık temelli öğretilerini, müzik ve semanın mistik atmosferinde yeniden hatırlama fırsatı bulacak.
Musiki konserinde tasavvufun seçkin eserleri seslendirilecek. Semazenler ise izleyicilere maneviyat dolu anlar yaşatacak. Etkinlik, Hz. Mevlânâ'nın evrensel mesajlarını hatırlatma ve paylaşma amacını taşıyor.
Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, anma programına tüm vatandaşların davetli olduğu belirtildi.