DENİZCİLİĞİN KALBİ İSTANBUL’DA ATACAK

DENİZCİLİĞİN KALBİ İSTANBUL’DA ATACAK

DENİZCİLİĞİN KALBİ İSTANBUL’DA ATACAK

Türkiye’de denizciliğin kalbi İstanbul’da atacak. 3. Türkiye Denizcilik Zirvesi 2 Temmuz Salı günü İstanbul Tersanesi’nde gerçekleştirilecek. Türkiye denizcilik sektörünün buluşma noktası olarak görülen ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilecek olan Türkiye Denizcilik Zirvesi’nin açılış konuşmasını Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu gerçekleştirecek.

 

Sektör paydaşlarını bir araya getirecek olan zirve ile iş birliğini artırmayı, stratejik yönelimleri belirlemeyi ve sektörün sürdürülebilir büyümesini desteklemeyi hedeflediklerini bildiren Bakan Uraloğlu, zirvede ayrıca kıyı tesisi altyapıları, sera gazı azaltım tedbirleri ve finansmanı, Türk uluslararası gemi sicili ve denizcilikte lojistik performans gibi önemli konuların ele alınacağını söyledi.

 

Gerçekleştirilecek olan zirve ile gelişen teknoloji ve inovasyonu tartışarak uluslararası ilişkileri de güçlendirmeyi hedeflediklerinin altını çizen Uraloğlu, “Zirve ile Türkiye'nin denizcilik alanındaki liderliğini güçlendirmeyi ve sektörün sürdürülebilir bir şekilde büyümesini desteklemeyi amaçlıyoruz. Bu yıl zirvede kıyı tesisi altyapıları, sera gazı azaltım tedbirleri ve finansmanı, Türk uluslararası gemi sicili ve denizcilikte lojistik performans gibi önemli konuları ele alacağız. Zirvenin sektörün geleceğine dair önemli bir vizyon sunarak Türkiye'nin denizcilik alanındaki lider konumunu pekiştirmeye katkı sağlayacağını düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

 

40 Kişiye Amatör Denizci Belgesi Verilecek

 

Bakan Uraloğlu ayrıca, 3. Türkiye Denizcilik Zirvesi etkinlikleri kapsamında Haliç Yelken Kulübü’nde 40 kişiye ücretsiz Amatör Denizci Uygulama Eğitimi verileceğini de duyurdu. Programa katılmak isteyen vatandaşların https://turkiyedenizcilikzirvesi.org/amator-denizciler-egitimi/ isimli internet sitesinden başvuru yapması gerektiğini kaydeden Bakan Uraloğlu, 30 Haziran 2024 Pazar günü saat 12.00’ye kadar başvurularını tamamlayan ve teorik eğitimi almaya başlayanlar arasından belirlenecek 40 kişiye 2 Temmuz tarihinde ücretsiz olarak Amatör Denizci Uygulama Eğitimi verileceğini belirtti. Uraloğlu, teorik eğitimleri tamamlayanların ise çevrimiçi olarak Amatör Denizci Sınavı’na katılabileceğini ve sınavda başarılı olanların Amatör Denizci Belgesi almaya hak kazanacağını kaydetti.

 

Program Akışı

 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun açılış konuşması ile başlayacak olan zirvede, saat 10.15’te “Denizcilik Ödül Töreni” gerçekleştirilecek. Zirvede, saat 10.30’da “Türk Deniz Ticaretinde Kıyı Tesisi Altyapıları ve Gelecek Vizyonu”, saat 11.40’ta “Kılavuzluk ve Römorkörcülük Hizmetleri Emniyetinde Güncel Gelişmeler”, saat 13.00’te “Yakın Gelecekte Deniz Ticareti Vizyonu”, saat 13.20’de “Sera Gazı Azaltım Tedbirleri ve Finansmanı”, saat 14.30’da “İMEAK Deniz Ticaret Odası 3’üncü Denizci Millet Denizci Ülke Proje Yarışması Ödül Töreni”, saat 15.00’te “Kolay Bayrak Hegemonyasında Türk Uluslararası Gemi Siciline Genel Bakış”, saat: 16.30’da “Yeşil Denizcilik Koridorları İçin Politika”, 16.50’da “Lojistik Performansı Yönünden Denizcilik ve Kör Noktalar İçin Birlikte Çalışma” oturumları gerçekleştirilecek. 3. Türkiye Denizcilik Zirvesi ile ilgili tüm detaylara turkiyedenizcilikzirvesi.org sitesinden ulaşılabilecek.


Ankara,Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı
belediye365.com

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu

SUR YAPI TATİL EVLERİ ANTALYA'DA 4 MEVSİM TATİL