Tarih: 17.10.2024 18:25

Büyükşehir’den Sahabiye Kentsel Dönüşüm Alanında Zemin Etüdü Çalışması

Facebook Twitter Linked-in

Büyükşehir Belediyesi ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı iş birliğindeki Deprem Master Planı Çalışmaları kapsamında yürütülen faaliyetlerin yanı sıra kentsel dönüşüm alanlarında da zemin etüdü gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi, Sahabiye Kentsel Dönüşüm Projesi alanında da çalışmalara devam ediyor.

Sahabiye Kentsel Dönüşüm Projesi 2. ve 3. uygulama etapları kapsamında konut artı ticaret bloklarının yapılacağı uygulama sahasında zemin etüt çalışmalarına başlayan Büyükşehir Belediyesi, sağlıklı inşa çalışmaları için önemli olan söz konusu faaliyetleri titizlikle gerçekleştiriyor. 

50 Tane Noktada 30 ve 50 Metre Derinliklerde Jeofizik Yöntemlerle Çalışmalar Yapılacak

Zemin etüt incelemeleri kapsamında 50 tane noktada 30 ve 50 metre derinliklerde Jeofizik yöntemlerle çalışmalar yapılması planlanırken, zemin etüt incelemelerinin yüzde 50’sinin tamamlandığı belirtildi. Arazi çalışmaları tamamlandıktan sonra elde edilen veriler teknik analizler ve değerlendirmeler sonucunda mühendislik yöntemleri ile birleştirilerek sağlam ve güvenli yapıların tasarlanması için atılmış ilk adım olacak.

Zemin Etüdü Ne İşe Yarar?

Zemini oluşturan katmanların tespit edilmesi, alanın deprem riski açısından risk derecesi, olası bir fay hattına olan uzaklığı, zemin taşıma kapasitesinin belirlenmesi gibi birçok jeolojik verinin bilimsel yöntem ve deneyler ile saptanmasını sağlamakta.

Bu kapsamda alanda sondaj çalışmaları, araziden numune alınması, alınan numunelerin değerlendirilmesi, sismik veri analizi, zeminin röntgenlenmesi gibi birçok jeofizik yöntemler bakanlık şartnamelerine uygun olarak yapılmakta.



Kayseri,Kayseri Belediyesi
belediye365.com


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —