Büyükşehir bu çalışmayla çocukların hayatına dokunacak

Büyükşehir bu çalışmayla çocukların hayatına dokunacak

Büyükşehir bu çalışmayla çocukların hayatına dokunacak

Büyükşehir, şehrin en uzak noktalarındaki miniklere dahi dokunmak için “Bir Hikâye Bin Neşe” projesini başlattı. Bu kapsamda kırsalda yaşayan 700 minikle sağlık etkinliğinde buluşan eğitimciler, onlarla dolu-dolu iki gün geçirdi. Çocuklar ayrıca karagöz-hacivat gölge oyunuyla neşe buldu.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, Aile ve Çocuk Hizmetleri Şube Müdürlüğü eliyle kırsal bölgelerdeki ve şehrin en uzak noktalarındaki çocuklara ulaşmak, onların hayatına dokunmak için “Bir Hikâye Bin Neşe” projesini başlattı.

İlk durak Taraklı
Projenin ilk durağı Taraklı oldu. İlçenin kırsalından 700 öğrenci, Büyükşehir’in misafiri oldu. Uzmanlar ve eğitimcileri iki gün boyunca miniklerle harika etkinlikler yaptı.

Hem oyun hem bilgi
Diş sağlığı taraması yapılan çocuklar, diş sağlığı ve korunması konusunda bilgilendirildi.  2 gün süren etkinlikte ayrıca birbirinden eğlenceli etkinlikler yapıldı. Çocuklar Hacivat-Karagöz gölge oyununda eğlendi, birbirinden zengin içeriklerin olduğu oyunlar oynandı.

Diş taraması
Eğitim kapsamında ayrıca çocuklara sosyal medya kullanımı konusunda dikkat edilmesi gereken konular aktarıldı, temizlik bilinci oluşturuldu. Diş sağlığı taramasından geçen miniklere diş fırçası ve diş macunu dağıtıldı.

Çocuklar için devam edecek
Bu anlamlı proje, önümüzdeki haftalarda çeşitli içeriklerle 16 ilçeden misafirlerle sürecek. Kırsal kesimlerde yaşayan çocuklara ulaşacak “Bir Hikâye Bin Neşe” çocukların eğlenirken farkındalık kazanmasını sağlıyor. 


Sakarya,Sakarya Belediyesi
belediye365.com

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu

SUR YAPI TATİL EVLERİ ANTALYA'DA 4 MEVSİM TATİL