BİR KERE YAPTIN, YİNE YAPARSIN ŞİMŞEK

BİR KERE YAPTIN, YİNE YAPARSIN ŞİMŞEK

Antalyaspor bu sezon 3`üncü teknik direktörle yola devam ediyor.

Antalyaspor bu sezon 3`üncü teknik direktörle yola devam ediyor. Son 10 yılda 1. Lig`de sadece 3 takım 3 teknik direktörle Süper Lig`e yükselmeyi başarabildi

Engin Korukır ve Hami Mandıralı`nın ardından bu sezonki 3. teknik adamı olarak Yusuf Şimşek`i göreve getiren Antalyaspor`un Süper Lig`e yükselebilmesi istatistiklere göre çok zor. Son 10 yılda 30 takımı Süper Lig`e yolcu eden 1. Lig`de sadece 3 takımın bu başarıya 3. teknik adamla ulaşmış olması dikkat çekiyor.

KONYA VE ELAZIĞ DA VAR 
Son 10 yılda 3 teknik adamla Süper Lig`e çıkan ilk takım Antalyaspor olurken, 2007-2008 sezonuna Raşit Çetiner`le başlayan kırmızı-beyazlılar, daha sonra Ümit Turmuş`u göreve getirmiş, son olarak da koltuğa oturan Hikmet Karaman`la şampiyonluğa ulaşmıştı. 2009-2010 sezonunda bu kez Konyaspor, 3 teknik adamla mutlu sona ulaşmış, sezon boyunca da Hüsnü Özkara, Fuat Yaman ve Ziya Doğan`a görev vermişti. 3 teknik adamla Süper Lig`e ulaşan son takım da Elazığspor oldu. 2011-2012 sezonunda Osman Özköylü`yle sezona başlayan Gakkoşlar, daha sonra Hüsnü Özkara ve Bülent Uygun`la Süper Lig biletini almayı başarmıştı.

AKREP ZORU BAŞARACAK
Her 10 takımdan birisinin 3 teknik adamla Süper Lig`e yükseldiği PTT 1. Lig`de, son 10 yılda 14 takımın tek teknik direktörle, 13 takımın da 2 teknik direktörle başarıya ulaşması dikkat çekti. Bu veriler göze alındığında şampiyonluk mücadelesi veren ilk 4 takımdan Antalyaspor ve Osmanlıspor`un Süper Lig`e yükselme şansının yüzde 10 olduğu dikkat çekiyor. Yoluna sezona başladığı gibi Ünal Karaman`la devam eden Adana Demirspor`un yüzde 46.6, ikinci teknik adamıyla mücadele eden Kayserispor`un da yüzde 43.3 Süper Lig şansının olduğu ortaya çıkıyor.

sabah