Tarih: 28.10.2024 20:55

BELEDİYE MECLİSİ 1 KASIM´DA TOPLANIYOR

Facebook Twitter Linked-in

BELEDİYE MECLİSİ 1 KASIM’DA TOPLANIYOR

Afyonkarahisar Belediye Meclisi, 1 Kasım  2024 Cuma günü saat 18:00’de Belediye Başkanımız Burcu Köksal başkanlığında toplanacak.


01 KASIM 2024 TARİHLİ OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI GÜNDEMİ


1.    Bir önceki toplantıya ait 2024 Yılı Ekim Ayı Meclis tutanak özetinin oylanması.
2.    Belediyemiz 2025 Yılı Performans Programı hakkında Plan ve Bütçe Komisyonu raporu.
3.    Belediyemiz 2025 Yılı Bütçesi hakkında Plan ve Bütçe Komisyonu raporu.
4.    Belediyemizce 2025 Yılında uygulanacak Gelir ve Su Tarifelerinin belirlenmesi hakkında Plan ve Bütçe Komisyonu raporu. 
5.    Cumhuriyet Halk Partisinden Meclis Üyesi Seçilen Hüseyin Zengin’in işlerinin yoğunluğu nedeniyle meclis üyeliğinden istifası hakkında meclise bilgi verilmesi.
6.    Meclis Üyemiz Hüseyin Zengin’in istifası nedeniyle seçildiği; Belediyemiz Plan ve Bütçe Komisyonu Üyeliğine yeni bir üye seçilmesi hakkında teklif.
7.    Meclis Üyemiz Hüseyin Zengin’in istifası nedeniyle seçildiği; Yedek Üye olarak seçildiği Afyonkarahisar Çevre Hizmetleri Birliğine yeni bir YEDEK üye seçilmesi hakkında teklif.
8.    Meclis Üyemiz Hüseyin Zengin’in istifası nedeniyle seçildiği; Yedek Üye olarak seçildiği Afyonkarahisar Atıksu Arıtma Tesisi Kurma ve İşletme Birliğine yeni bir YEDEK üye seçilmesi hakkında teklif.
9.    Vatandaşlarımızdan gelen yoğun talep üzerine; Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu Tam Olimpik Yüzme Havuzumuzun boş kalan zamanlarında yetişkinlere yönelik yüzme kursu ve kullanımı için 2024 yılı ücretleri ile yine 2024 yılı için karavan park ücret tarifelerinin belirlenmesi ve hakkında teklif.
10.    Rahvan At Merkezinde bulunan kafeterya kısmının Belediyemiz İşletme Müdürlüğü tarafından işletilmesinin ve
işletilen kafeteryada Belediyemizce işletilen kafeteryalarda uygulanan fiyat tarifeleri oranlarının aynısının uygulanması hakkında teklif.
11.    Merkez Osmangazi Mahallesi 901 Ada, 10 Parsel nolu taşınmazdaki Belediyemize ait hissenin, diğer hissedar Osman Ekmekçi ve hissedarlarına’a İmar Kanununun 17. maddesi gereğince satışı hakkında teklif.
12.    İlimiz sınırları içerisinde yaşayan dezavantajlı gruplardaki kadınların ekonomik koşullar
nedeniyle, belediyemizin imkânları dâhilinde hijyenik ped desteği sağlanması ve belediyemiz mücavir alan sınırları içinde ikamet eden ve yeni doğum yapan her aileye içinde zıbın takımı, günlük bakım ürünleri (şampuan, bebe losyonu, ıslak mendil, çıngırak, biberon, çanta v.b.) bulunan “iyiki doğdun bebek” projesi kapsamında hediye seti paketinin verilmesi hakkında teklif.
13.    Afyonkarahisar Karaçay Malkar Kafkas Kültür ve Yardımlaşma Derneği'nin “Afyonkarahisar'da Yaşayan Karaçay Malkar Kafkas Halk Kültürünü Tanıyoruz” projesine, belediyemizin Proje Ortağı olarak katılım sağlanması amacıyla, Belediye Başkanımız Burcu Köksal’a protokol imzalama yetkisi verilmesi hususunda teklif.
14.    Belediyemiz Müdürlüklerine yapılan görevlendirmeler ve atamalar hakkında Belediye Meclisine bilgi verilmesi.
15.    Belediyemiz Hizmetlerinin daha etkili ve verimli bir şekilde yürütülmesi, Vatandaş memnuniyetinin sağlanması, faaliyetlerin amacına uygun ve hızlı şekilde sonuca ulaşması için Belediyemiz teşkilat yapısında bazı müdürlüklerin altında bazı birimlerin oluşturulduğu hakkında Belediye Meclisine bilgi verilmesi.
16.    Belediye Norm Kadro Yönetmeliğine uygun olarak göre bazı kadroların iptal ve ihdas edilmesi hakkında teklif.
17.    Deprem Afet Master Planı oluşturulması kapsamda, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Gayrimenkul Değerleme A.Ş., İl Afet Müdürlüğü ve Afyon Kocatepe Üniversitesi Deprem Uygulama ve Araştırma Merkezi ve ilgili diğer kurum ve kuruluşlarla  zemin yapısının analizi, jeolojik özelliklerin değerlendirilmesi, sıvılaşma riskinin incelenmesi, mevcut yapı stokunun envanterinin çıkarılması, imar planlarına altlık oluşturulması ve Deprem Master Planın oluşturulması ve afetlere karşı dirençli bir şehir oluşturmak için ilgili kurumlarla iş birliği yapılması Belediye Başkanımız Burcu Köksal’a protokol imzalama yetkisi verilmesi hususunda teklif.
18.    Tüm ruhsat süreçlerinin dijitalleşmesi, ruhsat başvurularının sistem üzerinden online yapılması, evrak kontrolü, ıslak imza, harç bedeli ödeme gibi evrak kayıt, durum takip işlemleri ile bürokratik işlemlerin azaltılması, kağıt kullanımının en aza indirilmesi ve gelişen teknolojinin verimli kullanılmasına yönelik olarak E-Ruhsat sürecine geçilmesi E-Arşiv oluşturulması ve gerekli teknik ihtiyaçların karşılanması hakkında teklif.
19.    03 T 0058 ticari plakanın Ömer Yılmaz üzerinden, Ali İhsan Ünal üzerine devir edilmesi ile ilgili trafik komisyonu raporu.
20.    03 M 0356 ticari plakanın Güven Çetin üzerinden Selçuk Aldemir üzerine devir edilmesi ile ilgili trafik komisyonu raporu.
21.    03 M 0353 ticari plakanın İsa Candan üzerinden Emre Aksoy üzerine devir edilmesi ile ilgili trafik komisyonu raporu.
22.    03 T 0200 ticari plakanın Şerife Tufan, Seher Serap Sazan, Doğa Tufan, Zarife Tufan ve Taner Toprak Tufan üzerinden, Raif Aksoy üzerine devir edilmesi ile ilgili trafik komisyonu raporu.
23.    03 S 0284 servis plakasının Necdet Adıbelli üzerinden, Yaşarlar Pet. Ür. Isı Ger. Nak. İh. Mad. Gıda San. Tic. Ltd. Şti. üzerine devir edilmesi ile ilgili trafik komisyonu raporu.
24.    03 S 0175 servis plakasının İsa Toktaş üzerinden, İsmail Yılmaz üzerine devir edilmesi ile ilgili trafik komisyonu raporu.
25.    Ali Osman Esen’ in İlimizde şehir içi nakliyatçılık yapmak istemesi ile ilgili trafik komisyonu raporu.
26.    Oğuz Bozkurt’ un İlimizde şehir içi nakliyatçılık yapmak istemesi trafik komisyonu raporu.
27.    03 T 0052 ticari plakanın İbrahim Yakut üzerinden, Veli Karatay üzerine devir edilmesi ile ilgili trafik komisyonu raporu.
28.    03 T 0174 ticari plakanın Veli Karatay üzerinden, İbrahim Yakut üzerine devir edilmesi ile ilgili trafik komisyonu raporu.
29.    03 M 0296 ticari plakanın Kasım Uslu’ nun vefat etmesi nedeni ile varisleri Sultan Aktepe, Şefika Uslu ve İsmail Uslu’ nun 03 M 0296 plakayı diğer varis Hatice Uslu üzerine devir edilmesi ile ilgili trafik komisyonu raporu.
30.    03 S 0302 servis plakasının Kadir Karaca üzerinden, Bolvadin Haskaymak Sey. Ltd. Şti. üzerine devir edilmesi ile ilgili trafik komisyonu raporu.
31.    ANS Minibüs Hattında çalışan Mustafa Yücel’ e ait 03 M 0339 plaka ile Organize Sanayi Minibüs durağında çalışan Mustafa Güzeltaş’ a ait 03 M 0349 plakanın karşılıklı olarak durak değişikli yapılması ile ilgili trafik komisyonu raporu.
32.    03 M 0263 ticari plakanın Zeki Söğüt üzerinden, Bircan Bulaş üzerine devir edilmesi ile ilgili trafik komisyonu raporu.
33.    Kamu kurum ve kuruluşlarından ve vatandaşlarımızdan gelen hız kesici, durak yeri trafik levhası ve trafik ile ilgili trafik komisyonu raporu.
34.    03 M 0171 ticari plakanın Yusuf Erbaş üzerinden, Kamil Akarslan üzerine devir edilmesi hakkında teklif.
35.    03 M 0048 ticari plakanın Ramazan Özkan üzerinden, Hatice Saygı üzerine devir edilmesi hakkında teklif.
36.    03 M 0347 ticari plakanın Hekim Araç üzerinden, Mehmet Aldemir üzerine devir edilmesi hakkında teklif.
37.    03 T 0081 ticari plakanın Esma Seyrek ve Metin Lüle üzerinden, Alaattin Lüle üzerine devir edilmesi hakkında teklif.
38.    03 T 0078 ticari plakanın Niyazi Danıştekin üzerinden, Servet Emirdağı üzerine devir edilmesi hakkında teklif.
39.    03 S 0043 ve 03 S 0046 ticari Plakanın Arc Müt. Harf.Nak.San.Tic.Ltd.Şti üzerinden Furkan Har.Nak.İnş.Oto Ltd.Şti. üzerine devir edilmesi hakkında teklif.
40.    03 S 0113 ticari Plakanın Cengiz Çelik üzerinden, İbrahim Gazel üzerine devir edilmesi hakkında teklif.
41.    Çavuşbaş Minibüs Durak Başkanının durakta çalışan 14 aracın fazla olduğunu ve maddi kayıp yaşadıkları sebebi ile fazla araçların diğer duraklara dağıtılması hakkında teklif.
42.    Devlet Hastanesi Taksi Durağı çalışanları Selçuklu Mahallesi Muhtarlığı yanına, Triovista Konakları yanına durak yeri oluşturulması ve dönüşümlü olarak çalışmaları hakkında teklif.
43.    Park Hayat Hastanesi Başhekimliğinin hastane önündeki yolun ve kavşağın düzenlenmesi hakkında teklif.
44.    Kayadibi Mahallesi Atatürk Caddesi ile İzmir İstasyon Caddesinin kesişim noktasına trafik ışığı yapılması hakkında teklif.
45.    Ali Çetinkaya Mahallesi İstasyon Caddesi Seyfi Demirsoy Caddesi ve 1305. Sokağın kesişim noktasına kavşak düzenlemesi hakkında teklif.
46.    Harbiş Minibüs Durağındaki Devlet Hastanesine çalışan 20 araç sayısının 8 araç daha ilave edilerek 28 aracın çalışmasına izin verilmesi hakkında teklif.
47.    Afyonkarahisar Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlığının 11/10/2024 tarih ve 115 sayılı yazıları ile taksici esnafının model değişikliği yapmak istediğinde, yönetmelik gereği yeni alınacak aracın17 yaşından küçük olma şartı arandığını, ekonomik zorluklar nedeniyle araç değiştirme yaşının 23 yaş olarak düzenlemesi hakkında teklif.
48.    Kamu kurum ve kuruluşları ile vatandaşlarımızdan gelen (hız kesici, durak yeri, trafik levhası vb) trafikle ilgili talepler hakkında teklif.
49.    İlimiz Merkezinde bulunan çeşitli bölgelerde verilen TAKS/KAKS Alanların herhangi bir artış olmaksızın Emsale dönüştürülmesi için imar plan değişikliği yapılması hakkında Bayındırlık ve İmar Komisyonu Raporu.
50.    01.08.2024 Tarih ve 321 sayılı Belediye Meclis Kararına yapılan itirazın belediye meclisi tarafından karara bağlanması hakkında Bayındırlık ve İmar Komisyonu Raporu
51.    İlimiz Merkez Taşpınar Mahallesi 310 ada 14 parselin bulunduğu alanda İlave İmar Planı yapılması hakkında Bayındırlık ve İmar Komisyonu Raporu
52.    İlimiz Merkez muhtelif bölgelerinde kavşak düzenlemelerinin yapılması için imar plan değişikliği yapılması hakkında Bayındırlık ve İmar Komisyonu Raporu.
53.    PARİS 2024 Paralimpik Oyunları Olimpiyat üçüncüsü Meryem Betül Çavdar’ın adının bulunduğu sokağa verilmesi hakkında Bayındırlık ve İmar Komisyonu Raporu.
54.    İlimiz Merkez Battalgazi Mahallesi 5350 ada 1 parsel numaralı taşınmazın bulunduğu bölgede İmar Plan değişikliği yapılması hakkında Bayındırlık ve İmar Komisyonu Raporu
55.    İlimiz Merkezinde bulunan çeşitli bölgelerde verilen TAKS/KAKS Alanların herhangi bir artış olmaksızın Emsale dönüştürülmesi için imar plan değişikliği yapılması hakkında teklif.
56.    İlimiz çeşitli bölgelerinde trafo alanları yapılması hakkında teklif.
57.    İlimiz Merkez Kanlıca Mahallesi 4793 ada 3 parselin bulunduğu alanda İmar Plan Değişikliği yapılması hakkında teklif.
58.    İlimiz Merkez Karaaslan Köyü 137 ada 256, 299 ve 794 parsellerin bulunduğu alanda İmar Plan Değişikliği yapılması hakkında teklif.
59.    İlimiz Merkezinde bulunan muhtelif alanlarda İmar Plan Değişikliği yapılması hakkında teklif.
60.    İlimiz Merkez Ertuğrulgazi Mahallesi 4537 ada 1 parselin bulunduğu alanda İmar Plan Değişikliği yapılması hakkında teklif.
61.    İlimiz Merkez Afyonkarahisar-Eskişehir bölünmüş devlet yolunun 34+050 km.sinde, Safiye Sultan ve Çiğiltepe Yurt Müdürlükleri önündeki yaya üst geçidinin imar planlarına işlenmesi hakkında İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi.
62.    Çeşitli Kurumların Afet anında oluşabilecek olumsuzlukları en kısa sürede çözüme kavuşturmasında, kurumlar arası iş birliği ve dayanışmanın sağlanabilmesi için Altyapı Hizmetlerinin paylaşılmasına yönelik teklif.
63.    İlimiz Merkez Gazi Mahallesi 5105 ada 5 parselin bulunduğu bölgede imar plan değişikliği yapılması hakkında teklif.
64.    5393 Sayılı Belediye Kanununun 18. Maddesinin n bendi ve 81. Maddesi gereği Erenler Mahallesinde bulunan sokak ismi/numarası olmayan yollara yeni isim/numara verilmesi hakkında teklif.
65.    5393 Sayılı Belediye Kanununun 18. Maddesinin n bendi ve 81. Maddesi gereği Dörtyol Mahallesinde bulunan sokak ismi/numarası olmayan yollara yeni isim/numara verilmesi hakkında teklif.
66.    Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğünün görev yetki ve sorumlulukları ile çalışma usul ve esaslarını belirleyen Yönetmeliğin görüşülmesi hakkında teklif.
67.    Mali Hizmetler Müdürlüğünün görev yetki ve sorumlulukları ile çalışma usul ve esaslarını belirleyen Yönetmeliğin görüşülmesi hakkında teklif.
68.    Kent Tarihi ve Tanıtımı Müdürlüğünün görev yetki ve sorumlulukları ile çalışma usul ve esaslarını belirleyen Yönetmeliğin görüşülmesi hakkında teklif.
69.    Fen İşleri Müdürlüğünün görev yetki ve sorumlulukları ile çalışma usul ve esaslarını belirleyen Yönetmeliğin görüşülmesi hakkında teklif.
70.    Mezarlıklar Müdürlüğünün görev yetki ve sorumlulukları ile çalışma usul ve esaslarını belirleyen Yönetmeliğin görüşülmesi hakkında teklif.
71.    İtfaiye Müdürlüğünün görev yetki ve sorumlulukları ile çalışma usul ve esaslarını belirleyen Yönetmeliğin görüşülmesi hakkında teklif.
72.    Yazı İşleri Müdürlüğünün görev yetki ve sorumlulukları ile çalışma usul ve esaslarını belirleyen Yönetmeliğin görüşülmesi hakkında teklif.
73.    Park ve Bahçeler Müdürlüğünün görev yetki ve sorumlulukları ile çalışma usul ve esaslarını belirleyen Yönetmeliğin görüşülmesi hakkında teklif.
74.    Destek Hizmetleri Müdürlüğünün görev yetki ve sorumlulukları ile çalışma usul ve esaslarını belirleyen Yönetmeliğin görüşülmesi hakkında teklif.
75.    İşletme Müdürlüğünün görev yetki ve sorumlulukları ile çalışma usul ve esaslarını belirleyen Yönetmeliğin görüşülmesi hakkında teklif.
76.    Muhtarlık ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğünün görev yetki ve sorumlulukları ile çalışma usul ve esaslarını belirleyen Yönetmeliğin görüşülmesi hakkında teklif.
77.    İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün görev yetki ve sorumlulukları ile çalışma usul ve esaslarını belirleyen Yönetmeliğin görüşülmesi hakkında teklif.
78.    Yapı Kontrol Müdürlüğünün görev yetki ve sorumlulukları ile çalışma usul ve esaslarını belirleyen Yönetmeliğin görüşülmesi hakkında teklif.
79.    Su ve Kanalisazyon Müdürlüğünün görev yetki ve sorumlulukları ile çalışma usul ve esaslarını belirleyen Yönetmeliğin görüşülmesi hakkında teklif.
80.    Akıllı Şehir Müdürlüğünün görev yetki ve sorumlulukları ile çalışma usul ve esaslarını belirleyen Yönetmeliğin görüşülmesi hakkında teklif.
81.    İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğünün görev yetki ve sorumlulukları ile çalışma usul ve esaslarını belirleyen Yönetmeliğin görüşülmesi hakkında teklif.
    
82.    Gelecek oturumun gün ve saatinin tespiti.


Afyonkarahisar,Afyonkarahisar Belediyesi
belediye365.com


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —