AGİP Mecliste Çalışmalarını Sundu: İklim Mücadelesi Yerelde Başlar

AGİP Mecliste Çalışmalarını Sundu: İklim Mücadelesi Yerelde Başlar

AGİP Mecliste Çalışmalarını Sundu: İklim Mücadelesi Yerelde Başlar

Proje Son Aşamada

Muratpaşa Belediye Başkan Vekili Canan Keleş, belediyenin 6 Eylül 2024 tarihli meclis kararıyla projeye ortak olduğunu hatırlattı. Avrupa Birliği’nden 97 bin 700 dolar hibe alan projenin 2 Ocak 2025’te başladığını belirten Keleş, ANTOK ve ÇETADER ortaklığında yürütülen çalışmanın başarıyla son aşamaya geldiğini ifade etti.

İklim Krizi Günlük Hayatın İçinde

AGİP adına konuşan öğrencilerden Ezgi İldaş, iklim krizinin gençler için soyut bir kavram olmadığını vurguladı. İldaş, "Bizim için iklim krizi, sokağa çıkılamayan sıcak hava dalgaları, kuruyan su kaynakları ve belirsiz bir gelecek demek" dedi. Yerel yönetimlerin iklim mücadelesinde kilit rol oynadığını belirten İldaş, "İklim değişikliğiyle mücadele yerelde başlar ve bu mücadelenin en büyük enerjisi biz gençleriz" ifadelerini kullandı.

Üç Temel Hedef: Bilgi, Eylem, Savunuculuk

Toprak Özmen, platformun üç temel hedef üzerine kurulduğunu belirterek bunları bilgi, eylem ve savunuculuk olarak sıraladı. "Bu platform, 'birileri yapsın' demeyi bırakıp 'nasıl yapabiliriz' sorusunun sorulduğu bir yer" diyen Özmen, gençlerin yalnızca farkındalık yaratmakla kalmadığını, sahada aktif çalışmalar yürüttüğünü ve karar alıcılarla doğrudan temas kurarak politikaları etkilemeyi amaçladıklarını söyledi. Özmen, AGİP’in Muratpaşa Belediyesi ile kalıcı bir belediye–gençlik iş birliği modeline dönüşmesini hedeflediklerini dile getirdi.

Lara Gelini İçin Gypsophila Park Çağrısı

Derin Şahin, Muratpaşa’ya özgü endemik bir tür olan Lara Gelininin yok olma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu hatırlatarak, bu nedenle Gypsophila Park Projesi’ni hayata geçirdiklerini söyledi. Şahin, projenin amacının alanı yaşayan bir bitki müzesine dönüştürmek olduğunu ifade etti.

Gençler Karar Süreçlerinde Yer Almak İstiyor

Fırat Bingöl ise gençlerin alınan kararlardan doğrudan etkilendiğine dikkat çekerek, yalnızca izleyici değil çözüm ortağı olmak istediklerini vurguladı. Bingöl, Muratpaşa Belediyesi bünyesinde aktif bir gençlik iklim meclisi kurulması ve AGİP İklim Eğitim ve İnovasyon Merkezinin sürdürülebilirliğinin sağlanmasının önemine işaret etti.

Antalya, Muratpaşa Belediyesi


Antalya,Muratpaşa Belediyesi


“Ford’lar İyilik İçin Doluyor” Projesi Başladı

350 bin TL’ye herkes Antalya’da tapu sahibi oluyor

Sur Yapı Antalya’da 25.000 kişi yaşıyor

SUR YAPI YK BAŞKANI ELMAS; ‘2025 VARLIĞA DÖNME YILI OLACAK‘

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi