Adolf Behne’nin fikirleriyle can bulan eserler geleceğin mimarlarına ilham oldu

Adolf Behne’nin fikirleriyle can bulan eserler geleceğin mimarlarına ilham oldu

Adolf Behne’nin fikirleriyle can bulan eserler geleceğin mimarlarına ilham oldu

Büyükşehir Belediyesi OSM’de ev sahipliği yaptığı sergide, 1800’lü yıllarda mimarlık sanatına yön veren ünlü düşünür Adolf Behne’nin örnekleriyle yola çıkılarak hazırlanan eserler geleceğin mimarlarına örnek oldu.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı, her ay birbirinden değerli kültür programları ile sanatseverleri buluşturmaya devam ediyor.

Sergi kapılarını açtı
Ekim Ayı Takvimi kapsamında son olarak, sanatın ve sanatçının şehirdeki merkez noktası olan Ofis Sanat Merkezi’nde (OSM) dikkat çekici bir sergi kapılarını açtı.

1800’lü yıllarda yaşayan ve kitaplarıyla sanat dünyasında büyük yankı uyandıran sanat tarihçisi ve mimarlık yazarı Adolf Behne’nin “Adolf Behne İle Diyalog” kitabından alıntıların yapıldığı sergiye SAÜ Mimarlık Fakültesi’nden çok sayıda öğrenci katıldı.

Sergiye dair dikkat çeken anlatımlar
Sergi öncesi OSM Konferans Salonu’nda öğrencilerle söyleşi yapan akademisyenler Dr. Merve Ertene, Sümeyye Yaşar ve Hayrun Nisa Kuruçay kitapla ilgili bilgiler verdi, mimarlık sanatıyla ilgili ilgi çekici anlatımlar yaptı.

Alanda mimarlık dalında eğitim veren Hayrun Nisa Kuruçay ve Sümeyye Yaşar, Adolf Behne’nin vurguladığı teklilik, toplumsallık, görecelik, mutlak uyum ve alet kavramları ile zenginleştirdikleri eserlerini sergiledi.

Gençlere ışık oldu
Mimari bir perspektif bakış açısı oluşturulan organizasyon, mimarlık öğrencilere de mesleki açıdan ışık oldu. Kapılarını tüm Sakarya’ya açan sergide mimarlık sanatıyla ilgili ilham veren çizimler sergileniyor.

8-13 Ekim tarihleri arasında herkesin ücretsiz olarak katılabileceği sergi, Adolf Behne’nin anlatımlarıyla bağdaşan detaylara rastlanabiliyor.

Geleceğin yapıları şekillenecek
Akademisyenler, özellikle bu alanda eğitim gören katılımcılara sergideki eserlerle ilgili organizma kavramı, yapı organikliği, nesnellik arayışı, diyalektik matrisin keşfi konu başlıklarıyla ilgili bilgiler veriyor.

Tüm dünyanın çehresini sanatla değiştiren geleceğin mimarları, sergide örnek aldıkları nüanslarla geleceğin yapılarına şekil verecek. 


Sakarya,Sakarya Belediyesi
belediye365.com

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu

SUR YAPI TATİL EVLERİ ANTALYA'DA 4 MEVSİM TATİL