Tarih: 30.12.2025 13:39

Yoğun Kar Yağışı Nedeniyle 31 Aralık'ta Eğitime Ara Verildi

Facebook Twitter Linked-in

Şehir genelinde beklenen yoğun kar yağışı dolayısıyla 31 Aralık Çarşamba günü resmi ve özel tüm eğitim kurumlarında eğitim ve öğretime 1 gün süreyle ara verildi. Ayrıca; hamile personeller, engelli çalışanlar, çocuğu kreş veya anaokuluna devam eden anneler ile kronik rahatsızlığı bulunan kamu çalışanları 31 Aralık Çarşamba günü idari izinli sayılacak.

Kahramanmaraş'ta 31 Aralık Çarşamba günü etkili olması beklenen yoğun kar yağışı nedeniyle resmi ve özel tüm eğitim kurumlarında eğitime bir gün süreyle ara verildi. Alınan kararın, olumsuz hava koşullarının oluşturabileceği riskleri önlemek ve öğrenci güvenliğini sağlamak amacıyla hayata geçirildiği belirtildi.

Kamu Personeli İçin İdari İzin

Eğitime verilen aranın yanı sıra, kamu kurumlarında görev yapan bazı personel için de idari izin uygulaması getirildi. Hamile personel, engelli çalışanlar, çocuğu kreş veya anaokuluna devam eden anneler ile kronik rahatsızlığı bulunan kamu çalışanları 31 Aralık Çarşamba günü idari izinli sayılacak.

Belediye Ekipleri Saha Hazırlığında

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, beklenen yoğun kar yağışı ve buzlanmaya karşı tüm hazırlıkların tamamlandığı ifade edildi. Açıklamada, başta ana arterler, bulvarlar ve kritik ulaşım noktaları olmak üzere, ekiplerin olası olumsuzluklara karşı 7/24 esasına göre sahada görev yaptığı vurgulandı.

Belediye ekiplerinin kar küreme, tuzlama ve yol açma çalışmalarını kesintisiz sürdüreceği bildirilirken, vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarıldığı kaydedildi.


Kahramanmaraş,Kahramanmaraş Belediyesi

Kahramanmaraş,Kahramanmaraş Belediyesi



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —