Kayseri'de sanatın merkezi haline gelen Büyük Şehir Sanat Galerisi, düzenlediği etkileyici sergilerle sanatseverleri ağırlamaya devam ediyor.
Büyük Şehir Sanat Galerisi'nde 4 Kasım Salı günü, Kayseri Üniversitesi Öğretim Görevlisi Abdülkadir Dağlı'nın hazırladığı 'Ahşap Geri Dönüşüm: Doğanın Sanata Dönüşme Hikâyesi' sergisinin açılışı yapıldı.
Serginin açılış törenine Büyükşehir Belediyesi İşletmeler ve İştirakler Daire Başkanı Erkan Küp, Kayseri Üniversitesi Öğretim Görevlisi Abdülkadir Dağlı, Görsel Sanatlar Öğretmeni ve serginin Küratörü Sevim Meliha Kaplanoğlu ile çok sayıda sanatsever katıldı.
Kayseri Üniversitesi Öğretim Görevlisi Abdülkadir Dağlı, sergi hakkında bilgi verirken Büyük Şehir Sanat Galerisi'nin Kayseri için bir ihtiyaç olduğunu belirtti. Dağlı, "Gerçekten Kayseri'miz için bir ihtiyaç burası. Son derece profesyonel yaklaşımları ve ilgileri nedeniyle baştan sona sahip çıktılar" dedi.
Ahşap Geri Dönüşüm Sergisi'nde 150'nin üzerinde geri dönüşüm malzemeleriyle oluşturulmuş kuş evi yer alıyor. Sergi, 4-8 Kasım tarihleri arasında 10.30-19.00 saatleri arasında ziyarete açık olacak. Bu süreçte meşe palamudu tüpleme eğitimleri ve çanta rozeti yapımı atölyesi gibi çeşitli etkinlikler düzenlenecek.
Abdülkadir Dağlı, yaklaşımlarının geri dönüşümü ve sıfır atığı önemsemek olduğunu vurgulayarak, "Çocuklara doğayı anlattığımızda onlar doğayı seviyorlar ve bütün insanlar sevdiğini korur. Bizim de amacımız doğayı sevdirmek" ifadelerini kullandı.
Görsel Sanatlar Öğretmeni ve serginin Küratörü Sevim Meliha Kaplanoğlu, sanatseverlerden ve doğaseverlerden olumlu geri dönüşler aldıklarını belirterek, "Sergimiz dört gün süresince açık kalacak ve atölye çalışmaları gerçekleştireceğiz. Okullardan öğrenci ve öğretmenler talepte bulundu. Sergimize herkesi bekliyoruz" dedi.
'Ahşap Geri Dönüşüm: Doğanın Sanata Dönüşme Hikâyesi' sergisi, 8 Kasım saat 19.00'a kadar ziyaret edilebilecek.