Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç'ın eşi Dr. Necmiye Büyükkılıç'ın annesi Güler Çarman, vefatının ardından son yolculuğuna uğurlandı. Talas ilçesindeki Müşerref ve İsmail Yapıcı Camii'nde öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından, merhumenin naaşı Cemil Baba Mezarlığı'nda toprağa verildi.
Cenaze törenine, önceki dönem Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Hulusi Akar, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, AK Parti MKYK Üyesi ve Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, AK Parti Kayseri Milletvekilleri Murat Cahid Cıngı ile Bayar Özsoy, CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, Kayseri Cumhuriyet Başsavcısı Habib Korkmaz, AK Parti Kayseri İl Başkanı Hüseyin Okandan, rektörler, İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın, ilçe belediye başkanları, siyasetçiler, bürokratlar, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, basın mensupları, merhumenin yakınları ve çok sayıda vatandaş iştirak etti.
Başkan Memduh Büyükkılıç, aile büyüklerini kaybetmenin üzüntüsünü yaşadıklarını ifade etti. Büyükkılıç, "Değerli eşim Dr. Necmiye Hanım'ın muhterem annesi, kıymetli aile büyüğümüz, annemiz Güler Çarman'ı İsmail Yapıcı Camii'nde kıldığımız cenaze namazının ardından Talas Cemil Baba Mezarlığı'nda Hakk'a uğurladık. Rabbim annemizin mekânını cennet, makamını âli eylesin" dedi.
Büyükkılıç, cenaze törenine katılarak kendilerini yalnız bırakmayan herkese teşekkürlerini iletti. Protokol üyeleri ve vatandaşlar, Büyükkılıç ve Çarman ailelerinin acısını paylaştı. Kılınan cenaze namazının ardından Güler Çarman, Cemil Baba Mezarlığı'nda dualar ve Kur'an-ı Kerim tilavetleri ile ebediyete yolcu edildi. Başkan Büyükkılıç, cenazede taziyeleri kabul etti.