Tarih: 07.02.2026 20:53

Bursa Kent Konseyi, Deprem Farkındalık Eğitimi Düzenledi

Facebook Twitter Linked-in

BASIN BÜLTENİ

Bursa Kent Konseyi Afetle Mücadele Ediyor

BURSA – Bursa Kent Konseyi, birinci derece deprem bölgesinde yer alan Bursa'da vatandaşların doğal afetler hakkında bilinçlendirilmesi amacıyla 'Deprem Farkındalık' eğitimi düzenledi.

Toplumsal Bilinç ve Hazırlık

Depremlere karşı toplumun bilinçlenmesi, doğru davranış biçimlerinin yaygınlaştırılması ve afetlere hazırlık konusunda farkındalık oluşturulması amacıyla Bursa Kent Konseyi Afet Yönetimi Çalışma Grubu tarafından Merinos Yerleşkesi Koza Salonu'nda 'Deprem Farkındalık' eğitimi gerçekleştirildi.

Uygulamalı Eğitim ve Tecrübe Paylaşımı

GEA Arama Kurtarma Ekoloji ve İnsani Yardım Grubu Bursa Ekip Sorumlusu Kemal Karadayı'nın eğitmenliğinde gerçekleştirilen programda, afet öncesi, anı ve sonrasında doğru davranış biçimleri, panik yönetimi, doğru pozisyon alma, kapalı ve açık alanlarda hareket etme yöntemleri ile kaçış hatalarından kaçınma konuları ele alındı. Katılımcılara ayrıca 6 Şubat depreminde yaşananlar aktarılarak, bu tecrübeler üzerinden örnekler verildi.

BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ
BASIN YAYIN VE HALKLA İLİŞKİLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI


Bursa,Bursa Belediyesi



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —