ZEUGMA, UNESCO DÜNYA MİRAS LİSTESİ YOLUNDA

ZEUGMA, UNESCO DÜNYA MİRAS LİSTESİ YOLUNDA

ZEUGMA, UNESCO DÜNYA MİRAS LİSTESİ YOLUNDA

   Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile Kültür ve Turizm Bakanlığı iş birliğinde Zeugma Arkeolojik Sit Alanı’nın UNESCO Dünya Miras Listesi’ne girmesi için yürütülen çalışmalar kapsamında yetki alanlarının sınırının belirlenmesi için masa başı ve saha çalışmaları yapıldı.

Gazi şehrin 5 antik kentinden biri olan ve 2012 yılında UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’ne eklenen Zeugma Arkeolojik Sit Alanı’nın, UNESCO kalıcı listeye girmesi için çalışmalar başladı. Büyükşehir Belediyesi KUDEB Daire Başkanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü arasında yapılan iş birliği protokolü kapsamında yönetim planı ile korunacak alanın sınırlarının belirlenmesi amacıyla yapılan ilk toplantıda alanla ilgili söz hakkı olan tüm kurum kuruluşlar kamu- yerel- sivil-özel taraflar ile sahada gerekli fikir ve düşünceleri alınarak yol haritası belirlendi. Büyükşehir Belediyesi Bahriye Üçok Toplantı Salonu’nda yapılan masa başı toplantı sonrası sit alanına gidilerek saha çalışmalarında bulunuldu.

UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne Zeugma Antik Kenti’nin girmesi için Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde yapılan çalışmalara   Nizip Kaymakamı Osman Uğurlu, Nizip Belediye Başkan Yardımcısı Salih Uygur, Zeugma Kazı Başkanı Prof. Dr. Kutalmış Görkay, bakanlık uzmanları ile ilgili kurum ve kuruluşların temsilcileri katıldı.


Gaziantep,Gaziantep Belediyesi
belediye365.com

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu

SUR YAPI TATİL EVLERİ ANTALYA'DA 4 MEVSİM TATİL