UCLG ÜYELERİ EV SAHİPLİĞİ İÇİN BAŞKAN ALTAY’A VE KONYA’YA TEŞEKKÜR ETTİ

UCLG ÜYELERİ EV SAHİPLİĞİ İÇİN BAŞKAN ALTAY’A VE KONYA’YA TEŞEKKÜR ETTİ

UCLG ÜYELERİ EV SAHİPLİĞİ İÇİN BAŞKAN ALTAY’A VE KONYA’YA TEŞEKKÜR ETTİ

Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Dünya Teşkilatı (UCLG) tarafından Konya Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde düzenlenen UCLG Dünya Konseyi kapsamında dünyanın 50 farklı ülkesinden 400’e yakın yerel ve bölgesel yönetim temsilcisi Konya’da ağırlandı.

Konya’da yoğun gündemlerle düzenlenen ve Dünya Belediyeler Birliği Başkanlığını Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ın devraldığı toplantılara katılan misafirler, fırsat buldukça şehrin tarihi ve turistik mekanlarını da ziyaret etti.

“TÜRKİYE’NİN ÜYELİĞİ YEREL YÖNETİMLERİN DÜNYA ÇAPINDAKİ HAREKETİ AÇISINDAN HER ZAMAN ÇOK ÖNEMLİ OLMUŞTUR”

UCLG Dünya Konseyi hakkında değerlendirmelerde bulunan UCLG Genel Sekreteri Emilia Saiz, Konya'da bulunmaktan büyük mutluluk duyduklarını dile getirdi. Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Dünya Konseyi’nin dünya çapındaki şehir ve bölgelerin en büyük organizasyonu olduğunu anımsatan Emilia Saiz,“Gezegenin her yerinden üyelerimizin geldiği Dünya Konseyinin Konya'da olması bizim için çok önemli. Çünkü Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, aynı zamanda bizim de başkanımız oldu. Türkiye’nin üyeliği yerel yönetimlerin dünya çapındaki hareketi açısından her zaman çok önemli olmuştur. Konya şehri gelenekleri, kültürü ve sanatıyla güzel bir şehir. Ama aynı zamanda misafirperver atmosfer de mükemmel. Organizasyon ve düzenlemeler harika. Bildiğiniz gibi dünyanın mevcut bağlamı karmaşık. Bu karmaşa buradaki tartışmalarda da hissediliyor. Ama biz bunu birlik zemininde, birbirimizi anlamaya çalışma zemininde yapıyoruz. Konya'da harika bir zaman geçirdik ve bunun için minnettarız” diye konuştu.

“ARAMIZDAKİ DİYALOĞU VE İŞ BİRLİĞİNİ GELİŞTİRMEK İÇİN KONYA’YA GELDİK”

Avrupa Belediyeler ve Bölgeler Konseyi (CEMR) Genel Sekreteri Fabrizio Rossi de UCLG Dünya Konseyi sayesinde Konya’yı keşfetme imkanı bulduklarını belirterek, “Bizi burada ağırlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Altay'a, Konya Büyükşehir Belediyesine ve UCLG MEWA'ya teşekkür ederim. Dünyanın her yerindeki ortak siyasi durum göz önüne alındığında, bu hepimiz için çok önemli bir an. Aramızdaki diyaloğu ve iş birliğini geliştirmek için Konya’ya geldik. Şahsen ben burada, Konya'da bulunmanın tüm organizasyon için iyiye işaret olduğunu düşünüyorum. Avrupa Bölge Teşkilatı olarak Türk kurumları ile daha fazla çalışmaya yüzde yüz kararlıyız. Türkiye'deki belediyelerle ilişkilerimizi zaten güçlendiriyoruz. Burada yapılan her şey için çok teşekkür ederim ve sorunların çözümü için tartışabilmekten çok mutluyum” ifadelerini kullandı.

“KONYA, TARİHİ GEÇMİŞİ DERİN, MODERN VE GELECEĞE UMUTLA BAKABİLEN BİR ŞEHİR”

İspanya’nın Soria Belediye Başkanı ve UCLG Özel Temsilcisi Carlos Martinez, Konya’nın çok özel bir şehir olduğunu belirterek, şunları söyledi:

“Bence, ilk olarak Konya benim için harikulade bir sürpriz oldu. Konya’nın, sakinlerinin hoşgörüsünün gücünü, çevresinin güzelliğini ve köklü kültürünü sergileyebilmesinin önemli bir şey olduğunu düşünüyorum. Konya, binlerce yıllık geçmişe sahip bir şehir. Tarihi geçmişi derin, modern ve geleceğe umutla bakabilen bir şehir. Başkan Altay, iyi bir ev sahibi ve bundan dolayı başkanımız olarak seçilmesi bizim için de çok mantıklı oldu. Bizlere şehrinin kapılarını sonuna kadar açarak kalbini açabileceğini ve gitmek istediğimiz yöne bizi ulaştırabileceğini gösterdi. Bu uluslararası karmaşa dönemi hakkında derinlemesine konuşma fırsatımız oldu. Filistin ve Ukrayna krizlerinden bahsettik. Yerel yönetimlerin iş birliğini desteklemeyi ve dünyayı barışa ulaşana kadar dönüştürmeyi hedef olarak belirledik. Bu, hepimizin belirlediği temel hedeftir.”

“UCLG GÜNDEMİ BÖLGE İÇİN DE ÇOK GÜÇLÜ BİR KÖPRÜ SAĞLADI”

Ekvador Bölgesel Özerk Yönetimler Konsorsiyumu Başkanı ve UCLG Başkan Yardımcısı Paola Pabon da Konya’ya hayran kaldığını ifade ederek, şöyle konuştu:

“Türkiye'de olmaktan, ülkenin en önemli şehirlerinden biri Konya’da olmaktan çok mutluyum. Halkının nezaketinden keyif aldık. Kültürüne hayran kaldım ve hepsinden önemlisi tanışabildiğimiz için çok mutluyum. İnsanlar çok nazikler ve çok sevgi dolular. UCLG gündemi aynı zamanda bölge için de çok güçlü bir köprü sağladı. Ne yazık ki dünya iyi değil. Masum canlara mal olan savaş çatışmasıyla karşı karşıya. Bugün UCLG'nin bir parçası olan tüm üyelerin katılacağı bir Dünya Konseyi yaptık. Yaklaşık 140 ülke bu organı oluşturuyor; belediyeler, hükümetler var ve bugünün gündemindeki sürdürülebilir kalkınma hedeflerine ulaşmak için eylemlerimizden katılmayı amaçladık. Bu çok önemli. Çünkü UCLG'nin başkanı da değişiyor ve bu sefer bu görevi üstlenen kişi de Konya Büyükşehir Belediye Başkanı oldu. Toplantının Konya'da yapılıyor olmasının çok özel bir önemi var.”

“KONYA ÇOK İYİ EV SAHİPLİĞİ YAPTI”

Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı (UCLG-MEWA) Genel Sekreteri Mehmet Duman da Konya’nın çok iyi bir ev sahibi olduğuna dikkati çekti.

Türkiye’nin en önemli şehirlerinden biri olan Konya’nın dünyanın farklı bölgelerinden gelen misafirlere Türk misafirperverliğini en güzel şekilde yansıttığını kaydeden Duman, “Bu manada başta Konya Büyükşehir Belediye Başkanı ve teşkilatımızın Başkanı Uğur İbrahim Altay beye en kalbi şükranlarımızı sunuyoruz. Bu teşkilatlar dünya çapında faaliyet gösteren teşkilatlar. Böyle teşkilatları Türkiye’de görmek ve Türkiye’de ev sahipliği yapmak çok önemli. Bizim burada yapmaya çalıştığımız şey, yerel gündemleri dünyaya taşımak, küresel gündemleri de yerele taşımaktır” dedi.

UCLG Dünya Konseyinde Filistin’deki üzücü gelişmeleri de gündeme aldıklarını ifade eden Duman, “Bizler bundan sonraki toplantılarda da Filistin’in yanında olamaya ve onların haklarını, hukuklarını savunmaya devam edeceğiz. Bu vesileyle Konya Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Burada bu konuda ciddi bir performans gösterdi. Tüm Konyalı hemşehrilerimize böyle bir toplantıya ev sahipliği yaptığı için teşekkür ediyorum.” açıklamalarını yaptı.

“KONYA’DA UCLG DÜNYA KONSEYİNE KATILDIĞIMIZ İÇİN ONUR DUYUYORUZ”

Çin'in Xi'an Belediye Başkan Vekili Li Xiaoyan, Konya ziyaretinin iki önemli anlam taşıdığını belirterek, şunları kaydetti:

“Konya’da UCLG Dünya Konseyine katıldığımız için onur duyuyoruz. Konya’ya ziyaretimizin bizim için iki önemli anlamı var. Bunlardan ilki Konya Xi’an’ın kardeş şehri. Resmi olarak kardeş şehir ilişkimiz 1996 yılında başladı. Yani geçtiğimiz 27 yılda sık sık karşılıklı ziyaretlerde bulunduk. Şehirlerimiz arasında iş birliği ve iletişimizi sürekli olarak devam ettirdik. Özellikle Kovid döneminde Konya, Xi’an’a pek çok konuda yardımcı oldu. Kovid’den muzdarip olduğumuz dönemin üstesinden gelmemize yardım etti. Umarım önümüzdeki dönemlerde iş birliği ve paylaşım için daha fazla fırsatımız olur. İkinci anlamı ise Xi’an olarak şu anda UCLG Eş Başkanlığı yürütmekteyiz. Yerel ve bölgesel yönetimlerin aralarındaki iletişim ve paylaşımı sağlaması için önemli bir platform olan Dünya Konseyine katılmak için geldik. Bu küresel platformda düşüncelerimizi, tecrübelerimizi, beklentilerimizi paylaşabildiğimiz için çok mutluyuz. Büyük emek verilerek Konya’da gerçekleştirilen bu Dünya Konseyi için ev sahibimize ve şehrin sakinlerine misafirperverliklerinden ve sıcak karşılamalarından ötürü çok teşekkür ederim.”

KONYA’DAN ÇOK ETKİLENDİLER

UCLG Dünya Konseyi için dünyanın farklı bölgelerinden Konya’ya gelerek şehrin tarihi ve turistik mekanlarını gezen misafirler, Konya’dan çok etkilendiklerini belirterek, misafirperverliği için Dünya Belediyeler Birliği Başkanı ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’a ve tüm Konya halkına teşekkür etti.

Dört gün boyunca Konya’da kalan UCLG üyeleri; Sille, Konya Bilim Merkezi, Mevlana Müzesi, Türbeönü Çarşıları, Büyükşehir Taş Bina, Konya Panorama Müzesi, Tropikal Kelebek Bahçesi, Çatalhöyük ile Çatalhöyük Tanıtım ve Karşılama Merkezini ziyaret etti. Misafirler, İrfan Medeniyeti Araştırma ve Kültür Merkezinde Sema Ayini Şerifini takip etmenin de heyecanını yaşadı.


Konya,Konya Belediyesi
belediye365.com

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu

SUR YAPI TATİL EVLERİ ANTALYA'DA 4 MEVSİM TATİL