ATSO ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU

ATSO ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU

Geleneksel ATSO Ödül Töreni geniş bir katılımla gerçekleştirildi

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası´nın başarılı gerçek ve tüzel kişi üyelerini teşvik etmek için düzenlediği "Geleneksel Ödül Töreni" ATSO Atatürk Konferans Salonu´nda görkemli bir törenle yapıldı.

Törende; 2015 Yılı Gelir Ve Kurumlar Vergisi, 2015 Yılı Döviz Kazandırıcı Hizmetler, Seyahat Acentaları, Konaklama Tesisleri, İhracat Döviz Geliri, En fazla Yaş Sebze ve Meyve Mamulleri, Süs Bitkileri ve Mamulleri İhracatı, Türkiye´nin İlk 500 Sanayi Kuruluşu Arasında Yer Alan Antalya Firmaları, Türkiye´nin İkinci 500 Sanayi Kuruluşu Arasında Yer Alan Antalya Firmaları ile En Fazla İstihdam Sağlayan İlk 3 Firma ödüllendirildi.

Törene Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Günal, milletvekilleri, belediye başkanları, bölge oda ve borsa başkan ve yönetim kurulu üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri, siyasi parti temsilcileri ile iş, siyaset ve medya dünyasından çok sayıda isim katıldı.

ATSO Ödülleri 29 yaşında

Açılışta bir konuşma yapan ATSO Başkanı Davut Çetin, rahatsızlığına rağmen ödül alan ATSO üyeleri için Antalya´ya gelen TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu´na teşekkür etti.

ATSO Geleneksel Ödül Törenleri´nin 29 yıldır aralıksız devam ettiğini vurgulayan Başkan Davut Çetin, "Bu ödül töreni 29 yıldan bu yana kesintisiz yapılmaktadır. Bu törende, bizler ve Devletimiz vergi, ihracat, istihdam şampiyonlarına teşekkür ederiz. Bunun için devletimizin bütün zirvesine davette bulunuruz. Bu yıl Antalyalı işadamlarının en zor yılı olmuştur. Bu nedenle bugün herkesi yanımızda görmeyi arzu ederdik" dedi.

Konuşmasının başında Antalya´nın Korkuteli ilçesinde toprağa verilen şehit Jandarma Uzman Çavuş Tuncay Arslan´ı rahmetle anan ATSO Başkanı Davut Çetin, ailesine başsağlığı dileğinde bulundu. Davut Çetin, "Suriye saldırısında şehitlerimiz, Adana patlamasında kayıplarımız oldu. Maalesef bitmeyen bir acı yaşıyoruz" ifadesini kullandı.

2016 yılı bizim için ibret yılı oldu

2016 yılının bir an önce gitmesini ve daha huzurlu bir yeni yılın gelmesini temenni eden ATSO Başkanı Davut Çetin şöyle konuştu:

"2016 yılı bizim için ibret yılı oldu. Şahsen ben, bu yıl, kendim için sağlığın, ailenin, dostluğun değerini daha iyi anladım. Antalya için turistin değerini, Antalya için Rusya´nın değerini daha iyi gördük. Türkiye için ise demokrasinin değerini, büyük Türk milletinin asaletini çok daha iyi anladık. Atatürk´ün değerini ise her zaman, her gün daha iyi anlıyoruz.

Bildiğiniz gibi, bu yıl tarihimizde ilk defa, Odamız doğrudan hedef olarak alındı. Tam bir ay önce burada büyük bir olay yaşadık. Bazı arkadaşlarımız mucize eseri hayatta kaldılar. Sizlerin huzurunda, 25 Ekim´deki olayı yaşayan, buna rağmen fedakârca çalışmaya devam ederek Odamızın vakarını koruyan çalışma arkadaşlarıma bir kere daha teşekkür ediyorum. Bizler, en zor zamanda Antalya´ya karşı sorumluluğumuzu yerine getirdik. Herkesin her zaman aynı sorumluluğu göstermesi gerektiğine inanıyor ve diliyorum."

Antalya turizmi, tarımı, ticareti, sanayisi bir ekonomik afet yaşadı

2016 yılının Antalya ekonomisi için daha önce görülmemiş bir yıl olduğunu vurgulayan ATSO Başkanı Davut Çetin sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hasar tespiti için özellikle ticaret sektöründe geniş bir anket çalışması yapıyoruz. Meclisimizde de geçen hafta küçük bir anket yaptık. Arkadaşlarımızın yarısının satışlardaki düşüş nedeniyle çalışan sayısını azalttığını gördük. Arkadaşlarımızın %20´si kredi kullanamadıklarını belirttiler. Fakat en önemli sorun ne kredi, ne faiz, ne enflasyon.... İki büyük sorun durgunluk ve alacak tahsilatı olarak çıktı.

Destek önlemi olarak arkadaşlarımızın iki talebi öne çıkmaktadır. Birincisi vergi indirimi, ikincisi alacak tahsilatını hızlandıracak düzenlemelerdir. Maalesef 2017 beklentileri de olumlu değil, bunun da en büyük nedeni ülkemiz gündeminde bitmeyen tartışmalardır. Antalya´nın sorunları karşısında, 64. ve 65. Hükümetlerimizin yoğun çaba göstermiş olduğunu bir kez daha vurgulamak isterim. Tarımda ihracat destekleri, turizmde uçak desteği ve finansman kolaylıkları önemli destekler oldu.

Fakat buna rağmen Antalya turizmi, tarımı, ticareti, sanayisi bir ekonomik afet yaşadı.

. Bu yıl ilk kez vergi tahsilatımız azaldı,
. kayıtlı çalışan sayımız %12 oranında düştü,
. iki bin işyerimiz SGK kaydından çıktı,
. karşılıksız çek oranımız %8´e ulaştı.
. Türkiye´nin turizm geliri 8 milyar dolar civarında azaldı, bunun en az 5 milyar doları Antalya´dır.
. Sadece domates ihracatında 110 milyon dolar kaybettik.
. Bu yıl 10 ayda Antalya tarımında enflasyon oranı eksi %10´dur.
. Ürünün bol olduğu Nisan ve Mayıs ayında ortalama fiyat düşüşü %40 oldu. Böylece tarım sektörümüzde gelir kaybımız 1.5 milyar liraya ulaştı.

Asıl mesele 2017 yılının kurtarılmasıdır

Antalya, 2016´da teröre, Rusya krizine, 15 Temmuz´a rağmen, EXPO´yu düzenledi, 6 milyon yabancı turiste ev sahipliği yaptı, 1 milyar dolar ihracat, 10 ayda 4 milyar 300 milyon lira vergi tahsilatı gerçekleştirdi. Geçen yıl 10 ayda Antalya´da 52 bin konut satılmıştı, bu yıl 49 bin konut satıldı. Bunların bir kısmı fiktif olabilir, fakat yapı ruhsatları da geçen yılın üzerindedir.

Bunlar da bardağın dolu tarafıdır, kesinlikle küçümseyemeyiz. Şimdi asıl mesele 2017 yılının kurtarılmasıdır. Turizm ve tarım desteklerinin zamanında açıklanmasını ve resmiyet kazanmasını bekliyoruz.

Bugün Turizm Bakanımız turizmde uçak desteklerinin gelecek yıl için de verileceği bilgisini verdi. Teşekkür ediyor ve başka bir gündeme takılmadan yasalaşmasını umuyoruz.

2017 yılında turizmde Rusya pazarı önemli ölçüde geri dönecektir. Fakat Avrupa pazarı alarm vermektedir. Maalesef dün Avrupa Birliği parlamentosunun oylaması da Avrupa kamuoyundaki algıyı göstermektedir.

Biz Avrupa Birliği aşığı değiliz, ama ihracatımızın yarısı Avrupa´ya yapılmaktadır.

Türkiye turizminin yarıdan fazlası, normal zamanda Antalya turizminin %70´i Avrupa pazarıdır.

Bu nedenle Avrupa kamuoyuna kendimizi daha iyi anlatmayı başarmak zorundayız.

Antalya olarak tanıtım konusunda hepimiz bir şeyler yaptık. Bu yıl da Antalya olarak yeni bir tanıtım hamlesi için çalışıyoruz. Fakat Avrupa´daki Türkiye imajı konusunda artık Hükümet düzeyinde farklı bir çalışma gereklidir.

Dünyada veya Avrupa´da Türkiye´ye karşı önyargılı, hasmane kesimler olabilir. Fakat bütün dünyanın bize düşman olması için bir neden yoktur.

Kendi içimizde bizim anlayamadığımız uygulamalar varken, yabancıların her şeyi anlamasını ve kabul etmesini bekleyemeyiz. Türkiye demokrasi ve hukuk alanında eleştirilen bir ülke olmamalıdır.

Demokrasiyi Avrupa Birliği için değil, kendimiz için istiyoruz. Özgürlük ve adalet ekonomik ve sosyal kalkınmanın temelidir. Herkes düşüncesini özgürce söylemeli, farklı düşüncelerden ortak akıl çıkmalıdır. Siyasetin varlık nedeni ve demokrasinin erdemi adaletle halkın vicdanının rahatlaması ve huzur olmasıdır."

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu´nun çok sayıda projede imzası var

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu´nun oda ve borsaların ufkunu açtığını belirten ATSO Başkanı Davut Çetin, "Hisarcıklıoğlu Başkanımız her zaman Odalar ve Borsalar için ufuk açmış, vizyon vermiş, birçok konuda ilerlememizi sağlamıştır. Akreditasyon, E-Oda hizmetleri, mesleki sertifikasyon, Beceri 10, girişimci kurulları gibi çok sayıda projede imzası ve katkıları vardır" dedi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği´nin önemli ülkelerde ticaret ofisleri kurmak için çalışma başlattığını belirten Başkan Davut Çetin, "Türkiye gibi bir ülke, sadece elçiliklerde birer ticaret müşaviri ile yetinemez. Türkiye´nin ihracatçı sayısı 65 bindir. Oysa İtalya´da Avrupa Birliği dışına ihracat yapanların sayısı 130 bin, Hollanda´da 100 bin, Almanya´da 200 bine yakın. KOBİ´lerimizi yurtdışına açılmaya teşvik etmeli ve orada yalnız bırakmamalıyız.

Bir başka talebimiz sayın başkanımızın inovasyon konusunda da öncülük üstlenmesidir. İnovasyon konusunda henüz yerel-bölgesel modeller geliştiremedik. Odalar Birliğimiz, girişimciler kurullarındaki başarılı öncülüğü inovasyon alanında da gerçekleştirirse, Türkiye sanayi 4.0 dönemini seyretmekten kurtulur. Bir önemli sorunumuz, kayıt dışı ekonomi, haksız rekabet, merdiven altı üretim, ruhsatsız-denetimsiz işyeri sorunudur. Dürüst ticareti destekleyecek önlemlere ihtiyacımız bulunmaktadır.

Başkanımızdan bir başka destek talebimiz, mesleki eğitim konusundadır. Türkiye´de genç işsizliğinin yüksek olmasının en büyük nedeni eğitim kalitemizin düşük olmasıdır. Hükümetimiz mesleki eğitim için çok adımlar attı. Fakat Odalar halen mesleki eğitimde gereken güç ve yetkiye sahip değiller.

Bilgisizlik bir ülkenin en büyük düşmanıdır, eğitim ve öğretimde kalite konusu Türkiye´nin geleceğini belirleyecektir. Bence, 2023 için en önemli hedefler, eğitim kalitesini yükseltmek ve genç işsizliğini azaltmak olmalıdır. Burada bir noktaya daha dikkat çekmek isterim: FETÖ yapılanmasında Devletin en önemli kurumlarının, birçok belediyenin durumunu gördük. Kamu kurumlarına kıyasla Odalar ve Borsalar çok az fire verdiler.

Demek ki, işadamları camiası özgür iradesi ile bağımsız, demokratik, laik ve sosyal hukuk devletine sahip çıkmaktadır. 15 Temmuz´da bunu Başkanımızla birlikte bir kez daha kanıtladık.

Bu nedenle vergi veren, ihracat yapan, istihdam sağlayan işadamlarını temsil eden kurumların Devlet protokolündeki yeri daha yukarıda olmalıdır. Çünkü bu konu hem demokrasi hem de ekonomik gelişme için gereklidir" diye konuştu.

Antalya´nın yapısal sorunlarına neşter vurmanın zamanı geldi

Konuşmasında Antalya´nın yapısal sorunlarına dikkat çeken Başkan Davut Çetin şunları kaydetti;

"Antalya´nın yapısal sorunlarına da artık bir neşter vurmanın zamanı çoktan gelip geçmiştir. İlimizin en büyük sorunu az sayıda ürüne ve pazara bağımlı olması ve arz fazlası yaratmasıdır. Yatak arzımız, konut arzımız, domates gibi ürünlerde arzımız fazladır. Buna rağmen Antalya´da halen yeni arsa üretelim, yeni konut yapalım, yeni üniversiteler kuralım, nüfus artsın ki, ticaret olsun mantığı devam etmektedir. Çağ değişti, bizim anlayışımız değişmedi. 2014´te 11 milyon turist geldiğinde de esnafımız turistin azlığından şikayet ediyordu. Demek ki, sayı değil, nitelik önemlidir.

Antalya benim gibi çok kilo aldı, Antalya´yı bir rejime sokalım ve daha sağlıklı ve güçlü, daha yakışıklı veya güzel bir kent yapalım. Antalya´ya da bize de bu yakışır.

Antalya olarak daha fazla bir araya gelmeliyiz, siyaset bizim beraberliğimizi engellememelidir. Antalya´da ortaklık kültürünü gerekiyor.

Birçok üyemiz tek başına rekabet edemiyor, ama ortaklık kurmayı da istemiyor. Oysa ticaretimiz ortaklıkla güçlenmelidir. Sanayide ortak ar-ge merkezleri kurmalıyız. Tarım sektörümüzde üretici birliklerimiz güçlenmelidir.

Ortak bir şey yapmak için Devletin yasa çıkarıp bizi zorlamasını beklemeyelim. Dünyada artık toplumlar internet üzerinden organize olup büyük projeler gerçekleştiriyorlar. Biz de yapabilmeliyiz.

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası olarak bu yıl, E-Oda ve Etik Kurul gibi iki yeniliğe imza attık. Gelecek yıl, inovasyon ve sosyal girişimcilik konusunda ilerleme sağlamaya çalışacağız.

Elbette, en büyük gayretimiz, turizme ve ticarete destek olacaktır. Önümüzdeki yıl BAKA destekli Antalya Tanıtım projesine ve Alışveriş Festivaline yine önemli destek vereceğiz. Üyelerimizin yurtdışına açılmasına desteğimiz de artacaktır.

Umarım ki, 2017 yılında Antalya ekonomisi yaralarını saracak ve eski gücüne kavuşacaktır. Ben en kötü zamanı geride bıraktığımıza inanıyorum, inanmak istiyorum. Bu koşullarda ayakta kaldıysak, bundan sonra çok daha iyisini başarabiliriz. Vergi, ihracat, istihdam ödülleri alan değerli üyelerimiz bize bu ümidi, bu güveni vermektedir.

Eskiden "ana gibi yar, Bağdat gibi diyar olmaz" diye bir söz söylenirdi. Oysa dünyada Antalya gibi diyar yoktur veya çok azdır. Bu güveni kaybetmeden yenilikle, kaliteyle, markalaşmayla yükseleceğiz.

Bu inançla hepinize sağlık, huzur, bereket dolu bir 2017 yılı diliyorum.

Ödül alan bütün üyelerimizi bir kez daha bütün kalbimle kutluyorum. genel başkan yardımcılarımız, milletvekillerimiz, Ankara´dan bizim için gelen Değerli Başkanım ve ilçe yöneticilerimiz başta olmak üzere, hepinize teşekkür ediyorum."

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu;

ATSO Geleneksel Ödül Töreni´ne katılan TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, birlik ve beraberliği korumanın önemine işaret ederken, 2017´den itibaren yeniden ekonomiye ve reformlara odaklanma gereğinin altını çizdi. Hisarcıklıoğlu Antalya´da iş dünyasının en önemli taleplerinden olan; istihdam maliyeti ve finansmana erişimdeki imkanları anlattı.

Beraberliğin yürütülmesi halinde her sorunun çözülebileceğini bildiren Hisarcıklıoğlu, "Çünkü birlik beraberlik başarıyı getirir. Birlikte Rahmet ve Bereket, ayrılıkta azap var diyoruz. Antalya´da ne zaman tüm kurumlar birlikte hareket ettiyse, hep iyi işler oldu. Turizm´de Türkiye´nin göz bebeği oldu. Meyve-Sebze-Seracılık-Çiçekçilikte, yine lider il. Antalya tüm bunları nasıl başardı? Kimlerle başardı? İşte bu salonda bulunan müteşebbis insanların emeği ve gayretiyle başardı" diye konuştu.

Bu sene aksiliklerin hep üst üste geldiği anlatan Hisarcıklıoğlu şöyle konuştu: "Önce Suriye, sonra Rusya, daha sonra artan terör ve 15 Temmuz darbe girişimi, hepsini birden yaşadık. Bunlardan en çok zararı da turizm gördü, Antalya gördü. Turizmde ve Yaş-Meyve ihracatında yaşanan sıkıntılar karşısında, Antalya Odamız ve Borsamız hemen inisiyatif aldılar. Davut Çetin Başkanımızın yılbaşında hazırladığı kapsamlı rapor ve öneriler, hem TOBB olarak bizim, hem de hükümetimizin çalışmalarımıza yön verdi. Seyahat acentalarına ve Antalya havalimanına yapılacak uçak seferlerine destek sağlanması, ecrimisillerin ertelenmesi, turizmcilerin Kredi Garanti Fonu kapsamına alınması, hep bu sayede gerçekleşti. Yine TOBB ve Antalya TSO olarak her platformda, turizm´de sezon dışı dönemler için istihdam desteği talep ettik. Bu konuda söz de almıştık. Ama tam istediğimiz gibi çıkmadı

3 ay destek için 9 ay çalışma şartı getirildi. Antalya gibi sezonun 7-8 ay olduğu yerlerde bunun gerçekçi olmadığını ve iyileştirilmesi gerektiği söyledik. Yine görüyoruz ki, Rusya ile sağlanan mutabakattan sonra işler bir miktar açıldı. Ama 2016´daki sıkıntılar 2017´ye de yansıyacak."
SGK ödemelerinin ertelenmesi olumlu adım

SGK ve Muhtasar ödemelerinin 2017´ye faizsiz olarak ertelenmesinin olumlu bir adım olacağını ifade eden Hisarcıklıoğlu, yatırım teşvik sisteminin revizyonu üzerinde de Bakanlıklarla birlikte çalıştıklarını hatırlattı. TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, "Antalya gibi tesis yoğun illerde, mevcut tesislerinin yıpranma sürecine girdiği dikkate alınarak, mevcut tesislerin modernizasyonu ve renovasyonu konusunun da teşviklere eklenmesini bekliyoruz" dedi.

İstihdam maliyeti ve finansman

Antalya için yaptıkları ankette istihdam maliyeti ve finansman konularının öne çıktığını belirten Hisarcıklıoğlu bu konularda yapılan çalışmaları ise şöyle anlattı: "İstihdam maliyetini azaltma anlamında TOBB olarak çok önemli bir projeyi hayata geçirdik. Odalarımız ve Borsalarımızla birlikte, Türkiye´nin en büyük mesleki eğitim projesini başlattık. Siz nitelikli çalışan ihtiyacınızı Odanıza/Borsanıza söylüyorsunuz. İŞKUR da mesleki eğitim kursu açarak bu talepleri karşılayacak.

Yetiştirip size gönderiyor. Size maliyeti de yok. Üstelik 4,5 yıla kadar sigorta işveren payını ödemeyeceksiniz. Yani sigorta prim maliyetinizi yüzde 50 düşürüyoruz (yarıya iniyor). Burada eğitim gören, staj yapan kardeşlerimizin de maaşını devlet ödeyecek (günlük 50 TL, aylık 1.300 TL), sigortasını da yapacak. Baba, oğluna yapmaz. Bu fırsatı kaçırmayın."

Finansman ve vergide gelişmeler

"Maliye Bakanımızla tüm vergi mevzuatını ele alıyoruz. 2010´dan bu yana dile getirdiğimiz 2 konu vardı. Birincisi; vergisini düzenli ödeyenlerin ödüllendirilmesi. Bakanımızla mutabık kaldık; belli bir oranda indirim gelecek. İkincisi; damga vergisinin tamamen kaldırılması. Tamamen kaldırmasalar da iyileştirme yapıldı. Mesela artık sözleşme nüshalarının her biri için değil, tek bir nüsha için damga vergisi ödenecek. Tamamen kalkması için Maliye nezdinde takibimiz sürüyor."

Kredi Garanti Fonu´nun gücü arttı. Nefes Kredisi geliyor

Finansman konusunda 2 önemli adımın hayata geçeceğini belirten Hisarcıklıoğlu şöyle konuştu: "KGF´ye Hazine desteğini 1 milyardan 2 milyara çıktı. Kapsamını da genişlettik. Eximbank ve KOSGEB´in verdiği destekler için de kefalet sağlıyor. KGF´ye gitmenize de gerek yok: 21 Banka ile anlaşmalı. Kredi kullanacağınız Bankadan başvurun. Size kefil olalım. TOBB Nefes Kredisinde sona yaklaşıyoruz. 1 sene vadeli, yüzde 9,9 faizli, Teminatı KGF´den.

Finansman kapmasında önemli bir sıkıntı da Çek´lerdeydi. 3 önemli adımı attık. Önce karekodlu çeki icat ettirdik. Bizim talebimizle. Artık karekodlu çek zorunlu hale geliyor. Çek kesenin tüm finansal geçmişi görülebilecek. Üçüncüsü ise karşılıksız çek verenler için 1 ila 6 aya kadar hapis cezası geliyor. Yani Çek´e itibarını yeniden kazandırıyoruz. Son olarak tüm camiamızın gurur duyması gereken bir işe daha imza attık.

15 Temmuz Şehitleri dayanışma kampanyasında TOBB ve Oda-Borsa camiası olarak bir rekor kırdık. 81 İl´de 54 milyon lira yardım topladık. Toplam yardımların 4´te 1´ini bizim camia sağlamış olduk. Yardım Çekini bizzat Cumhurbaşkanına takdim ettik. Antalya TSO´muzun gayretleri ve katkılarıyla, en çok yardım toplayan 10 il içinde Antalya´da yer aldı."

Ödüller sahiplerini buldu

Törende daha sonra 2015 Yılı Gelir Ve Kurumlar Vergisi, 2015 Yılı Döviz Kazandırıcı Hizmetler, Seyahat Acentaları, Konaklama Tesisleri, En fazla Yaş Sebze ve Meyve Mamulleri, Süs Bitkileri ve Mamulleri İhracatı, Türkiye´nin İlk 500 Sanayi Kuruluşu Arasında Yer Alan Antalya Firmaları, Türkiye´nin İkinci 500 Sanayi Kuruluşu Arasında Yer Alan Antalya Firmaları ile En Fazla İstihdam Sağlayan İlk 3 Firma temsilcilerine ödülleri takdim edildi.

Tören ATSO Başkanı Davut Çetin ve Meclis Başkanı Süleyman Özer´in günün anısına TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu´na plaket vermesi ve toplu anı fotoğrafı ile son buldu.

ÖDÜL ALAN ÜYELERİMİZ

2015 YILI GELİR VE KURUMLAR VERGİSİ

GELİR VERGİSİ / TİCARİ KAZANÇ MATRAH (TL)
1 YILMAZ TURGAN 4.999.510,08 TL
2 MEHMET DİKMEN - DİKMENOĞLU TİCARET 2.408.344,38 TL
3 İZZET MÜNİR UZUN 2.146.594,17 TL
KURUMLAR VERGİSİ MATRAH (TL)
1 FRAPORT IC İÇTAŞ ANTALYA HAVALİMANI TERMİNAL YATIRIM VE İŞLETMECİLİĞİ A.Ş. 290.305.539,27 TL
2 GÜNEŞ EKSPRES HAVACILIK A.Ş. 255.780.797,06 TL
3 PGS OTELCİLİK TURİZM TİCARET A.Ş. 79.252.033,11 TL
TEMSİLCİLİKLER GELİR VE KURUMLAR VERGİSİ BİRİNCİLERİ MATRAH (TL)
1 AKSEKİ TEMSİLCİLİĞİ GELİR VERGİSİ: MEHMET ÇETİNTAŞ - ÇETİNTAŞ TİCARETHANESİ 88.079,62 TL
2 AKSEKİ TEMSİLCİLİĞİ KURUMLAR VERGİSİ: ÖMER DURUK TESİSLERİ PET.ÜRN.OTO YEDEK PARÇA GIDA TUR.TİC.VE SAN.LTD.ŞTİ. 830.632,26 TL
3 KEMER TEMSİLCİLİĞİ GELİR VERGİSİ: MEHMET ZİYA ŞİMŞEK 262.530,96 TL
4 KEMER TEMSİLCİLİĞİ KURUMLAR VERGİSİ: ANTALYA YAŞAM HASTANELERİ ÖZEL SAĞLIK HİZMETLERİ A.Ş. 10.577.166,46 TL
5 ELMALI TEMSİLCİLİĞİ GELİR VERGİSİ: ZÜHTÜ KOLOĞLU - ZÜHTÜ KOLOĞLU TARIM TİCARET 355.461,31 TL
6 ELMALI TEMSİLCİLİĞİ KURUMLAR VERGİSİ: SARIOĞLU OTOMOTİV PET.VE YAKACAK MAD.TAR.ÜRÜN.SOĞUK HAVA TES.İNŞ.TAAH. SAN.VE TİC.LTD.ŞTİ. 732.682,28 TL
7 GAZİPAŞA TEMSİLCİLİĞİ GELİR VERGİSİ: MUSTAFA UYSAL 1.182.205,97 TL
8 GAZİPAŞA TEMSİLCİLİĞİ KURUMLAR VERGİSİ: CEMAL ŞENOL GIDA VE TEMİZLİK MALZ. İNŞ. PET.TUR.TİC.SAN.LTD.ŞTİ. 921.716,13 TL
9 KORKUTELİ TEMSİLCİLİĞİ GELİR VERGİSİ: YAŞAR SANCAKTAR 291.678,87 TL
10 KORKUTELİ TEMSİLCİLİĞİ KURUMLAR VERGİSİ: NUR GIDA İNŞAAT TURİZM UNLU MAMÜLLER VE SU ÜRÜN.SAN.TİC.LTD.ŞTİ. 1.793.297,11 TL
11 SERİK TEMSİLCİLİĞİ GELİR VERGİSİ: HASİBE KUMBUL 437.747,71 TL
12 SERİK TEMSİLCİLİĞİ KURUMLAR VERGİSİ: NUNHEMS TOHUMCULUK A.Ş. 14.568.424,06 TL


2015 YILI DÖVİZ KAZANDIRICI HİZMETLER
SEYAHAT ACENTALARI MATRAH ($)
1 MP TURKEY TURİZM A.Ş.- ANTALYA ŞUBESİ 298.246.674,69 $
2 TANTUR TURİZM SEYAHAT A.Ş.-ANTALYA ŞUBESİ 173.027.617,74 $
3 KİLİT GLOBAL TURİZM SEYAHAT SAN.VE TİC.A.Ş. 98.709.760,15 $
KONAKLAMA TESİSLERİ MATRAH ($)
1 ÖZALTIN OTEL İŞLETMELERİ A.Ş. -GLORIA GOLF RESORT ŞUBESİ 56.563.663,62 $
2 SERTAŞ TURİZM YATIRIM VE İŞLETMECİLİK A.Ş. -ROYAL WINGS HOTEL ŞUBESİ 18.918.093,30 $
3 GİTAŞ TURİZM TİCARET İNŞAAT TAAHHÜT VE SANAYİ A.Ş.-LARA ŞUBESİ 13.469.416,80 $
İHRACAT DÖVİZ GELİRİ MATRAH ($)
1 ADOPEN PLASTİK VE İNŞAAT SANAYİ A.Ş. 98.749.375,78 $
2 AGT DIŞ TİCARET A.Ş. 51.593.199,018 $



SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu

SUR YAPI TATİL EVLERİ ANTALYA'DA 4 MEVSİM TATİL

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR

Sur Yapı Tatil Evleri Antalya’da şimdi ikinci etap satışta

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu

SUR YAPI TATİL EVLERİ ANTALYA'DA 4 MEVSİM TATİL