MURGEM´Lİ ÖĞRENCİLER YKS´DE TER DÖKECEK

MURGEM´Lİ ÖĞRENCİLER YKS´DE TER DÖKECEK

Muratpaşa Belediyesi´nin eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak hedefiyle yola çıkan ve ilk iki yılında üniversiteye yerleşmede yüzde 87´lik başarıyı yakalayan MURGEM´le sınava hazırlanan 687 öğrenci hafta sonu YKS´de ter dökecek.

Eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak ve gençlerin sosyo-kültürel gelişimine katkıda bulunmak amacıyla Muratpaşa Belediyesi´nce 2015 yılında hizmete açılan Muratpaşa Gençlik Eğitim Merkezi, kısa adıyla MURGEM´le üniversite sınavına hazırlanan 687 öğrenci hafta sonu YKS´ye girecek.

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, MURGEM´li öğrencilerle birlikte YKS´ye girecek tüm öğrencilere başarılar diledi. Erken seçim dolayısıyla sınavın ertelenmesinin zaten oldukça stresli olan sürecin öğrenciler ve aileleri için daha da stresli hale geldiğini belirten Başkan Uysal, ?Ama ben MURGEM´li öğrencilerimizin ve akranlarının iyi birer doktor, mühendis, öğretmen, hukukçu olup insanlarımıza ve ülkemize hizmet edeceğinden en ufak bir kuşku taşımıyorum? diye konuştu.  

MURGEM´in bu yıl başarısının 3´üncü kez test edeceğini belirten Başkan Uysal, ?Bu işe ilk defa başladığımızda ?Yapamazsınız´, ?Beceremezsiniz´, ?Belediyenin işi değil´ diyenler oldu. Ama sosyal belediyeciliğin işinin tam da bu olduğuna inanarak bu yolculuğa başladık? diye konuştu.  

Maddi imkansızlıklar nedeniyle dershaneye gidemeyen öğrencilerin yaşadıkları fırsat eşitsizliğini ortadan kaldırmak amacıyla başlayan bu süreçte, gençlere Türkiye´nin en iyi üniversitelerini kazabilecek nitelikte bir eğitim vermek yükümlülüklerini de bulunduğunun altını çizen Başkan Uysal, şunları söyledi:

?İlk yılında MURGEM´le sınava hazırlanan 572 öğrenciden 486´sı bir üniversite programına yerleşme başarısı gösterdi. Bu yüzde 87´lik bir başarıyı işaret ediyordu.

Murgem´in 2´nci yılında ise üniversiteye yerleştirmede yüzde 86.44 oranını yakaladık. 829 öğrencimizi Türkiye´nin farklı illerindeki üniversitelere uğurladık. Hatta geçen yıl 10 öğrencimiz ilk 1000´e girme başarısı gösterdi. Bu yıl da 687 öğrencimiz hafta sonu gerçekleştirilecek sınava girecek.?



MURGEM'E BAŞVURULAR BAŞLADI

ASSİM'DEN ESNAFA ÜCRETSİZ E-TİCARET EĞİTİMİ

MİNİK DOSTLARI KORUMAK İÇİN EĞİTİM ALDILAR

BARİSTA KURSU İLK MEZUNLARINI VERDİ

MURATPAŞA PERSONELİNE İLETİŞİM EĞİTİMİ

BAŞKAN TÜTÜNCÜ'DEN GENÇLERE ALTIN ÖĞÜTLER

ANTALYA DOĞA VE YÖRÜK ÇALIŞTAYI YAPILDI

MESLEK KURSLARI İÇİN BAŞVURULAR BAŞLADI

BAŞKAN ÖMER İŞLEK'TEN REKOR KİTAP BAĞIŞI

ÇOCUKLAR YETENEKLERİNİ OYUNLA KEŞFEDİYORLAR

KONYAALTI'NDAKİ OKULLAN BİRLEŞMİŞ MİLLETLER GİBİ

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KAŞ KREŞİ HİZMETE GİRDİ

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu

SUR YAPI TATİL EVLERİ ANTALYA'DA 4 MEVSİM TATİL