SİVAS-İSTANBUL HIZLI TREN SEFERLERİ BAŞLADI…

SİVAS-İSTANBUL HIZLI TREN SEFERLERİ BAŞLADI…

SİVAS-İSTANBUL HIZLI TREN SEFERLERİ BAŞLADI…

Sivas-İstanbul aktarmasız ekspres Yüksek Hızlı Tren Hattı'nın ilk seferi 4 Mayıs itibariyle başladı. İstanbul’dan saat 08.40’ta hareket eden Yüksek Hızlı Tren Sivas’ta halaylarla karşılandı. Karşılamaya; Vali Yılmaz Şimşek, Belediye Başkanımız Dr. Adem Uzun ve il protokolü katıldı.


Düzenlenen ilk seferde AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, Sivas Milletvekilleri Hakan Aksu, Rukiye Toy, Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Osman Boyraz da şehre gelen yolcular arasındaydı.


Karşılamada konuşan Başkanımız Dr. Adem Uzun, doğrudan İstanbul'a düzenlenen hızlı tren seferlerinin Sivas açısından büyük bir kazanım olduğunu ifade ederek emeği geçenlere teşekkür etti.


Belediye Başkanımız Uzun, "İstanbul-Sivas YHT seferlerinin hayırlara vesile olmasını diliyorum. YHT seferleri iki il arasında köprü olacak. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere Ulaştırma Bakanımıza, daha önceki dönemlerde görev yapan Bakanlarımıza, AK Parti Grup Başkanımız Abdullah Güler’e, Valimize, Milletvekillerimize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. İlk sefer bu şekilde başladı. Yaklaşık 1 yıl önce Ankara-Sivas hızlı tren seferleri başlamıştı. 1 milyonun üzerinde yolcu taşındı. Ankara ve İstanbul Yüksek Hızlı Tren seferleri Sivas’ın hem kültürüne hem turizmine çok büyük katkı sağlayacak." ifadesini kullandı.


AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler ise "Bu eserin kazandırılmasında emeği olan Cumhurbaşkanımıza ve Ulaştırma Bakanlarımıza teşekkür ediyor, şehrimize hayırlı olmasını diliyorum." dedi.


Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Osman Boyraz da seferlerin başlaması sebebiyle duyduğu memnuniyeti dile getirerek "Uzakları yakın etmek, hasreti sonlandırmak adına önemli bir adım attık. 822 yolcunun seyahat ettiği ilk seferde 400 yolcumuzla Sivas’a ulaştık. Taleplere göre değişiklikler yapılabilir, emeği olan herkese teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.


Son olarak söz alan Vali Yılmaz Şimşek "Hızlı tren şehrimizde yeni ufuklar açacak, başta turizm olmak üzere şehrimizin sanayisine, ekonomisine katkı sağlayacak. Hızlı tren seferlerinin başlatılmasında Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere emeği olan herkese teşekkür ediyorum." dedi.


İstanbul-Sivas seferi 7 saat 18 dakika, Sivas-İstanbul seferi ise 7 saat 8 dakika sürecek. Ekspres yüksek hızlı trenler, Sivas-İstanbul arasında Yozgat, Kırıkkale, Ankara, Eskişehir, Arifiye ve Pendik'te duracak.


Sivas’tan 13.00’da hareket edecek Yüksek Hızlı Tren saat 20.08’de İstanbul’da olurken İstanbul’dan 08.40’ta hareket edecek YHT saat 15.58’de Sivas’ta olacak.


Sivas,Sivas Belediyesi
belediye365.com

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu

SUR YAPI TATİL EVLERİ ANTALYA'DA 4 MEVSİM TATİL