ŞENLİKOĞLU’NDAN ÖNEMLİ BİR PROJE DAHA

ŞENLİKOĞLU’NDAN ÖNEMLİ BİR PROJE DAHA

ŞENLİKOĞLU’NDAN ÖNEMLİ BİR PROJE DAHA

Çevrenin korunması, geri dönüşüm kültürünün yaygınlaşması için büyük çaba gösteren ve bu anlayışla ilk olarak Giresun Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü’nü kuran Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu’nun ikinci dönem projeleri arasındaki “Sıfır Atık Tesisi Projesi” gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya miras bırakmak adına çok büyük önem taşıyor.

İsrafın önlenmesi, doğanın korunması ve kaynakların verimli kullanılması amacıyla hayata geçirilmesi planlanan Sıfır Atık Tesisi Projesi içeriğinde; Atık getirme merkezi, geri dönüşüm atölyesi, simülasyon merkezi, kompost tesisi ve ayrıştırma alanı yer alıyor.

Şehre kazandırılması planlanan Sıfır Atık Tesisi Projesi projesiyle birlikte; Kaynakların daha verimli kullanılması, israfın önlenmesi, atık oluşum sebeplerinin gözden geçirilerek atık oluşumunun engellenmesi ve en az düzeye indirilmesi hedefleniyor.

Projeyle birlikte, mahallelerde mobil atık toplama istasyonları kurulması planlanırken, bu istasyonlarda elektronik malzeme, plastik, giysi, kağıt, metal, cam, bitkisel yağ ve piller düzenli olarak toplanacak. Ayrı ayrı biriktirilecek atıklar, geri dönüşüme veya bertarafa gönderilmesi amacıyla atık getirme merkezine teslim edilecek ve bu sayede çevrenin korunması ve geri dönüşüme katkı sağlanacak.

Giresun Belediyesi bünyesinde ilk olarak İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü kurduklarını belirten Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu, geri dönüşüme ve çevrenin korunmasına yönelik olarak çok önemli bir çalışmayı yeni dönemde başlatacaklarını kaydetti.

Başkan Şenlikoğlu, “Mahallelerimizin yanı sıra kamu kurumlarımızda da aynı sistemler kurulacak ve ekiplerimizce bu atıkları düzenli olarak toplanarak tesisimize nakledilecek. Burada en önemli amacımız ise çevreye duyarlılık bilincinin aşılanması, çevrenin korunması ve istihdamın arttırılmasıdır. Bütün bunların yanında atıkları değerlendirip belediyemize düzenli bir kaynak sağlamayı da hedefliyoruz” diye konuştu.


Giresun,Giresun Belediyesi
belediye365.com

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu

SUR YAPI TATİL EVLERİ ANTALYA'DA 4 MEVSİM TATİL