Sadrettin Özçimi ile müzik ve sanatın buluşması

Sadrettin Özçimi ile müzik ve sanatın buluşması

Sadrettin Özçimi ile müzik ve sanatın buluşması

Büyükşehir Belediyesi’nin sanat etkinlikleri kapsamında Geleneksel Sanatlar İhtisas Merkezi’nde sahne alan neyzen ve ebru sanatçısı Sadrettin Özçimi, sevenlerine tatlı bir söyleşi ile müzik şöleniyle unutulmaz bir akşam sundu.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kasım ayı kültür ve sanat etkinlikleri birbirinden güzel programlarla devam ediyor. Sanatın yaşadığı, kültürel etkinliklerin aralıksız sürdüğü Büyükşehir takvimi, “Sadrettin Özçimi ile Sanata Dair” programıyla devam etti.

Söyleşi ve müzik şöleni
Ney ve Ebru Sanatçısı Sadrettin Özçimi, Geleneksel Sanatlar İhtisas Merkezi’nde yeniden sevenleriyle buluştu. Sadrettin Özçimi, programın ilk bölümünde Sakaryalılarla karşılıklı söyleşi yaptı. Konuşmalara zaman zaman Özçimi’nin ekibinden Muhammed Hakkı Özçimi’nin tambu çalgısı, Harun Cura’nın ise güzel sesi eşlik etti.

Katılımcılara önemli tavsiyelerde bulunan sanat duayeni Özçimi, “Kendini arayan insan doğruyu buluyor; yeter ki aramaya başlasın kendi cevherini” vurgusu yaptı. Klasik ney üslubunun ve Türk ebrusunun önemli temsilcilerinden neysen ve ebru sanatçısı Sadrettin Özçimi, anlatımında belli kesitlerine yer verdi.

Ebru ve tekke yanılgısı
İnsanların ebru sanatını yalnızca tekkelere özel zannettiğini belirten Özçimi, “İnsan ruhunun görümünü ve tebligatında kullanıldığı zannediliyor, aslında böyle bir şey yok. Ebru hiçbir zaman hiçbir tekkeye girmemiştir. Hiçbir tekkede ebru tahsili yapılmamıştır “ifadelerine yer verdi.

Sahne performansı ve söyleşinin sonunda gelen soruları yanıtlayan usta sanatçı, program sonunda kendisine ait ebru eserlerinin tanıtımını yaparak katılımcılarla fotoğraf çekildi.


Sakarya,Sakarya Belediyesi
belediye365.com

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu

SUR YAPI TATİL EVLERİ ANTALYA'DA 4 MEVSİM TATİL