RESSAM AHMET YAKUPOĞLU’NUN ÖLÜM YIL DÖNÜMÜNDE ANLAMLI AÇILIŞ

RESSAM AHMET YAKUPOĞLU’NUN ÖLÜM YIL DÖNÜMÜNDE ANLAMLI AÇILIŞ

RESSAM AHMET YAKUPOĞLU’NUN ÖLÜM YIL DÖNÜMÜNDE ANLAMLI AÇILIŞ

Kütahya Belediye Başkanımız Prof. Dr. Alim Işık, Kütahyalı merhum ressam, neyzen, tezhip ve minyatür sanatçısı Ahmet Yakupoğlu’nun ölümünün 7. yıl dönümünde restorasyonu yapılan ve müzeye dönüştürülen evin açılışına katıldı.

Kütahyalı merhum ressam, neyzen, tezhip ve minyatür sanatçısı Ahmet Yakupoğlu, ölümünün 7. yıl dönümünde kabri başında dualarla anıldı. Belediye Başkanımız Prof. Dr. Alim Işık, Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, öğretim görevlileri, Yakupoğlu’nun öğrencileri ve yakınlarının katıldığı anma töreninde Kur’an-ı Kerim tilaveti okundu, dualar edildi. Ahi Erbasan Mezarlığı’ndaki törenin ardından Ressam Ahmet Yakupoğlu’nun doğduğu ve Dumlupınar Üniversitesi tarafından restorasyonu yapılan Saray Mahallesi’ndeki evin açılışı gerçekleştirildi.

Açılışta konuşan Belediye Başkanımız Prof. Dr. Alim Işık, “Bu organizasyonu düzenleyenlere teşekkür ederek sözlerime başlamak istiyorum. Ben rahmetli Ahmet Yakupoğlu’nu o günkü görevim vesilesiyle 2014 yılında üniversitemizdeki Fahri Doktora Törenine davet ettiler, orada çok yakından gördüm. Kürsüye Fahri Doktorasını almak için çıktığında “Ben bunu hak edecek ne yaptım ki” gibi çok insanı ve gerçekten o iç dünyasını dışarı yansıtan bir cümle kullanınca daha iyi tanımış oldum. Allah gani gani rahmet eylesin. Ben bu şehri merhum iki Ahmet’in şehri olarak tanımlıyorum. Birisi Ressam Ahmet Yakupoğlu, diğeri de Hisarlı Ahmet. Bu iki Ahmet, gerçekten bu şehrin dün, bugün ve yarın unutulmayacak hazineleri. İnşallah daha nice Ahmetler çıkar ama Ahmetler kolay çıkmıyor. Ona layık olmaya, gelecek nesillere doğru aktarmaya çalışarak biz de elimizden geleni yapmaya gayret ediyoruz. Ben, bu şehrin belediye başkanı olmanın onurunun ne kadar yüksek olduğunu özellikle şehrimin ve ülkemin dışına çıktığımda daha rahat anlıyorum. Ahmet Yakupoğlu’ndan bahsedildiği zaman herkes o şehrin belediye başkanı olmamız nedeniyle ayrı bir ihtimam gösteriyor” dedi.

“Bu tür yapıların yaşaması gerekiyor” diyerek sözlerine devam eden Başkanımız Işık, “Gençlerimiz neresiymiş burası dediklerinde; Ahmet Yakupoğlu’nun eviymiş, bir bakalım, araştıralım diyecekler ve böyle öğrenecekler. O nedenledir ki biz de yaklaşık bir yıldan fazla tadilatı süren Ressam Ahmet Yakupoğlu Parkımızı o isme ve bu şehre yakışır hale getirmek için çok çalıştık. Birinci görevimizi o parkı metruk halinden kurtarmak olarak gördük. İkincisi de bu isme yakışır bir park olmalıydı. Geçen aylarda açılışını yaptık, hayırlı ve uğurlu olsun. Kütahya Belediyesi olarak bu eserin kazandırılmasında olduğu gibi elimizden geleni yaptık. Birkaç ay önce adına yapılan müzeyi açtık ve bugün de buranın açılışını yaparak Ahmet Yakupoğlu’nu biraz daha görünür hale getireceğiz. O yaşarken hiçbirimizin desteğine ihtiyacı yoktu. Onun ismi zaten tek başına bir markaydı, Kütahya, Türkiye ve dünya tanıyordu ama bugün ihtiyaç var. Onun eserlerini yaşatmak için hepimizin çalışması gerektiğini düşünüyorum. Ben bir kez daha restorasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. İyi ki böyle bir eseri ayağa kaldırıp gelecek nesillere aktaracak şekilde bu şekle dönüştürdüler. Bundan sonra da inşallah iki Ahmet’e ve bundan sonra gelecek Ahmetlere, diğer üstatlarımıza sahip çıkma şuuruyla şehrimizde yaşamaya devam ederiz” ifadelerini kullandı.
Fotoğrafları Paket Halinde İndirmek İçin Tıklayınız.
Kütahya,Kütahya Belediyesi
belediye365.com

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu

SUR YAPI TATİL EVLERİ ANTALYA'DA 4 MEVSİM TATİL