ODTÜ GENÇLİK PARKI İLE HAYALİ GERÇEK OLDU

ODTÜ GENÇLİK PARKI İLE HAYALİ GERÇEK OLDU

ODTÜ GENÇLİK PARKI İLE HAYALİ GERÇEK OLDU

Yılmaz Mert Tamer, sözel puan türünde elde ettiği başarıyla hayali olan ODTÜ Tarih Bölümü’nü kazanacak puana ulaştı. ODTÜ Gençlik Parkı, Muratpaşa’nın Çağlayan Mahallesi’nde 1050 metrekarelik bir alana kuruldu.

Açılışı 2017 Haziran’ında gerçekleştirilen ve gençlerle uzun dönemli bir işbirliği sonucunda onları Türkiye’ye katkı sağlayacak bireyler haline getirmeyi amaçlan parkta, İngilizce eğitimi başta olmak üzere bilgisayar, gitar, satranç, tiyatro ve dans gibi alanlarda eğitimler verilirken YKS hazırlık programı da uyguladı.

İKİ HAYALİ DE GERÇEKLEŞTİ

Muratpaşa Belediyesi, Adalya Vakfı ve gönüllülerin destekleriyle ücretsiz bir eğitim modelinin hayata geçirildiği ODTÜ Gençlik Parkı, bu yıl yapılan YKS’de Türkiye 975’inciliğiyle en iyi dereceyi elde etti.

Hacı Malike Mehmet Bileydi Anadolu Lisesi’nden mezun olan Yılmaz Mert Tamer, elde ettiği başarıyla iki hayaline birden ulaştı. Yılmaz Mert, hem çok istediği tarih bölümünde okuyacak hem de hayali olan ODTÜ’ye gidecek. 

‘BURADA İNSANLAR ÇOK İYİ’

ODTÜ hayalinin 11’inci sınıfta okuluyla gittiği Ankara gezisiyle başladığını anlatan Yılmaz Mert, “Tarih bölümü olduğunu öğrenince ‘Burada okumalıyım’ dedim” diye konuştu. ODTÜ Gençlik Parkı’ndan ise okullarında yaptıkları bir tanıtımla haberdar olduğunu belirten Yılmaz Mert, “Sonra buraya geleye başladım.

Burada insanlar çok iyiydi, ortam çok güzeldi. ODTÜ Gençlik Parkı’yla daha hızlı soru çözmeye daha düzenli çalışmamda katkısı oldu. Burada akşamları saat 11.00’e kadar soru çözdüğümüz zamanlar oluyordu” şeklinde konuştu. 

‘HER ÇOCUĞUMUZ BAŞARILI’

ODTÜ Antalya Mezunlar Derneği Başkanı Yıldırım Şimşek ise ODTÜ Gençlik Parkı’nın 2’nci dönem mezunlarını verdiğini belirterek, “Bu dönem normal bir süreç izlemedi. Pandemi nedeniyle ciddi sorunlar yaşadık. Ama ona rağmen Türkiye derecesi elde eden bir öğrencimiz var. Diğer arkadaşlarımızdan da en az 3 – 5 tanesinin ODTÜ’yü kazanacağı görülüyor” diye konuştu.

ODTÜ Gençlik Parkı’nın öğrencilerin nereyi kazanacaklarından ziyade nasıl bir insan olacaklarıyla ilgili olduğunun altını çizen Şimşek, “Onlara sevgiyi saygıyı, insan ilişkilerinde güçlü olmayı, kendi karakterlerini oturtmayı, hedef belirlemeyi öğretmeye çalışıyoruz. Bu amaca vardığımız her çocuk bizim için başarılıdır” dedi.       



MURGEM'E BAŞVURULAR BAŞLADI

ASSİM'DEN ESNAFA ÜCRETSİZ E-TİCARET EĞİTİMİ

MİNİK DOSTLARI KORUMAK İÇİN EĞİTİM ALDILAR

BARİSTA KURSU İLK MEZUNLARINI VERDİ

MURATPAŞA PERSONELİNE İLETİŞİM EĞİTİMİ

BAŞKAN TÜTÜNCÜ'DEN GENÇLERE ALTIN ÖĞÜTLER

ANTALYA DOĞA VE YÖRÜK ÇALIŞTAYI YAPILDI

MESLEK KURSLARI İÇİN BAŞVURULAR BAŞLADI

BAŞKAN ÖMER İŞLEK'TEN REKOR KİTAP BAĞIŞI

ÇOCUKLAR YETENEKLERİNİ OYUNLA KEŞFEDİYORLAR

KONYAALTI'NDAKİ OKULLAN BİRLEŞMİŞ MİLLETLER GİBİ

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KAŞ KREŞİ HİZMETE GİRDİ

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu

SUR YAPI TATİL EVLERİ ANTALYA'DA 4 MEVSİM TATİL