Müzik kurslarına yoğun ilgi

Müzik kurslarına yoğun ilgi

Müzik kurslarına yoğun ilgi

Samsun'a dev bütçeli yatırımlarıyla değer katan Büyükşehir Belediyesi, kentin kültürel ve sosyal yaşamına ışık tutmaya devam ediyor. Açıldığı günden bu yana kendi yeteneğinin peşinden giden binlerce çocuğun, gencin ve yetişkinin hayatına dokunan Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı’nda, düzenlenen kültür-sanat kursları büyük ilgi görüyor.
Piyano, bağlama, keman eğitimi alan öğrenciler enstrüman çalmayı öğrenirken çocuk ve genç koroları, Türk Halk Müziği korosu, Türk Sanat Müziği korosunda ise kursiyerlere ses eğitimi veriliyor. Kültür- sanat kurslarına her yaş grubundan toplam 373 öğrenci katılıyor.

ÜCRETSİZ EĞİTİM
Piyano Eğitmeni Murat Demir, farklı yaş gruplarından öğrencilerinin olduğunu söyleyerek “Kursiyerlerimize temel eğitimleri vererek çalışmalarımıza devam ediyoruz. Gelen öğrencilerimiz arasında daha önce piyano eğitimi almış olanlar varsa daha hızlı bir şekilde ilerliyoruz. Kurslarımızın da ücretsiz olması talebi de artırıyor. Biz de bu ilgiden dolayı çok mutluyuz” dedi.  


GELECEĞİN SANATÇILARI YETİŞTİRİLİYOR

Keman Eğitmeni olan Alperen Demiral ise özellikle çocukların keman çalmayı öğrenmek için yoğun talepte bulunduklarını belirterek “Haftanın 6 günü kursumuz devam ediyor. Hem öğrenmek hem de eğlenmek amaçlı olarak çocuklarımız bu kursu tercih ediyorlar. Biz de elimizden gelen tüm gayreti öğrencilerimize keman eğitimi vermek için kullanıyoruz. Öğrencimiz burada eğitim almaktan çok mutlu. Onlar mutlu oldukça biz de çok keyif alıyoruz. İnanıyorum ki burada eğitim alan çocuklarımız gelecekte sanatçı olarak hayatlarına devam edecekler” diye konuştu.

ÇOCUKLAR VE GENÇLERDEN YOĞUN TALEP
Piyano eğitimi alan 10 yaşındaki öğrenci Ela Odabar, şunları söyledi: “Ücretsiz olan piyano kursuna geliyorum. Piyanoyu çok merak ettiğim için bu alanı seçtim. Burada eğitim almaktan çok mutluyum. Piyano çalmak, öğrenmek çok güzel. Evde de çalışıp burada pratik yapıyorum. Her derste yeni konular öğrenmek beni heyecanlandırıyor. Piyanoyu öğrenmek isteyen herkesi bekliyorum.” Keman eğitimi alan 8 yaşındaki öğrenci Begüm Coşar ise kursta keman çalmanın tekniklerini, notaları, yeni parçaları öğrendiklerini söyleyerek “Burada eğitim aldığım için çok mutluyum çok eğleniyorum. İleride bir sanatçı olmayı kemanı en iyi şekilde çalmayı istiyorum. Bu kursa gelmek, öğrenmek isteyen herkes mutlaka gelmeli” şeklinde konuştu.

‘KENTİN KÜLTÜR VE SOSYAL HAYATINA KATKI VERİYOR’
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, kentin dört bir yanında dev bütçeli yatırımları hayata geçirirken kültür ve sanat alanında yapılan her çalışmayı büyük bir hassasiyetle gerçekleştirdiklerini belirterek “Samsun Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı bizim çok önem verdiğimiz bir birimimiz. Burada kentimizin kültür ve sosyal hayatına katkı verecek eğitim çalışmaları gerçekleştiriliyor. Her yaş grubundan öğrencimiz eğitim alıyor. Alanlarında başarılı eğitmenlerimizle bu eğitimleri veriyoruz. Özellikle müzik kurslarına 7’den 77’ye her yaş grubundan bir katılım olduğunu görüyoruz. Çocuklarımızın gençlerimizin ilgisi oldukça yoğun. Müzik konusunda çok yetenekliler. Onların bu alanda temel eğitimi alıp, kendilerini geliştirip gelecekte bu alanda adından söz ettirecek sanatçılar olmalarını sağlamak bizim en büyük amacımız. Sanata ilgisi olan, enstrüman çalan, korolarda yer alarak Türk Halk Müziğini - Türk Sanat Müziğini yaşatmak için katkı sunan tüm kursiyerlerimiz bizim için çok değerli” dedi. 

 




 


Samsun,Samsun Belediyesi
belediye365.com

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu

SUR YAPI TATİL EVLERİ ANTALYA'DA 4 MEVSİM TATİL