MURATPAŞA'DAN SANATA VE SANATÇIYA DESTEK

MURATPAŞA

MURATPAŞA'DAN SANATA VE SANATÇIYA DESTEK

Antalya’da Muratpaşa Belediyesi’nin, 2018’de hizmete açtığı ve Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin ilk ‘En İyi Kadın Oyuncu’ ödülünün sahibi, Türk sinemasının Sultan’ı Türkan Şoray’ın adını taşıyan kültür merkezinde yeni sezon başlıyor.

Mart ayında Türkiye’de ilk korona virüs vakasının doğrulanmasının ardından ilgili genelgeler ve uyarılar çerçevesinde kapatılan Türkan Şoray Kültür Merkezi’nde 2020 – 2021 sezonu için hazırlıklar tamamlandı. 

Covid-19 pandemisi dolayısıyla 677 seyirci kapasitesi yarı yarıya azaltılan, oturma düzeni seyirciler arasında bir koltuk boş kalacak şekilde yeniden düzenlenen kültür merkezinde yeni sezon 25 Eylül Cuma açılıyor.

Türkan Şoray Kültür Merkezi’nin perdeleri, Onur Sermik’in yazdığı Paşhan Yılmazel’in hem yönetmen koltuğunda oturduğu hem de Yasemin Öztürk’le birlikte oynadığı “Aşk bu mu?” ile açılacak. Biletleri, Türkan Şoray Kültür Merkezi gişesinden satışa çıkan oyun saat 21.00’de başlayacak. 

Sahne Sanat Tiyatrosu, Nazım Hikmet’in “Taranta Baba’ya Mektuplar” oyunu ise 26 Eylül Cumartesi, saat 20.30’da Türkan Şoray sahnesinde olacak. Türkan Şoray Kültür Merkezi, Eylül’ü Türk tiyatrosunun efsane ismi, Afife Jale’nin hayatından bir bölümün anlatıldığı ‘Afife Jale’ isimli oyunla uğurlayacak. Cem Kenar’ın hem yazar hem de yönetmen olarak yer aldığı oyunda Afife Jale’yi Aslı İtku canlandırıyor.

Oyun 30 Eylül Çarşamba saat 20.00’de sahnelenecek.  

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, pandemi dolasıyla sanatçıların her anlamda zor günler yaşadığını söyledi. Muratpaşa’nın Antalya’da kültür ve sanatın kalbi olduğunu belirten Başkan Uysal, bu zor süreçte sanatçılarının yanında olmak için Belediyesi Meclisi’nin oybirliğiyle aldığı kararla Türkan Şoray Kültür Merkezi’nde salon ve sergi alanlarının gelecek yıl 31 Mayıs’a kadar ücretsiz tahsisi edileceğini belirtti.

Başkan Uysal, “Bilet satışı yapılan tiyatro, konser gibi etkinliklerle diğer sahne performansları için Türkan Şoray Kültür Merkezi’yle birlikte belediyemiz kültür salonu da ücretsiz olarak tahsis edeceğiz” dedi.  



BÜYÜKŞEHİR KÜTÜPHANE HAFTASI ETKİNLİKLERİ BAŞLADI

KKTC CUMHURBAŞKANI TATAR KEPEZ KİTAP FUARI'NDA

ÇOBAN RESSAM İSYANINI RESİMLERİYLE ANLATTI

ANTALYALILAR KEPEZ KİTAP FUARINI ÇOK SEVDİ

ANTALYALILAR KEPEZ KİTAP FUARINA YOĞUN İLGİ GÖSTERDİ

4. KEPEZ KİTAP FUARI KAPILARINI OKUYUCULARA AÇTI

4. KEPEZ KİTAP FUARI KAPILARINI AÇIYOR

MURATPAŞA'DA TİYATRO GÜNLERİ BAŞLADI

USTA YAZARLAR KEPEZ KİTAP FUARI'NA GELİYOR

UYSAL; "HALİT ÖNÜR'LER TÜRKİYE'NİN HİKAYESİDİR"

LEONARDO DA VİNCİ SERGİSİNE BÜYÜK İLGİ

DÖRDÜNCÜ KEPEZ KİTAP FUARI KAPILARINI ARALIYOR

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu

SUR YAPI TATİL EVLERİ ANTALYA'DA 4 MEVSİM TATİL