MURATPAŞA'DA ŞİDDETE KARŞI MÜCADELE

MURATPAŞA

MURATPAŞA'DA ŞİDDETE KARŞI MÜCADELE

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetin Ortadan Kaldırılması İçin Uluslararası Mücadele Günü’nde düzenlenen etkinlikte, dünyanın şiddetin yükseldiği, otoriter rejimlerin arttığı bir dönemi yaşadığını belirterek, “Şiddet arttıkça sosyal açıdan daha zayıf durumda olan kadınlarımıza, çocuklarımıza yansıyor. Buna karşı mücadele etmek lazım. Mücadeleyi her alanda vermeye gayret ediyoruz” diye konuştu. 

Antalya’da kadına yönelik şiddet, kadın cinayetleri, erken yaşta yapılan evlilikler ve kadının toplumsal statüsünün güçlendirmesi için gerçekleştirdiği çalışmalarla alanda öncü kurumlar arasında yer alan Muratpaşa Belediyesi, Birleşmiş Milletler (BM) tarafından ilan edilen 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetin Ortadan Kaldırılması İçin Uluslararası Mücadele Günü’nde özel bir etkinlik gerçekleştirecek. 

Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Derneği’yle (TOCİN) birlikte Türkan Şoray Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte, derneğin “Feminist ve Profeminist Köylüler” projesi kapsamında Döşemealtı’nın Kovanlık Mahallesi’nde çekilen ‘Paylaştıkça’ filminin prömiyeri gerçekleştirildi. Etkinliğe Başkan Uysal, eşi Ümran Uysal’la birlikte katılırken CHP İl Başkanı Nusret Bayar, projeye destek veren İsviçre Büyükelçiliği’nden Müsteşar Tiziano Balmelli, belediye meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşlarından temsilciler ve filmde rol alan Kovanlık Mahallesi sakinleri de yer aldı. 

ORTAK SORUN

Gösterim öncesi, Müsteşar Balmelli konuşmasında öncelikli olarak pandemi koşullarında ‘güvenli turizm’ çalışmalarıyla önemli sayıda turist ağırlayan Antalya’yı bu başarısı dolayısıyla kutladı. Balmelli, bu başarıda yerel yönetimlerin payının yadsınamaz olduğunun altını çizdi. Balmelli, konuşmasının devamında şiddetin tüm dünyanın ortak sorunu olduğunu belirterek, kadına ve çocuğa yönelik şiddete karşı kimseyi ikna durumunda olmadıklarını söyledi. Müsteşar Balmelli’nin konuşmasının ardından TOCİN Başkanı İlyas Ali Daştan kendisine bir anı plaketi takdim ederken Kovanlık Mahallesi de bölgenin yöresel el dokuması kilimini günün anısına hediye etti.  

‘NE YAPSAK AZ’

Belediye Başkanı Ümit Uysal da, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetin Ortadan Kaldırılması İçin Uluslararası Mücadele Günü’nün bütün dünyayı düşünceye sevk etmesi gerektiğini söyledi. Birinci ve İkinci Dünya Savaşlarının ardından dünyanın, 20’nci yüzyılın ikinci yarısını çok romantik, çok hümanist, çok paylaşımcı bir şekilde geçirdiğini belirten Başkan Uysal, şöyle konuştu: “Burada BM’nin, İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’nin dünyaya nüfus etmesiyle kadın hakları, çocuk hakları alanın ve diğer bütün hak kategorilerinde çok iyi, olumlu gelişmeler oldu.

Sübjektif görüş olarak, her iki Dünya Savaşını yaşayan jenerasyonun vefatıyla 21’inci yüzyıl başında büyük bir geriye dönüş, çatışmalı hal, şiddet dozunda ve otoriter rejimlerde artış, yükseliş görülmeye başlandı. Bu en çok kadınlarımızı, çocuklarımızı etkiliyor. Şiddet arttıkça sosyal açıdan daha zayıf durumda olan kadınlarımıza, çocuklarımıza yansıyor. Buna karşı mücadele etmek lazım. Mücadeleyi her alanda vermeye gayret ediyoruz. Ama ne yapsak az. Hep daha çok şey yapmak gerekiyor.” 

KADIN ERKEK EŞİTLİĞİ 

Konuşmaların ardından Bora Temel ve Hasan Sağ’ın yönetmenliğini yaptığı senaryosu Özlem Önder’e ait bütün işlerin kadınlar tarafından yapıldığı bir köye, bir yazarın gelmesiyle kadın ve erkek arasında eşitliğin sağlanmasını anlatan 20 dakikalık kısa filmin gösterimi yapıldı. 

KADIN SESİ DEĞMİŞ ŞARKILAR

Paylaştıkça filminin prömiyerinin ardından Muratpaşa Belediyesi’nin 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetin Ortadan Kaldırılması İçin Uluslararası Mücadele Günü etkinliği, Fulya Ölmez Zorlu’nun solist olarak katılacağı ‘Kadın Sesi Değmiş Şarkılar’ konseriyle devam etti.



BAŞKAN ÜMİT UYSAL; "MURATPAŞA DAYANIŞMA KENTİDİR"

TATİL GELDİ, ŞİMDİ MURATPAŞA'DA TENEFFÜS PARK ZAMANI

ANTALYA HAYVANAT BAHÇESİNDE BAHAR BEREKETİ

BAŞKAN HAKAN TÜTÜNCÜ'DEN 'VEFA BULUŞMASI'

YAŞLILAR HAFTASI MAVİ EVDE KONSERLE KUTLANDI

TÜNEKTEPE TELEFERİK YARIN HİZMETE AÇILIYOR

MURATPAŞA'DA BİRLİK VE BERABERLİĞİN BULUŞMASI

KOMŞU BULUŞMALARININ BU HAFTAKİ ADRESİ SEDİR

RAMAZAN BOYUNCA MAHALLELERE İFTAR ÇADIRI

BÜYÜKŞEHİR'DEN YEŞİLÇAM YOLUNDA DOĞA YÜRÜYÜŞÜ

LİTVANYA KÜLTÜR PARKI TÖRENLE AÇILDI

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu

SUR YAPI TATİL EVLERİ ANTALYA'DA 4 MEVSİM TATİL