MÜFTÜLÜKTEN ANLAMLI PANEL

MÜFTÜLÜKTEN ANLAMLI PANEL

Antalya İl Müftülüğü 2015 Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle bir panel düzenledi.

Antalya İl Müftülüğü 2015 Yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası Münasebetiyle ?Cami ve namazla Arınma? konulu Panel düzenledi.

Düzenlenen Panele Diyanet İşleri Başkanlığı Strateji Geliştirme Başkanı Necdet SUBAŞI, Bursa İl Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Ay ve Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. Kamil Yaşaroğlu panelist olarak katıldılar.

Panel Başkanlığını Strateji Geliştirme Başkanı Necdet Subaşı´nın yürüttüğü programa İl Müftüsü Osman Artan, Müftü Yardımcıları Mustafa Aydın ve Mevlüt Topçu´nun yanı sıra İl Müftülüğü personelinin tamamı Daire Amirleri, Kurum ve kuruluş temsilcileri, İmam Hatip Lisesi Müdürleri ve öğrencileri, İlçe Müftüleri ve personelleri, Emekli Din Görevlileri ve vatandaşlar katıldılar.

Program Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının akabinde Muratpaşa Camii Müezzin Kayyımı İrfan Keskin´in okuduğu Kur´an-ı Kerim tilavetiyle başladı, 

sonrasın da gösterilen Cami ve namazla Arınma temalı sinevizyon gösterimi davetlilerde büyük ilgi uyandırdı. Sinevizyon gösterimi sonrasında kürsüye gelen Antalya İl Müftüsü Osman Artan açılış konuşmalarını yaptı.

İl Müftüsünün açılış ve selamlamasını yaptığı konuşmanın sonrasında başkanlığını Diyanet İşleri Başkanlığı Strateji Geliştirme Başkanı Necdet SUBAŞI´nın yürüttüğü ve Bursa İl Müftüsü Mehmet Emin Ay ve Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. Kamil Yaşaroğlu´nun katıldığı panele geçildi.

İlk olarak mikrofona gelen Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. Kamil Yaşaroğlu cami ve namaz ibadetinin tarihinden bahsederk davetlileri bilgilendirdi. Son olarak mikrofona gelen Bursa İl Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Ay namaz konusunu anlatırken; Namaz, müminin Allah´a yönelişinin en somut göstergelerinden biridir.

Namaz, vahyin bütün süreçlerinde yer alan ve her peygamberin davet ettiği ortak bir ibadettir. Peygamberler, bu nadide ibadetle ümmetlerine örnek olmuştur. ?Rabbim! Beni ve soyumdan gelecekleri namazı devamlı kılanlardan eyle.? yakarışıyla İbrahim Halilullah´ın Rabbine niyazıdır namaz. ?Yavrucuğum! Namazı dosdoğru kıl!? diyen Lokman (a.s)´ın hikmetli sözünde müşfik bir babanın evladına nasihatidir namaz.

?Bana kulluk et; beni anmak için namaz kıl.? ilahi emrine muhatap olan Musa (a.s) için Allah´ı anmak ve O´na kul olmaktır namaz. ?Nerede olursam olayım yaşadığım sürece Allah bana namazı emretti.? diyen İsa (a.s)´ın vazgeçilmezidir namaz. Kerim Kitabımızın, ?De ki: Şüphesiz benim namazım, kurbanım, hayatım ve ölümüm âlemlerin Rabbi olan Allah içindir.? âyetiyle Efendimiz (s.a.s)´in şahsında tüm müminlerden istenen ihlas, samimiyet, Allah´a adanmışlık ve teslimiyetin bir nişanesidir namaz.

Sözleriyle namazı anlatarak çocuklarımıza da bu ve benzeri ibadetlerimizi öğretmeli ve aşılamalıyız, öğretirken ödül ve ceza sistemini kullanmalı ancak cezanın kesinlikle dayak olmaması gerektiğini söyledi.

Panel başkanı Diyanet İşleri Başkanlığı Strateji Geliştirme Başkanı Necdet Subaşı´nın katılımcılara, davetlilere, Antalya İl Müftüsü Osman Artan´ın şahsında bütün personelimize teşekkür ederek paneli sonlandırmasıyla emekli din görevlileri için Antalya İl Müftülüğü tarafından hazırlanan plaketlerin takdimine geçildi. Plaket takdiminden sonra Antalya İl Müftülüğü tarafından hazırlanan ?Cami ve Namazla Arınma? konulu panel sona erdi.



BAŞKAN ÜMİT UYSAL; "MURATPAŞA DAYANIŞMA KENTİDİR"

TATİL GELDİ, ŞİMDİ MURATPAŞA'DA TENEFFÜS PARK ZAMANI

ANTALYA HAYVANAT BAHÇESİNDE BAHAR BEREKETİ

BAŞKAN HAKAN TÜTÜNCÜ'DEN 'VEFA BULUŞMASI'

YAŞLILAR HAFTASI MAVİ EVDE KONSERLE KUTLANDI

TÜNEKTEPE TELEFERİK YARIN HİZMETE AÇILIYOR

MURATPAŞA'DA BİRLİK VE BERABERLİĞİN BULUŞMASI

KOMŞU BULUŞMALARININ BU HAFTAKİ ADRESİ SEDİR

RAMAZAN BOYUNCA MAHALLELERE İFTAR ÇADIRI

BÜYÜKŞEHİR'DEN YEŞİLÇAM YOLUNDA DOĞA YÜRÜYÜŞÜ

LİTVANYA KÜLTÜR PARKI TÖRENLE AÇILDI

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu

SUR YAPI TATİL EVLERİ ANTALYA'DA 4 MEVSİM TATİL