Mudanya sahili kesintisiz içme suyuna kavuştu

Mudanya sahili kesintisiz içme suyuna kavuştu

Mudanya sahili kesintisiz içme suyuna kavuştu

BASIN BÜLTENİ

Mudanya sahili kesintisiz içme suyuna kavuştu

BURSA – Özellikle yaz aylarında artan nüfusa bağlı olarak içme suyu ihtiyacının tankerlerle taşınarak karşılandığı Mudanya’nın Eşkel, Söğütpınar, Eğerce ve Mesudiye mahallelerinin sorunu, Büyükşehir Belediyesi’nin yaklaşık 40 milyon TL’lik yatırımıyla ortadan kalktı.

Arıtma tesisleri, içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu hatları, derin kuyu sondajları ve su depolarıyla Bursa'nın güçlü bir altyapıya kavuşması için çalışmalarını hızla sürdüren Büyükşehir Belediyesi, kırsal mahallelerde de yaşam kalitesini yükseltmeye devam ediyor. Stratejik plan doğrultusunda 17 ilçeyi kapsayan yatırımlarla kentin en ücra köşelerine kadar hizmetlerini ulaştıran Büyükşehir Belediyesi, özellikle yaz aylarında artan nüfusla birlikte sahil bölgelerinde yaşanan içme suyu yetersizliğine de çözüm üretmeye devam ediyor.

40 milyonluk yatırım

Çalışmalar kapsamında özellikle yaz aylarında su ihtiyacının tankerlerle taşınarak karşılandığı Mudanya’nın Eşkel, Söğütpınar, Eğerce ve Mesudiye mahalleri de kesintisiz içme suyuna kavuştu. Yaklaşık 40 milyon TL’ye mal olan çalışmada, Esence Mahallesi’nde 1000 metreküp kapasiteli su deposu yapıldı ve Hançerli - Esence arasında 9 bin 400 metre uzunluğunda isale hattı imalatı gerçekleştirildi. Böylelikle Eşkel, Söğütpınar, Eğerce ve Mesudiye mahalleleri kesintisiz şebeke suyuna kavuşmuş oldu.

Sözümüzü tuttuk

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, sağlıklı içme suyuna erişimin önündeki tüm engelleri kaldırmak için yoğun çaba harcadıklarını söyledi. Söz konusu bölgede geçen yıl, bölge halkına şebeke suyu için söz verdiğini hatırlatan Başkan Aktaş, “Geçen yıl buradaki vatandaşlarımıza, ‘önümüzdeki yaz Doğancı Barajı suyunu sizlerde buluşturacağım’ diye söz vermiştim. Sözümüzü tutarak içme suyunu çok şükür sahil bölgemize ulaştırdık. Artık pek çok kırsal mahallemizde olduğu gibi Mudanya sahil bölgesinde de tankerle su taşıma dönemi tarihe karıştı. Bölge halkına hayırlı olsun” diye konuştu.

BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

BASIN YAYIN VE HALKLA İLİŞKİLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI

 


Bursa,Bursa Belediyesi
belediye365.com

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu

SUR YAPI TATİL EVLERİ ANTALYA'DA 4 MEVSİM TATİL