Kumluca'da Selin İzleri Siliniyor

Kumluca

Kumluca'da Selin İzleri Siliniyor

Antalya’nın Kumluca ve Finike ilçelerinde hayatı felç eden sel felaketinin yaraları sarılıyor. Sürüklenen araçlar çekilirken, iş yerleri devlet ile vatandaş iş birliğiyle temizleniyor. Acil ihtiyaç duyan vatandaşların ihtiyaçları karşılanıyor. Sel sularının dolduğu 100 dekar serada hasar tespit çalışmaları da sürüyor.

Antalya’da sel felaketinin yaşandığı Kumluca ve Finike ilçelerinde temizlik çalışmaları devam ediyor. Bölgede etkili olan kuvvetli yağış sonucu meydana gelen selden zarar gören yöre halkının yaralarının sarılması için kurum ve kuruluşlar görevlerini sürdürüyor. Bir yandan selde sürüklenerek tahrip olan araçların çekilmesi devam ederken, çamur dolan yollar ve iş yerleri devlet vatandaş işbirliğinde temizleniyor.


245 Araç Kurtarılıyor


AFAD’ın koordinesinde Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyeleri, Karayolları ve diğer ilgili kuruluşların ekipleri ile İl Jandarma Komutanlığı’nda görevli askerler koordineli şekilde çalışmalarını sürdürüyor. Öte yandan, Kumluca Belediyesi binasının altındaki kapalı otoparkta su altında kalan belediye ve vatandaşlara ait 245 aracın kurtarılması için çalışmalara başlandı. Öte yandan görevli personel ev, işyeri ve tarım alanları zarar gören vatandaşlara ulaşarak ihtiyaçlarını karşılıyor. Yaraların sarılması için Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri yardımda bulunuyor. Bölgeye ulaşan belediye ekipleri, AFAD öncülüğünde Kumluca Kaymakamlığında kurulan koordinasyon merkezinde çalışmaları planlıyor. Mobil aş evleri ise vatandaşlara sıcak yemek ikram ediyor.

Bakanımız Sn. Süleyman Soylu, Tarım ve Orman Bakanı Sn. Vahit Kirişci ile Kültür ve Turizm Bakanı Sn. Mehmet Nuri Ersoy, sel mağdurlarını ziyaret etti.


Ekipler El Ele Verdi


Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Sn. Muhittin Böcek, çalışmalar için Finike, Kumluca, Elmalı Belediye Başkanlarıyla bir araya geldi. Böcek, yaklaşık 15 bin dekara yakın narenciye bahçesi ve seranın su altında kaldığını, esnafın zarar gördüğünü belirterek, “İkisi büyük toplam 10 köprümüz gitti. İtfaiye aracımız yaşlı bir vatandaşımızı kurtarmak için çıktığı yolda suda kaldı. İkinci aracımızı hala bulamadık. Can kaybımız yok. Finike’de 5 mahallemizde aynı zamanda alt yapıyla ilgili sıkıntılarımız oldu. 2 bin 200 metre uzunluğunda kanalizasyonumuz hasar gördü. El birliğiyle yaralarını saracağız.” dedi.

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu

SUR YAPI TATİL EVLERİ ANTALYA'DA 4 MEVSİM TATİL