Kepez’in ‘Ulusal Müzik Ödülleri Yarışması’nda muhteşem final

Kepez’in ‘Ulusal Müzik Ödülleri Yarışması’nda muhteşem final

Kepez’in ‘Ulusal Müzik Ödülleri Yarışması’nda muhteşem final

Kepez Belediyesi’nin amatör sanatçıları teşvik etmek ve Türk müziğine yetenekli sesleri kazandırmak amacıyla düzenlediği 9. Ulusal Müzik Ödülleri yarışması muhteşem finalle sahiplerini buldu. Birbirinden güzel eserleri seslendiren yarışmacıların muhteşem sesleri ve yarışmanın özel konuğu besteci, müzisyen Tuna Kiremitci'nin etkileyici performansı geceye damga vurdu.

Kepez Belediyesi’nin 9. Ulusal Müzik Ödülleri Yarışması finali Erdem Beyazıt Kültür Merkezi’nde yapıldı. Yarışmanın 12 finalisti birbirinden güzel performanslarıyla, izleyicilere muhteşem bir müzik ziyafeti sundu. Yarışmanın özel konuğu yazar, şair, besteci, müzisyen Tuna Kiremitci'de birbirinden güzel eserlerini seslendirerek, geceye renk kattı. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’de yarışmacıların heyecanına ortak oldu. Performansların ardından sahneye çıkarak bir konuşma yapan Başkan Tütüncü, Kepez Müzik Ödülleri Yarışmasının 2014 yılında doğduğunu, keşfedilmeyi bekleyen yeteneklere fırsatlar sunulduğunu söyledi.

YETENEKLİ GENÇLERİMİZİN ÖNÜNÜ AÇIYORUZ

Başkan Tütüncü, “Özellikle gençlere, çok değerli müzisyenler eşliğinde müzik anlamında eğitimler veren fevkalade, nitelikli programlar uyguluyoruz.2014 yılında başladığımız bu yolculuk sadece pandemi de zorunlu olarak bir yıl ara verdi. Onun dışında 9 yıl boyunca büyük bir heyecanla gayretle bu günlere geldi. 9 yarışma boyunca binlerce gencimiz Türkiye'nin değişik illerinden sadece Antalya'dan değil, burada sahneye çıkmak için bu final heyecanını yaşamak için bize müracaat etmişler ve yine onların içerisinden çok değerli kardeşlerimizin çok değişik alanlarda önlerinin açıldığını gördüm. Bunlar bizim için büyük bir mutluluk vesilesi.  Köklü bir medeniyet inşasına katkı verebilmenin 2 tane şartı vardır. Bunlardan birisi bilim ve teknoloji, ikincisi kültür ve sanattır. Biz de hem bilimsel anlamda çalışmalar yapan gençlerin önünü açacak, Türkiye'nin en büyük bilim merkezini kurduk. Antalya Bilim Merkezimiz de bilim festivalleriyle çok değişik ulusal çapta yarışmalar düzenliyoruz. İcatlar geliştirmek isteyen gençlere fırsatlar sunuyoruz. Ama bunlarla birlikte kültür ve sanat alanında da çok değişik yarışmalarla keşfedilmeyi bekleyen yetenekleri biz keşfetmeye çalışıyoruz. Onlara fırsat vermeye imkan sağlamaya, ortam hazırlamaya, onları cesaretlendirmeye, onların sahnenin tozunu yutmaya ihtiyaçları var belki de. İşte o bakımdan dolayı böyle bir çalışmayı ortaya koyduk. “ diye konuştu.

ANTALYA KÜLTÜR VE SANAT ŞEHRİ

“Onların bu ışıltılı sahneye çıkışları bu sahnede kendilerinin ciddiye alındıklarını görmeleri ve Türkiye'nin önemli müzisyenlerinin karşısında kendilerini ifade edebilmeleri bunlar hafife alınacak, ya da çok rastlanan şeyler değil.” diyerek sözlerini sürdüren Başkan Tütüncü,  “Türkiye'de biz bunu yapmaya gayret ettik. Antalya'da bunu yapmaya gayret ettik. Çünkü Antalya binlerce yıllık medeniyet birikiminin içerisinde en baskın vasfı kültür ve sanat olan bir şehirdir. Bunu Antalya'nın arkeolojik klasik değerlerine baktığımız zaman da çok iyi görüyoruz. Modern değerleri de bize bunları en güzel şekilde anlatıyor. 9 yıllık yolculuk boyunca bu işe emek veren çok değerli çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. “ dedi.
Başkan Tütüncü, Kepez Belediyesi Çocuk ve Gençlik Senfoni Orkestrası Şefi Engin Beslek’e teşekkür ederek , “Biz 3 yaşından itibaren çocuklara müzik eğitimi veren bir belediyeyiz. Belediyemizde müzik eğitim alan yaklaşık 100 çocuğumuzu da 15 yıl zarfında konservatuvar öğrencisi yapmışız. Bu da bizim için büyük bir mutluluk vesilesi.  “diye konuştu.

DERECEYE GİRENLERİN ÖDÜLLERİ TÜTÜNCÜ’DEN

Müzik şöleninin ardından jüri kararlarına göre dereceye giren isimler belirlendi. Kepez Belediyesi’nin 9. Ulusal Müzik Ödülleri Yarışması’nın birincisi Selçuk Boran, ikincisi Burak Hastopçu ve üçüncüsü de Eylül Çalışkan, jüri tarafından belirlenen mansiyon ödülünün sahibi ise Doğan Safran oldu. Dereceye girenlerin ödüllerini de Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü takdim etti. Bu yıl dereceye giren birinci 15 bin TL, ikinci 10 bin TL ve üçüncü de 7bin TL. ile jüri özel ödülü için seçilen yarışmacı 4 bin TL. ile ödüllendirildi.

Antalya,Kepez Belediyesi
belediye365.com

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu

SUR YAPI TATİL EVLERİ ANTALYA'DA 4 MEVSİM TATİL