İŞTE KEPEZ´İN EN GÜZEL SESLERİ

İŞTE KEPEZ´İN EN GÜZEL SESLERİ

Kepez Belediyesi´nin düzenlediği ?O Ses Türkiye´ programında büyük heyecan yaşandı.

Kepez Belediyesi´nin, bu yıl 3.sünü düzenlediği Cem Karaca Şarkıları ile ulusal müzik Ödülleri yarışmasında ? ?O Ses Türkiye´ programı heyecanı yaşandı.

Kepez Belediyesi´nin, bu yıl ulusal düzeyde 3. kez gerçekleştirdiği ve 100´den fazla gencin başvuru yaptığı müzik ödülleri, final ve ödül töreni ile sona erdi.

Bir televizyon kanalında canlı olarak yayınlanan Cem Karaca Şarkıları ile 3. Kepez Belediyesi Müzik Ödülleri´nin final ve ödül töreni Erdem Bayazıt Kültür Merkezi´nde gerçekleşti.

Yarışmayı, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Cem Karaca´nın oğlu ve Türk rock müziği gurubu Moğalları´n solisti Emrah Karaca, belediye meclis üyeleri ile çok sayıda vatandaş izledi. 1 ve 2. Barış Manco´nun eserlerini icra edildiği, Türk kültürüne ve sanatına hizmet etmiş müzik üstatlarını saygı ile yad etmeyi de amaçlayan yarışmanın 3. Cem Karaca şarkıları seslendirildi.

Cem Karaca şarkılarını icra ettiler

Ön eleme ve yarı finalin ardından 15 aday finalde yarıştı. ?O Ses Türkiye´ programı formatında yapılan yarışmada, finalist, kuliste kendisiyle yapılan röportajın ardından sahneye davet edildi.

Genç müzisyen adayları, Cem Karaca şarkılarını, orkestra ve 5 kişiden oluşan jürinin önünde canlı olarak seslendirdi. Finalistlere, canlı performanslarında salonda bulunan aileleri ve arkadaşları alkışlarıyla ve dövizlerle destek verdiler. Genç müzisyenler, şarkılarını icra ettikten sonra performanslarıyla ilgili yorumları da jüriden dinlediler.

?Babamın şarkılarını gençlerden dinlemek beni onurlandırdı?

Yarışmada ilk üçe giren ismin açıklanmasından önce sahneye gelen Emrah Karaca, yaptığı konuşmada şunları söyledi: ?Babam Cem Karaca´nın şarkılarını bu güzel, başarılı, pırıl pırıl gençlerden dinlemek beni onurlandırdı, duygulandırdı. Bu geceye emeğe gen başta Başkanı Hakan Tütüncü olmak üzere Kültür Müdürlüğü çalışanlarına, orkestraya, jüriye teşekkür ederim.

Anılar ve hatıralar sürekli yaşıyor ama fakat genelde sesi unutmak diye bir şey var. Babam için şarkıları yaşayacak ya da yaşamayacak soru işaretleri hiçbir zaman kafamda oluşmuyor. Öyle bir nesil geliyor ki Cem Karaca´nın, çok değerli adamların ve hanımefendilerin şarkıları yaşamaya devam ediyor.

Bu gençler ile o şarkılar kuşaktan kuşağa devam ederek hiçbir zaman unutulmayacak. Cem Karaca´nın oğlu olarak bu gençlere yürekten teşekkür ediyorum. Cem Karaca şarkılarını söylemek kolay iş değil. Finalist gençlerimiz bu şarkıları o kadar içten söylediler. Seyirci koltuğunda otururken heyecandan titredim.?

Tütüncü´den gençlere albüm müjdesi

Emrah Karaca´nın, ?Islak Islak´ şarkısını söylemesinin ardından sahneye davet edilen Başkan Hakan Tütüncü de konuşmasında şunları ifade etti. ?Bu akşam çok mutlu oldum. Çünkü müzik ödüllerini düzenleme kararını aldığımızda amacımız gençlerimizi, müzikle, sanatla buluşturabilmek; onların sanatla, müzikle iletişimini daha güçlü hale getirebilmekti.

Ne mutlu bize ki bu yıl 3. düzenlediğimiz bu etkinlikte 100´den fazla gencimiz yarışmaya müracaat etti. Gençlerin kendilerini önemli hissettiği bir vakti beraber yaşadık. Bu yarışmanın kurumsallaşmasını, büyümesini ve geleceğe yürümesini hedefliyoruz.

Bunu başarabilirsek hem şehir için hem de gençlerimiz ve geleceğimiz için güzel bir iş yapmış oluruz. Gençlere, kendilerinin önemli olduğunu hissettiren bu yarışma, hiç şüphesiz ki çalışma arkadaşlarımın emekleriyle bugünlere geldi. Bürokratlarıma ve çalışanlarımıza, orkestraya, jüri üyelerimize emeklerinden dolayı teşekkür ederim.?

Konuşmasında finalistlere albüm sözü veren Tütüncü, ?Yeni bir çalışma yapacağız. Yarışmayı kurumsallaştırmak için finalistlerle birlikte güzel bir albüm yapalım istiyoruz. Güzel bir stüdyo çalışması ile bu geceyi ölümsüzleştirmeyi arzu ediyoruz.? dedi.

İşte ilk üç

Konuşmaların ardından Cem Karaca ile çalışan ve 70´li yılların Türk rock sahnesinin önemli davulcularından olan Ayzer Danga´nı da yer aldığı jürinin oylamasından sonra ilk üçe giren isim belli oldu. ?Kahya Yahya´ şarkısı ile Cem Karaca hayranı olan Deniz Çetinkaya, 1. ?Islak Islak´ şarkısıyla Cansu Yavuz 2. ve Dadaloğlu Şarkısı ile İrem Ceyhan 3. oldu.

Başkan Tütüncü, ilk üçe giren finalistlere plaketlerini ve ödüllerini verdi.

Diğer finalistler Serdar Ece Arslan, Aylin Ezgi Güntürkün, Mine Çam, Yaşar Turan Baran, Yağmur Calın, Ahmet Katılmış, Şilan Buhan, Yağmur Yılmaz, Baran Mahmut Kan, Kadirhan Simav, Emre Can Seven ve Elif Şimal Göktürk´e ise gitar hediye edildi. Yarışmada 1. 5 bin TL, 2. 4 bin TL ve 3. 3 bin TL para ödülü verildi.



İŞTE OCAK AYI MAGAZİN GÜNDEMİ

ŞUBAT AYI MAGAZİN GÜNDEMİ

KASIM´DA AYRILIK RÜZGARLARI

EKİM AYINA ARDA, BERKAY DAMGASI

EN ÇOK HANGİ DİZİ KONUŞULDU

MAGAZİN DÜNYASINDA GEÇEN AY

SANAT FANUSUNDA GEÇEN AY

OCAK AYINDA EN ÇOK KONUŞULANLAR

HAFTA SONUNUN LİDERİ LABİRENT

İŞTE 2017 YILINA DAMGA VURAN ÜNLÜLER

KEPEZ´DE FESTİVALLİK KONSERLER

İŞTE KEPEZ´İN EN GÜZEL SESLERİ

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu

SUR YAPI TATİL EVLERİ ANTALYA'DA 4 MEVSİM TATİL