GÖKBEL’İN BAŞPEHLİVANI ALİ GÜRBÜZ OLDU

GÖKBEL’İN BAŞPEHLİVANI ALİ GÜRBÜZ OLDU

GÖKBEL’İN BAŞPEHLİVANI ALİ GÜRBÜZ OLDU

Alanya Belediyesi tarafından bu yıl 17. kez düzenlenen Gökbel Yağlı Pehlivan Güreşleri’nin başpehlivanı finaldeki rakibi Özkan Yılmaz’ı yenen Ali Gürbüz oldu. Protokolün ve vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği Gökbel’de ağalık yarışını ise 10 milyon 82 bin TL bedelle 3. kez üst üste Eray Erdem alarak altın kemerin sahibi oldu.

 

2021 yılında UNESCO ‘Somut Olmayan Kültürel Miras Envanterine giren Gökbel Yağlı Pehlivan Güreşleri Kırkpınar’ın Başpehlivanı Yusuf Can Zeybek ile 50’si başpehlivan olmak üzere binden fazla güreşçinin kıran kırana mücadelesine sahne oldu. Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in Kestel Belediye Başkanlığı döneminden bu yana aralıksız sürdürdüğü Gökbel Güreş Festivali bu yıl da ziyaretçi akınına uğradı. Protokol üyeleri, Alanya halkı ve güreşseverlerin yoğun ilgi gösterdiği Gökbel Yağlı Pehlivan Güreşleri’nin başpehlivanı finaldeki rakibi Özkan Yılmaz mağlup eden Ali Gürbüz oldu.

PROTOKOL GÖKBEL’E AKIN ETTİ

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Antalya Milletvekili ve Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Abdurrahman Başkan, MHP Antalya Milletvekili Hilmi Durgun, AK Parti Antalya Milletvekili Mustafa Köse, Antalya Milletvekili Aykut Kaya, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Gündoğmuş Belediye Başkanı Mehmet Özeren, Alanya Kaymakamı Fatih Ürkmezer, MHP Antalya İl Başkanı Onur Temel, CHP Antalya İl Başkanı Nuri Cengiz, Ülkü Ocakları İl Başkanı Ferhat Aksoy, Alanya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve Gökbel Güreş Ağası Eray Erdem, çevre il ve ilçelerin belediye başkanları, siyasi partilerin temsilcileri, protokol üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, oda ve dernek başkanları, muhtarlar ve binlerce vatandaşın katıldığı güreşler sabah saat 09.30’da Gökbel Er Meydanı’nda saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile akabinde Alanya İlçe Müftüsü İhsan İlhan’ın duasıyla başladı. Dua töreninin ardından güreşçilere başarılar dileyen Başkan Yücel ve Güreş Ağası Erdem, akabinde gözlemciler, hakemler ve tribünleri selamladı.

ERAY ERDEM 10 MİLYON 82 BİN TL İLE GÖKBEL’DE ÜST ÜSTE 3. KEZ AĞA OLDU

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in 1 milyon TL bedelle açtığı Gökbel Güreş Ağalığı ihalesi de kıran kırana mücadele ile geçti. Güreşlerin vazgeçilmez geleneği olan ağalık yarışında 6 ağa adayı mücadele etti. İhaleyi 10 milyon 82 bin TL bedel ile 3. kez Eray Erdem aldı. Bu rakam 17 yıllık Gökbel Yağlı Pehlivan Güreşleri tarihinde verilmiş en yüksek rakam olurken, 3 kez üst üste Ağa olma başarısı gösteren Eray Erdem daimi olarak altın kemerin sahibi oldu. Ağalık ile ilgili duygularını dile getiren Eray Erdem, “Gökbel Güreşleri, küçük bir festival olarak başlayıp bugün Kırkpınar değerinde bir güreş olmuştur. Bu güreşleri var eden ve bugünlere getiren Başkanımız Adem Murat Yücel’e ve tüm Alanya Belediyesi’ne emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Bu güzel organizasyonun bir parçası olmaktan, altın kemer heyecanını yaşamaktan dolayı gurur duyuyorum” dedi.

BAŞPEHLİVANLIK MÜCADELESİNİ ALİ GÜRBÜZ KAZANDI

Başpehlivanlık kategorisinde Gökbel Er Meydanı’na çıkan Kırkpınar Başpehlivanlarından olan Ali Gürbüz finalde rakibi Özkan Yılmaz’ı yenerek Gökbel Güreşleri’nin Başpehlivanı oldu. Bu sonuçla 17. Geleneksel Gökbel Yağlı Pehlivan Güreşleri’nin bu yılki başpehlivanı Ali Gürbüz oldu.

PEHLİVANLAR ÖDÜL VE MADALYALARINI PROTOKOL ÜYELERİNİN ELİNDEN ALDI

Akşam saatlerine kadar süren mücadelelerin ardından ödül törenine geçildi. Gün boyunca 14 farklı kategoride düzenlenen müsabakalarda derece elde eden pehlivanlara ödül ve madalyaları protokol üyeleri tarafından takdim edildi. Başpehlivan unvanını elde eden Ali Gürbüz ise ödülünü MHP Antalya Milletvekili ve MYK Üyesi Abdurrahman Başkan’ın elinden aldı. İkinci olan Özkan Yılmaz ise ödülünü MHP Antalya Milletvekili Hilmi Durgun takdim etti.

BAŞKAN YÜCEL “18. GÖKBEL ŞENLİKLERİNDE BULUŞMAK ÜZERE”

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel yaptığı açıklamada, “Ata sporumuz yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak için başlattığımız bir organizasyondu. Sonrasında bir şölen havasına dönüştü. Bugün geldiğimiz nokta belli. Türkiye’nin ender müsabakalarından biri oldu. Kırkpınar’da kol bağlayan başpehlivanların neredeyse tamamı buradaydı. Son yıllarda UNESCO Somut Olmayan Kültürel Varlıklar Listesi’ne giren Gökbel Güreşleri’nin nereye geldiği belli olmuştur. Organizasyonun başarılı geçmesinde emeği geçen ve katılım gösteren herkese teşekkür ederim” dedi.


Antalya,Alanya Belediyesi
belediye365.com

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu

SUR YAPI TATİL EVLERİ ANTALYA'DA 4 MEVSİM TATİL