GAZİANTEP İTFAİYESİ DEĞİŞEN TEKNOLOJİLERİN NEDEN OLACAĞI RİSKLERE KARŞI HAZIR

GAZİANTEP İTFAİYESİ DEĞİŞEN TEKNOLOJİLERİN NEDEN OLACAĞI RİSKLERE KARŞI HAZIR

GAZİANTEP İTFAİYESİ DEĞİŞEN TEKNOLOJİLERİN NEDEN OLACAĞI RİSKLERE KARŞI HAZIR

OLASI ELEKTİRİKLİ ARAÇ YANGINLARI İÇİN İTFAİYE ÖNLEM ALDI

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi (GBB) İtfaiye Daire Başkanlığı tarafından personellere çok fonksiyonlu yangın söndürme sıvısı olan Bioversal QF’in eğitimi verildi. Bu kimyasal sıvı yangınlarda itfaiye erlerine daha hızlı ve fonksiyonel kontrol imkanı sunuyor.

Gazi şehrin dört bir köşesinde ve ilçelerde bulunan 13 itfaiye istasyonunda 24 saat hazır bulunan Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, yangın ve kurtarma olaylarına karşı tecrübesini artırarak uluslararası kabul görmüş, çok yönlü ekolojik bir yapıya sahip Bıoversal QF’in tatbikatını yaptı.

İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri A, B, C, D ve F tipi yangınlarda, mineral yağlar ve petrol türevlerinin temizliğinde efektif olarak kullanılan fonksiyonlu yangın söndürme sıvısı olan Bioversal QF, yangınla mücadele ve önlemeye yönelik kullanacak.

GBB İtfaiye Daire Başkanı Cafer Yılmaz eğitim öncesi yaptığı konuşmada, her zaman risk ve afetlere karşı hazırlıklı bir teşkilat olduklarını belirterek farklı yöntemlerle ilgili deneyimlerini anlattı:

“Bu konunun ne olduğu tarafımızca biliniyor.  Fakat bugünkü amacımız geliştirilen bir madde olan söndürücüyü kullanmak, hem de bu konudaki tecrübemizi artırmak. Diğer paydaşlarımız olan birimlerimizi de davet ettik. OSB, Fen işleri, Elektrikli Araç Satan Firmalar, Otomobil Servisleri, Ulaşım Dairesi var. Bir olay olduğunda bizim teşkilatımız yangını söndürme, kurtarma anlamında sorumlu olduğu için ihbar bize gelmektedir. Katılımcılar ile beraber inşallah bu eğitimi alırız. Hafızamızı biraz daha tazelemiş, tekniğimizi biraz daha geliştirmiş olacağız. Daha büyük organizasyonla diğer kurumlarla beraber bu tatbikatı yapıp bilinçlenmek gerekiyor. Büyükşehir olarak biz de elektrikli otobüsleri kullanmaya başlayacağız. Hem arama kurtarma hem müdahale oldukça ciddi bir alan. Doğru bilgi, doğru müdahale. Hem kullanıcılar hem de biz profesyoneller bu sistemi kurguladığımızda inşallah daha güvenli bir sürece doğru geçeriz” diye konuştu.

Eğitimci Burak Sırma ise insana yan etkisi bulunmayan, cilde zarar vermeyen çevre dostu, vegan, çok fonksiyonlu Bioversal QF sıvısı hakkında bilgiler vererek, “Bu yangın söndürme sıvısı yüzde 50 veya yüzde 80 çok daha az bir zamanda yangını tarama imkanı sağlıyor. Normal köpüklerle bunu yapma şansınız yok. Suya anında karışabilir. Su tankerlerinin içine koyduğunuzda karışım oranına göre direk bir itfaiye aracına çeviriyorsunuz. Bozulmaz on yıl ömrü var. Yangın esnasında başka bir tarafa yayılmasını engellemek için ürünü uyguladığınızda sıcaklık ve neme bağlı olarak yangını engelleyebilir.” dedi.

Eğitici Sırma bu kimyasal sıvı aralığıyla elektrikli araçlarda bulunan lityum iyon batarya yangınlarını söndürebileceğinin de bilgisini vererek tatbikatı gerçekleştirdi.


Gaziantep,Gaziantep Belediyesi
belediye365.com

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu

SUR YAPI TATİL EVLERİ ANTALYA'DA 4 MEVSİM TATİL