GASTROANTEP FESTİVALİ’NDE “DOSTLAR BENİ HATIRLASIN” SERGİSİ

GASTROANTEP FESTİVALİ’NDE “DOSTLAR BENİ HATIRLASIN” SERGİSİ

GASTROANTEP FESTİVALİ’NDE “DOSTLAR BENİ HATIRLASIN” SERGİSİ

ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ, AŞIK VEYSEL TÜRKÜLERİYLE SERGİYİ EŞSİZLEŞTİRİYOR

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile Kültür ve Turizm Bakanlığı iş birliğinde düzenlenen GastroANTEP Kültür Yolu Festivali’nde Aşık Veysel’in hayatı ve sanatı “Dostlar Beni Hatırlasın” başlıklı kapsamlı sergiyle anılıyor.

GastroANTEP Kültür Yolu Festivali etkinlikleri kapsamında yer alan birçok serginin yanı sıra “Aşık Veysel’in Vefatının 50’nci Yıl Dönümü” anısına bu sergide Engelsiz Yaşam Merkezi’nin enstrüman eğitmenleri Aşık Veysel’in türkülerini sazları, sözleriyle, gönül gözleriyle seslendirerek ziyaretçileri ağırlıyor.

ODUNCU: İNSANLARA AŞIK VEYSEL’İ TANITIYORUZ

Engelsiz Yaşam Merkezi’nde enstrüman eğitmeni olan 23 yaşındaki görme engelli Oğuz Oduncu, bu projede yer almaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Öncelikle festivalin geneli çok iyi. Serginin bu organizasyonun içine taşınması beni ayrıca mutlu etti. Buraya gelip çalıyoruz. İnsanlara Aşık Veysel’i tanıtıyoruz. Yaşatmaya çalışıyoruz bir nevi. Bu çalışma için Büyükşehir belediyesine ayrıca çok teşekkür ederim” dedi.

Enstrüman eğitmeni Yunus Ercan ise Aşık geleneğinin unutulmamasının mutluluğunu yaşadığını belirterek, “Kader arkadaşımız Aşık Veysel’in böyle bir şehirde kültür muafiyeti yüksek olan bir şehirde sergisinin icra edilmesi beni hayli bahtiyar kıldı. Bu hususta en büyük teşekkürü Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin hak ediyor” diye konuştu.

Öte yandan sergide Nazender Süzer Gökçe ve Gürsel Gökçe tarafından, görme engelliler için 'Braille' alfabesiyle hazırlanan 'Basında Aşık Veysel' kitabı da sergilenen eserler arasında yer alıyor.


Gaziantep,Gaziantep Belediyesi
belediye365.com

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu

SUR YAPI TATİL EVLERİ ANTALYA'DA 4 MEVSİM TATİL