FETÖ´YE ORTAK TEPKİ

FETÖ´YE ORTAK TEPKİ

Kepez Belediye Meclisi, 15 Temmuz kanlı darbe girişimini ortak bildiri ile kınadı.

Kepez Belediye Meclisi, 15 Temmuz kanlı darbe girişimini ortak bildiri ile kınadı. Başkan Hakan Tütüncü´nün okuduğu bildiride ?Bu darbe girişimini amasız, fakatsız, kesin, net, açık ve en ağır ifadelerle lanetliyoruz Demokrasilerde söz de karar da milletindir. Milli iradenin üzerinde hiçbir güç, hiçbir girişim kabul edilemez.? denildi.

15 Temmuz darbe girişimin ardından gerçekleşen Kepez Belediye Meclisi´nin, Ağustos ayı olağan toplantısı, başta Atatürk olmak üzere tüm şehitlere ve 15 Temmuz darbe girişiminde hayatını kaybeden şehitlere 1 dakikalık saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı´nın okunmasıyla başladı.
Darbe girişimine karşı ortak tavrın sergilendiği Kepez Belediye Meclis Salonu´na, ?Hâkimiyet Milletindir? pankartı asıldı ve salon Türk bayraklarıyla süslendi
Tarihi toplantıda, mecliste gurubu bulunan Ak Parti, MHP ve CHP´nin imzaladığı bildiriyle, Fetullahçı Terör Örgütü´nün (FETÖ) 15 Temmuz´daki kanlı askeri darbe girişimi kınandı.

15 Temmuz şehitleri Kepez´de yaşayacak

Yine 3 partinin ortak önergesi ile Fettullahçı Terör Örgütü´nün (FETO) kanlı darbe girişiminde hayatını kaybeden kahraman şehitlerimizin anısını ilçede yaşayacak. Oy birliği ile kabul edilen önerge ile Kepez Devlet Hastanesi´nin bulunduğu Güneş Caddesi´nin adı, ´15 Temmuz Şehitleri Caddesi´ olarak değiştirildi. 5 Temmuz darbe girişimi sırasında cuntaya ilk kurşunu Özel Kuvvetler Karargâhı´nda sıkan ve darbeci grubun başındaki Tuğgeneral Semih Terzi´yi öldüren Astsubay Ömer Halisdemir´in de anısını Kepez´de yaşatılacak. 15 Temmuz Şehitler Caddesi ile kesişen Hastane Caddesi´ne de Şehit Ömer Halisdemir Caddesi adı verildi.

?Tarihe not düştük?.

Ak Parti, MHP ve CHP meclis üyeleri adına darbe girişiminin lanetlendiği ortak bildiriyi Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, okudu.
Başkan Tütüncü, Kepez Belediyesinin 5. dönem meclis üyeleri olarak 15 Temmuz 2016 Cuma gecesi hayata geçirilmek istenen hain darbe girişimine karşı istiklali, milli birlik ve beraberliği, demokratik yaşamın kesintisiz devamından yana duruşlarını, milli iradeyi müdafaaya dair kararlılıklarını tarihe not düşmek amacıyla bildiriyi hazırladıklarını belirtti.

?Milli irade üzerinde hiçbir güç ve girişim kabul edilemez?

15 Temmuz Cuma akşamı yaşanan hain ve alçak saldırının, Cumhuriyet ve demokrasi tarihine kara bir leke olarak geçtiğinin belirten Tütüncü, şunları söyledi: ?Diğer tüm devlet kurumlarımızla birlikte Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) içine yuvalanmış ve zaman içerisinde habis bir ur gibi yayılmış Fetullahçı terör örgütü (FETÖ) ya da Paralel Devlet Yapılanması(PDY) terör örgütü militanları ve bunların yurt içi ve yurtdışındaki destekçileri, Cumhuriyetimize, istiklalimize, hürriyetimize ve devletimize kast etmişler, alçakça, kalleşçe silahlı bir kalkışma ile darbe teşebbüsünde bulunmuşlardır.
Öncelikle ifade etmeliyiz ki, bu darbe girişimini amasız, fakatsız, kesin, net, açık ve en ağır ifadelerle lanetliyoruz. Demokrasilerde söz de karar da milletindir. Milli iradenin üzerinde hiçbir güç, hiçbir girişim kabul edilemez.?

?Darbe iktidara değil, milletinin tamamına yapıldı?

Tütüncü, kanlı darbe girişiminin amacının milli iradeyi ortadan kaldırmak olduğunun altının çizerek, şöyle devam etti: ?Asker elbisesi içerisindeki hainler, milletimizin ve devletimizin kendini müdafaa ve muhafazası için canından aziz bildiği Türk Silahlı Kuvvetlerine emanet ettiği silahlarla, milletimize ve milli iradeyi temsil eden, Gazi Meclisimiz başta olmak üzere çeşitli devlet kurumlarımıza saldırmışlardır. Bu hain ve kanlı darbe girişiminin yegane amacının milli iradeyi ortadan kaldırmak ve devamında hürriyetimize ve istiklalimize son vermek olduğu açıktır. Milli iradenin tecelligahı olan Türkiye Büyük Millet Meclisinin bombalanmasının, bu alçak saldırının, belli bir siyasi düşünceye, zümreye ya da iktidara değil, milletimizin tamamına ve bağımsızlığımıza karşı yapıldığının en büyük kanıtıdır.?

?Millet, bağımsızlığına ve milli iradesine sahip çıktı?

Başkan Hakan Tütüncü, 15 Temmuz akşamı, Türk milletin bağımsızlığına ve milli iradesine sahip çıktığına dikkat çekerek, sözlerini şöyle sürdürdü: ?Bu alçaklar, dünyada emsaline rastlanmamış bir vahşilikle, akıl almaz bir çılgınlıkla, bedenlerinden başka silahı bulunmayan, tek amacı istiklalini ve milli iradeyi korumak olan masum insanlarımızın üzerine bombalar yağdırmışlar, silahlarını masum insanlarımıza çevirmişler, şehirlerimizi bombalamışlar ve tankları milletimizin üzerine sürmüşlerdir. Nihayetinde 238 vatandaşımızı şehit etmişler, 2040 vatandaşımızı da yaralamışlardır.
Bu alçak kalkışmada bulunan FETÖ´nün hain teröristlerinin hesap etmedikleri bir husus vardı: Bu asil millet, tarihi boyunca istiklaline ve istikbaline her kast edildiğinde, her türlü farklılıklarını bir kenara bırakmış, milli birlik ve kardeşlik şuuruyla düşmanlarına karşı yekvücut olmasını bilmiştir. 15 Temmuz akşamı, tarih bir kez daha tekerrür etmiş, milletimiz, düşmanlarına karşı tek yürek olmuş, bağımsızlığına ve milli iradesine sahip çıkmıştır.?

Muhalefet, millete güç verdi
Muhalefet partilerin liderlerinin yaptıkları açıklamalarla hükümete ve millete güç verdiklerine işaret eden Tütüncü, ?Cumhurbaşkanımızın Başkomutan sıfatıyla ?Demokrasilerde Milletten daha büyük bir güç yoktur. Bütün vatandaşlarımı şehirlerin meydanlarına çıkmaya davet ediyorum .? mesajına milletimiz anında karşılık vermiştir. İktidarıyla muhalefetiyle siyasi partilerimiz tek ses olmuş, muhalefet partilerimizin liderleri Sn. Devlet Bahçeli ve Sn. Kemal Kılıçdaroğlu darbe girişiminin ilk anlarından itibaren yaptıkları açıklamalar ile hükümetimize ve dolayısıyla milletimize güç vermişlerdir.? İfadesini kullandı.

?Yüreklerimiz toplu vurdukça hiçbir top ve tank bizi sindiremeyecek.?

Milli birlik ve beraberliğe sahip çıkıldığı sürece, başta FETÖ terör örgütü olmak üzere, hiçbir düşmanın ve teröristin amacına ulaşamayacağına belirten Tütüncü, okuduğu ortak bildirimin devamında şu görüşlere yer verdi: ?Yaklaşık 100 yıl önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde verdiğimiz Milli Kurtuluş Mücadelemizin temel esaslarının belirlendiği Amasya Tamimi´nde de ifade edildiği gibi milletimizin bağımsızlığını, yine milletimizin azim ve kararı kurtarmıştır. Silahsız, masum insanlarımız, gövdelerini savaş uçaklarına, halkın üzerine ateş eden helikopterlere, tanklara, tüfeklere karşı siper etmek suretiyle destansı bir mücadele örneği göstermiştir. Bulabildikleri taş ve sopalarla zamanımızın en gelişmiş savaş araçlarına karşı galip gelmiş milletimiz, aslında tıpkı Milli Mücadele yıllarında olduğu gibi, mazlum ve masum milletlere örnek olabilecek bir mücadele ruhunu ortaya koymuştur. Allah´ın izniyle milli birlik ve beraberliğimize sahip çıktığımız sürece, başta FETÖ terör örgütü olmak üzere, hiçbir düşman, hiçbir terörist amacına ulaşamayacaktır. Bu Milleti bölemeyecek, gönderden ay yıldızlı al bayrağı indirtmeyecek, minarelerden ezanları dindirtmeyecektir. Milli şairimiz Mehmet Akif´in ifade ettiği şekliyle; yüreklerimiz toplu vurdukça hiçbir top, hiçbir tank bizi sindiremeyecektir. ?

?Milletin yazdığı kahramanlık destanı asla unutulmayacak?

Başkan Tütüncü, hain darbe girişimini engelleyen kahramanların yazdığı destanın asla unutulmayacağını vurgulayarak, şunları ifade etti: ?Hain darbe girişiminin engellenmesinde sayısız kahramanlıklara da şahit olduk; terörist darbe girişimine karşı ilk kurşunu sıkarak birliğini teslim etmemek için gözünü kırpmadan şahadete yürüyen Ömer Halisdemir Astsubayımız, cuntaya karşı emrindeki birliklerle sağlam bir duruş sergileyerek darbenin amacına ulaşmamasında kilit rol oynayan 1. Ordu Komutanımız Orgeneral Ümit Dündar ve silah arkadaşları ile beraber birliğindeki tankların dışarı çıkmasını engelleyen Barış Dedebağı Binbaşımızın şahıslarında vatansever askerlerimizin, tanklar hareket etmesin diye bedenini siper eden Metin Doğan kardeşimizin, iş makineleri ile darbecilerin önüne barikatlar kuran belediyelerimizin, üniforma altına gizlenmiş alçak teröristlerle cesurca çarpışan kahraman polislerimizin ve bütün unsurlarıyla milletimizin o uzun gece boyunca yazdığı kahramanlık destanı asla unutulmayacaktır.?

?FETÖ terör örgütüyle mücadelemiz devam edecek?

Kepez Belediyesi olarak FETÖ teröristlerinin ve destekçilerinin devlet kurumlarından temizlenmesine destek verdiklerini kaydeden Tütüncü, ?Darbe girişiminin geri püskürtülmesinin akabinde Sn. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde devletimiz, milletimize ve demokrasimize kasteden hain FETÖ teröristlerinin ve destekçilerinin tüm devlet kurumlarından temizlenmesi için yoğun bir çalışma başlamıştır. Bu çalışmaların neticeye ulaşması ve devletimizin bu beladan da tamamen kurtulması için yürütülen çalışmalara Kepez Belediye Meclisi olarak sonuna kadar destek veriyor, tedbirlerimizi alıyoruz. 03 KASIM 2014 tarihli Belediye Meclis kararı ile FETÖ ile ilişkisi açık bir şekilde tespit edilmiş Hamleder´in kapatılması ve önceki dönemlerde kendilerine tahsis edilmiş Belediyemiz mülklerinden tahliyesi suretiyle bu hain yapıya karşı başlatmış olduğumuz mücadelenin de haklılığı bir kez daha ortaya çıkmıştır. FETÖ terör örgütüne karşı sürdürdüğümüz kararlı mücadelenin bundan sonra da aralıksız devam edeceğini bu vesileyle bir kez daha ifade etmek isteriz.? açıklamasını yaptı.

?Allah milletimize bir daha böyle acılar yaşatmasın?

Tütüncü´nün okuduğu bildirinin sonunda şu görüşlere yer verildi: ?Darbe girişimine karşı duran tüm siyasi partilerimize, aziz milletimize, basın yayın organlarımıza, sivil toplum kuruluşlarımıza, kahraman polislerimize ve Peygamber Ocağının gerçek sahipleri vatansever askerlerimize, Millet olarak tek vücut olduğumuz bu günlerde milli iradeye sahip çıkan ve demokrasi nöbetlerinde alanları dolduran her yaştan, her görüşten vatandaşımıza teşekkürü borç biliyoruz.
Kepez Belediye Meclisi, ülkemizin içerisinde bulunduğu bu durumda, milletimizin sesini en yüksek seviyede duyurmaya, her türlü iç ve dış bölücülere ve düşmanlara karşı dik durmaya karşı dik durmaya, vatanımızı korumaya, manevi değerlerimize sahip çıkmaya kanımızın son damlasına kadar devam edecektir.
Kepez Belediye Meclisi olarak bu vahim olay sırasında vatan aşkı ile gözünü kırpmadan canlarını veren şehitlerimize Allah´tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar, Milletimize sabırlar diliyoruz. Ülkesine ve milletine sahip çıkan, vatan müdafaasını ibadet kabul eden, yeri geldiğinde şehitlik mertebesine ulaşmak için içinde bulunduğu durumu hiç düşünmeyen kahraman güvenlik güçlerimize başarılar diliyoruz. Allah milletimize bir daha böyle acılar yaşatmasın.?

Ortak bildiriyi Başkan Hakan Tütüncü, Ak Parti Gurubu Sözcüsü Serhat Demir, MHP Gurubu Sözcüsü Adem Çelik ve CHP Gurubu Sözcüsü Kadir Zeybek imzaladı.
Tarihi oturuma Ak Parti Kepez İlçe Başkanı Yusuf İşeri, MHP Kepez İlçe Başkanı Mehmet Seyyar ve CHP Kepez İlçe Başkanı Garip Erdoğan da katıldı.



BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu

SUR YAPI TATİL EVLERİ ANTALYA'DA 4 MEVSİM TATİL