ESNAF ÖNÜNÜ GÖREMİYOR

ESNAF ÖNÜNÜ GÖREMİYOR

Bucak, ?Hazine destekli ve sıfır faizli krediler başlatıldı. Bize göre içeriğinin biraz daha düzenlenmesi gerekir.

Başkan Bucak, ?Hazine destekli ve sıfır faizli krediler başlatıldı. Bize göre içeriğinin biraz daha düzenlenmesi gerekir. Esnaf önünü göremiyor, umut ışığı yok? dedi

Vatandaşın ekonomik nedenlerden dolayı bunalımda olduğunu savunan Muratpaşa Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Turgut Bucak, ?Biz kefalet olarak verdiğimiz kredileri toplamakta zorluk çekiyoruz. Vatandaşın çoğu krediye yönlendi. Hazine destekli ve sıfır faizli krediler başlatıldı. Bize göre içeriğinin biraz daha düzenlenmesi ve herkese hitap etmesi gerekir. Esnaf önünü göremiyor, umut ışığı yok? dedi. ?Bu kredilerden kaç esnaf yararlanabilecek merak ediyorum?´ diyen Turgut Bucak, ?Biz kefalet olarak elimizden gelen yardımı esnafımıza yapıyoruz. Bizim için en önemli şey sicil affıdır. Kefil olup da kırmızı kalem yiyenler çok. Bunun için devletin bir an evvel bu konuda bir düzenlemeye gitmesi gerekiyor? diye konuştu.

 Hepsinin sicili bozuldu

Bucak, esnaf ve sanatkarlara iki yeni sıfır faizli kredi imkanının, 16 Aralık 2015 tarihli Resmi Gazete´de yayımlanan Bakanlar Kurulu Kararı ile getirildiğine dikkat çekerek, krediler hakkında bilgiler verdi. Uygulamada yaş sınırlaması olduğunu aktaran Bucak, ?Bu kediyi de belirli kişiler alabilecek. Faizsiz 30 bin lira krediden, yani bu imkandan bakiyesi 1 Aralık 2015 tarihine devreden kredi borcu bulunanlar yararlanamayacak. Küçük esnaf bu imkandan yararlanamayacak. Nedeni ise küçük esnafın tamamına yakını kredi borcu batağı içinde. Odalara, kooperatiflere, bankalara, toptancılara borçlu durumda, sicili bozuk? dedi.

 Umut ışığı hala yok

Kredilerden birinin 30 bin TL olduğunu ifade eden Bucak, ?Mevcut esnafta bir umut ışığı hala yok. Esnaf ve sanatkarlar, makine, ekipman ve demirbaş alımları, işyeri modernizasyonu veya hammadde ve döner sermeye ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla 30 bin TL´ye kadar yüzde 100 faiz indirimli kredi kullanabilecek. Diğeri ise yeni kredi imkânı sayesinde ise Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) tarafından sağlanan hibe ve faizsiz kredi desteğinden yararlananlar hariç olmak üzere, KOSGEB Girişimcilik Destek Programını bitiren, başvuru tarihinde 30 yaşını tamamlamamış olan genç girişimci esnaf ve sanatkârlar KOSGEB tarafından onaylanan projelerini bankaya sunmaları durumunda 100 bin TL´ye kadar yüzde 100 faiz indirimli kredi kullanabilecek olmasıdır? şeklinde konuştu.

 

Esra ALTUNKES



BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu

SUR YAPI TATİL EVLERİ ANTALYA'DA 4 MEVSİM TATİL