EL SANATLARI KURSLARI YENİ KURS MERKEZLERİ VE YENİ MESLEKLERLE GENİŞLEMEYE DEVAM EDİYOR

EL SANATLARI KURSLARI YENİ KURS MERKEZLERİ VE YENİ MESLEKLERLE GENİŞLEMEYE DEVAM EDİYOR

EL SANATLARI KURSLARI YENİ KURS MERKEZLERİ VE YENİ MESLEKLERLE GENİŞLEMEYE DEVAM EDİYOR

Alanya Belediyesi, kadınların istihdamına yönelik açtığı el sanatları kurslarını yeni kurs merkezleri ve yeni meslek dallarıyla genişletmeye devam ediyor. Mahmutlar El Sanatları Merkezi’nde kuaförlük meslek kursu başlatan Alanya Belediyesi, Kestel Mahallesi’ne de yeni bir el sanatları kurs merkezi açtı.

Alanya Belediyesi; İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitimi Merkezi iş birliği ile düzenlediği el sanatları kurslarına ilave olarak meslek edinme kursları da açmaya başladı. İlk kurs Mahmutlar El Sanatları Merkezi’nde açıldı. 61 öğrenci ile başlayan kursta saç kesimi, saça geçici ve kalıcı şekil verme teknikleri, kaş dizaynı, kaş ve kirpik boyama, el ve ayak bakımı, kişisel bakım, makyaj ve özel cilt bakım teknikleri gibi dersler veriliyor.

Kursa düzenli devam edip 357 saatlik kursu tamamlayan kursiyerler, usta öğreticilik alanında ilk adımlarını atmış olacaklar. Bir yandan da kuaför ve güzellik salonlarının eleman ihtiyacını karşılayacaklar.

BAŞKAN YÜCEL: KADINLARIMIZ İÇİN NİTELİKLİ İSTİHDAMI ARTIRMAYI HEDEFLEYEN KURSLAR AÇIYORUZ

El sanatları kurslarına yeni bir boyut kazandırarak meslek edinme kurslarına da başladıklarını belirten Alanya Belediyesi Başkanı Adem Murat Yücel, “El sanatları kurslarına ilave olarak meslek edinme kursları da açmaya başladık. Bu kurslarla kadınlarımıza ekonomik değere dönüştürebilecekleri el becerileri kazandırmayı ve nitelikli istihdamı artırmayı hedefliyoruz. Mahmutlar Mahallesi El Sanatları Merkezimizde bu yıl ilk kez açtığımız kuaförlük kursuna kendi vatandaşlarımızın yanı sıra yerleşik yabancı kadınlar da büyük ilgi gösteriyor. 357 saatlik meslek edinme eğitimini tamamlayan her bir kursiyer kuaförlük alanında daha kolay iş bulabilecek ve aynı zamanda usta olma yolunda da ilk adımı tamamlamış olacak.” dedi.

Kadınların sosyal hayata katılmaları ve ekonomik özgürlüklerini kazanmaları için farklı projeleri hayata geçirmeye devam edeceklerini kaydeden Belediye Başkanı Yücel, “Kadın istihdamına yönelik mesleki eğitim kurslarımızı sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.

KESTEL MAHALLESİ’NE YENİ KURS MERKEZİ

Alanya merkez, doğu ve batı mahallerinde devam eden kurslara yoğun ilgi olduğunu hatırlatan Başkan Yücel, vatandaşlardan gelen talep üzerine Kestel Mahallesi’ne de yeni bir kurs açtıklarını belirtti. Bu kurs merkezinde ise Elde Türk İşlemeleri, İpek Kozası ve Tabii Kumaş Çiçek Yapımı eğitimi verildiğini söyledi.

Alanya Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitimi Merkezi iş birliği ile açılan kurslarda İpek Kozası, Yağlı Boya Resim, Ahşap Boyama, Dikiş Kursu, Örgü, Geleneksel El Nakışı, İğne Oyası, Kumaş Çiçek, Mefruşat, Rölyef, Kat-ı ve Hüsn-i Hat branşları başta olmak üzere 45 dalda usta öğreticiler tarafından verilen eğitimler devam ediyor.


Antalya,Alanya Belediyesi
belediye365.com

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu

SUR YAPI TATİL EVLERİ ANTALYA'DA 4 MEVSİM TATİL