EFSANE HOCANIN KİTAPLARI CEMİL MERİÇ'TE

EFSANE HOCANIN KİTAPLARI CEMİL MERİÇ

EFSANE HOCANIN KİTAPLARI CEMİL MERİÇ'TE

Kepez Belediyesi’nin bir zamanlar Dokuma Fabrikası’na enerji sağlayan ve köhne bir yapı olan trafo binasını restore ederek, müze kütüphaneye çevirdiği Cemil Meriç Müze Kütüphanesi’ne, kitap bağışı tüm hızıyla sürüyor. Antalyalıların yoğun ilgi gösterdiği kitap bağışı kampanyasına bir destekte Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’nün, öğretmeni merhum Ahmet Alp’in ailesinden geldi.

Ahmet Alp Hoca’nın çok kıymetli eserleri barındıran şahsi kütüphanesi ailesi tarafından Cemil Meriç Kütüphanesi’ne bağışlandı. Ahmet Hoca’nın kütüphanesindeki eserleri ailesinden teslim alan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, "Benim de öğrencisi olmaktan onur duyduğum merhum  Ahmet Alp Hocamız, ömrünü öğrenmeye ve öğretmeye adamış, binlerce öğrenci yetiştirmiş güzel bir öğretmenimizdi. Yakın bir geçmişte aramızdan ayrıldı. Hocama bir kez daha Allah'tan rahmet diliyorum.” dedi.

Gelecek kuşakları aydınlatacak

“Okumaya ne kadar kıymet verdiğini bildiğimiz merhum hocamızın manevi mirası olan şahsi kütüphanesini Cemil Meriç Müze Kütüphanemize dahil edelim istedik.” diyerek sözlerine devam eden Başkan Tütüncü, “Böylece onun hayatı boyunca çok kıymet verdiği kitapları bu güzel mekanda gelecek kuşakları aydınlatan bir meşale olsun dedik. Geçtiğimiz günlerde ailesiyle irtibat ettik.

Talebimize olumlu cevap veren ailesi Merhum Hocamızın sayıları altı yüze yakın tüm kitaplarını belediyemize bağışladılar. Bu geniş gönüllülükleri için aileye çok teşekkür ediyorum. Bu davranış dilerim ki pek çok kitap dostu için de örnek olur.

Biz şehre nitelikli bir kütüphane kurmak istiyoruz ama bu ilim irfan yuvasını elbirliği ile var edelim istiyoruz. Bu da bu projenin özel bir yanı olsun. Belki de uzun yıllar evlerimizin kitaplıklarında öylece kalakalacak kitapları toplumun istifadesine sunmaya öncülük etmek bize heyecan veriyor." ifadelerini kullandı.

 Antalya’nın en özel kütüphanesi  

Merhum Ahmet Alp Hoca’nın bütün öğrencileri üzerinde tesirler bırakmış saygıdeğer bir hoca olduğunu vurgulayan Tütüncü, “Yüzlerce kitap, onlarca yıl içerisinde biriktirilmiş hatıralar, Cemil Meriç Müze Kütüphanemizde gelecek kuşakları aydınlatacak. Hocamızın ismi, hatırası kalplerimizde, yüreklerimizde yaşayacak ama,  onun kitapları kütüphanemizde çok daha uzun yıllar yaşayacak.

Kuşaklar boyu hocamızın bilinmesine, tanınmasına vesile olacak. Bir insan gerçek anlamda ne zaman ölür? Kendisini hatırlayan en son kişi öldüğü zaman… Hocamız zaten yetiştirdiği talebelerle kalplerde çok  uzun yaşayacak, bu kitapları ile birlikte çok daha uzun yaşayacak.

Başta hocam olmak üzere, bütün ailesine bu kampanyaya destek verdikleri için çok çok teşekkür ederim. ” dedi. Kitap dostlarının emekleriyle emek emek yükselen bu kütüphanenin Antalya’nın en özel kütüphanesi olma yolunda hızla ilerlediğini de belirten Tütüncü, “Kitaplarınızı bizlerle paylaşmaya, şehre hep birlikte bir meşale yakma azminin müştereken ortaya koymaya devam” diye konuştu.

Babamın kitapları nesillere ulaşacak

Duygu ve düşüncelerini dile getiren Ahmet Alp Hoca’nın oğlu Nejdet Alp ise; “Merhum babamın kütüphanesinin kitaplarının böyle değerli bir başkanın nezdinde Cemil Meriç Kütüphanesi’ne kattığı için çok teşekkür ediyorum. Kitaplarımız evde dursaydı, çok kişiye ulaşmayacaktı. Hakan başkanımızdan Allah razı olsun. Şimdi Cemil Meriç Kütüphanesi’nde, çocuklarımıza, onların torunlarına ulaşacak. Bu açıdan çok mutluyuz” dedi.

Ahmet Alp Hoca’nın ailesi çok kıymetli bir kütüphaneyi Cemil Meriç Müze Kütüphanesine kattığı için Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’ye, sosyal medya hesaplarından da teşekkür etti.

Ahmet Alp Hoca’nın şahsi kütüphanesinde Abdülhak Hamit’in  tam 73 yaşında ‘Üç  Eseri’ adlı kitabı, Ayşe Sultan’ın (Osmanoğlu) 60 yaşında ‘Babam Abdülhamid’ kitabı da yer alıyor.



BÜYÜKŞEHİR KÜTÜPHANE HAFTASI ETKİNLİKLERİ BAŞLADI

KKTC CUMHURBAŞKANI TATAR KEPEZ KİTAP FUARI'NDA

ÇOBAN RESSAM İSYANINI RESİMLERİYLE ANLATTI

ANTALYALILAR KEPEZ KİTAP FUARINI ÇOK SEVDİ

ANTALYALILAR KEPEZ KİTAP FUARINA YOĞUN İLGİ GÖSTERDİ

4. KEPEZ KİTAP FUARI KAPILARINI OKUYUCULARA AÇTI

4. KEPEZ KİTAP FUARI KAPILARINI AÇIYOR

MURATPAŞA'DA TİYATRO GÜNLERİ BAŞLADI

USTA YAZARLAR KEPEZ KİTAP FUARI'NA GELİYOR

UYSAL; "HALİT ÖNÜR'LER TÜRKİYE'NİN HİKAYESİDİR"

LEONARDO DA VİNCİ SERGİSİNE BÜYÜK İLGİ

DÖRDÜNCÜ KEPEZ KİTAP FUARI KAPILARINI ARALIYOR

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu

SUR YAPI TATİL EVLERİ ANTALYA'DA 4 MEVSİM TATİL