CM KÜTÜPHANESİ 100 BİN KİTAPLA AÇILACAK

CM KÜTÜPHANESİ 100 BİN KİTAPLA AÇILACAK

CM KÜTÜPHANESİ 100 BİN KİTAPLA AÇILACAK

Kepez Belediyesi’nin, yatırım programına aldığı 4 kütüphaneden biri olan Cemil Meriç Kitaplığı açılış için gün sayıyor. Kütüphane, kültür, sanat, bilim ve sosyal yaşam adasına dönüştürülen eski Dokuma Fabrikası yerleşkesinde kitap kurtlarıyla buluşacak. Edebiyat müzesi özelliği ile Antalya’da ilk olan kütüphane, eski Dokuma Fabrikası’nın trafo binası içerisine inşa ediliyor.

Güçlendirme ve restorasyon çalışması yapılan 1000 m2 büyüklüğündeki trafo binası, Cemil Meriç Kütüphanesi’ne dönüştürüldü. Kütüphane, bu özelliğinden dolayı Tarihi Kentler Birliği’nden, ‘Süreklilik Ödülü’ almıştı. Kitap rafları yerleştirilen kütüphanenin, iç tefrişatının düzenlemesinde de sona gelindi.

Kitaplar Ocak ayında raflarda

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü de, şantiyesini sık sık ziyaret ederek, kütüphanenin her ayrıntısıyla yakından ilgileniyor. Cemil Meriç Kütüphanesi’nin raflarına kitapları, Ocak ayı içerisinde yerleştirmeye başlayacaklarını açıklayan Başkan Hakan Tütüncü, kütüphaneyi de, bu yılın ilk çeyreğinde kitapseverlerin hizmetine sunacaklarını belirtti. Başkan Tütüncü, kütüphanede 100 bine yakın basılı yayın ile cd, dvd gibi materyalin bulunacağını aktardı.

Elektrik müzesi işlevi de görecek

Cemil Meriç Kütüphanesi, edebiyat tarihiyle ilgili eşyalarının da sergilenmesiyle edebiyat müzesi kimliği taşıyacak. Bu özelliği ile kütüphane, Antalya’da bir ilk olacak. Mimari yapısına uygun şekilde kütüphaneye dönüştürülen trafo binasının hatıraları da yaşatılıyor. Kütüphanede, trafo binasının bazı elektrik aksamları da korunak, cam fanus içerisinde sergileniyor. Yine trafo binasının orijinal mozaikleri de, Başkan Tütüncü’nün isteği ile yerinde kalmaya devam ediyor.

Çevreci kütüphane olacak

Bey Dağları manzarasına hakim kütüphane, zeytin ile servi ağaçlarından oluşan bahçesiyle de dingin bir ortamda kitapla buluşma imkanı sunuyor.  Cemil Meriç Kütüphanesinin yanında ayrıca Botanik Park ile portakal bahçesi de bulunuyor. Şehrin ortak aklıyla projelendirilen kütüphanenin kitap koleksiyonu da bağışlarla oluşturuluyor.  Kütüphaneye bugüne kadar 50 binden fazla kitap bağışı yapıldı.

Cemil Meriç Müze Kütüphanesi için Kepez Belediyesi, Antalya Bilim Üniversitesi, Antalya Fotoğrafçılar Kırtasiyeciler ve Kitapçılar Esnaf Odası ile Hukuki Araştırmalar Derneği Antalya Şubesi arasında işbirliği protokolü imzalanmıştı. Bu protokolün ardından kütüphaneye internet üzerinden bağış yapılabilmesi için ‘ kitaplik.kepez-bld.gov.tr’ linki kuruldu. Kütüphane, hizmete açıldığında kitapseverlere, 7 gün 24 saat hizmet verecek. İki ana salonu bulunan Cemil Meriç Müze Kütüphanesi’nin içerisinde çeşitli atölye çalışmalarının yapılabileceği ve küçük sohbetlerin düzenlenebileceği mekânlar da bulunuyor.  



BÜYÜKŞEHİR KÜTÜPHANE HAFTASI ETKİNLİKLERİ BAŞLADI

KKTC CUMHURBAŞKANI TATAR KEPEZ KİTAP FUARI'NDA

ÇOBAN RESSAM İSYANINI RESİMLERİYLE ANLATTI

ANTALYALILAR KEPEZ KİTAP FUARINI ÇOK SEVDİ

ANTALYALILAR KEPEZ KİTAP FUARINA YOĞUN İLGİ GÖSTERDİ

4. KEPEZ KİTAP FUARI KAPILARINI OKUYUCULARA AÇTI

4. KEPEZ KİTAP FUARI KAPILARINI AÇIYOR

MURATPAŞA'DA TİYATRO GÜNLERİ BAŞLADI

USTA YAZARLAR KEPEZ KİTAP FUARI'NA GELİYOR

UYSAL; "HALİT ÖNÜR'LER TÜRKİYE'NİN HİKAYESİDİR"

LEONARDO DA VİNCİ SERGİSİNE BÜYÜK İLGİ

DÖRDÜNCÜ KEPEZ KİTAP FUARI KAPILARINI ARALIYOR

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu

SUR YAPI TATİL EVLERİ ANTALYA'DA 4 MEVSİM TATİL