CHP Genel Başkanı Özgür Özel: ““Muhittin Böcek ikinci beş yılı hak ediyor. Antalya da Muhittin Böcek’i hak ediyor”

CHP Genel Başkanı Özgür Özel: ““Muhittin Böcek ikinci beş yılı hak ediyor. Antalya da Muhittin Böcek’i hak ediyor”

CHP Genel Başkanı Özgür Özel: ““Muhittin Böcek ikinci beş yılı hak ediyor. Antalya da Muhittin Böcek’i hak ediyor”

Başkan Böcek; ‘Antalya’mızı geleceğe taşıyacak projeler hazırladık”

Herkesin Başkanıyla Azimle Gururla 5 yıl daha

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in, “Antalya Buluşması Hizmette 5. Yıl Toplantısı” Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel’in katılımıyla gerçekleşti. Büyük coşkunun yaşandığı toplantıda CHP Genel Başkanı Özel, Başkan Muhittin Böcek’in hizmetlerinden Antalya’nın memnun olduğu ifade ederek, “Muhittin Böcek ikinci beş yılı hak ediyor. Antalya da Muhittin Böcek’i hak ediyor” dedi.

Başkan Böcek ise Antalya’yı geleceğe taşıyacak, kentin her bir ferdi için daha iyi bir yaşam sunacak projeleri hayata geçireceklerini belirterek, “Kentsel dönüşüm, ulaşım, altyapı çalışmaları, sosyal ve kültürel projelerle Antalya'nın çehresini değiştirmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in “Antalya Buluşması Hizmette 5. Yıl Toplantısı” Cam Piramit’te yapıldı. Toplantıya, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Genel Başkan Yardımcıları, parti meclisi üyeleri, milletvekilleri, belediye başkanları ve başkan adayları katıldı. Cam Piramit Fuar ve Kongre Merkezi’ni tıklım tıklım dolduran Antalyalılar, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’i ve Başkan Böcek’i sevgi gösterisiyle karşıladı. Kalabalık salona sığmayınca dışarıda kalan vatandaşlar, toplantıyı dışarıya kurulan led ekrandan izledi. Büyük coşku ve heyecanın yaşandığı toplantıda Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in 5 yıllık hizmet döneminde hayata geçirdiği ‘Yaptıklarımız’ filmi gösterildi.

“Antalya Buluşması Hizmette 5. Yıl Toplantısı” nda konuşan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, CHP’nin bütün belediye başkan adaylarının seçim kuruluna teslim edilmesinden sonra gerçekleşen ilk toplantının Antalya’da olduğunu dikkat çekerek, gerçek seçim kampanyasının başladığını ve Antalya’ya Türkiye’ye hayırlı olmasını diledi.

MUHİTTİN BÖCEK İKİNCİ BEŞ  YILI HAKEDİYOR

Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylık sürecini ilişkin değerlendirmede bulunarak konuşmasına başlayan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, şöyle konuştu: “Başkan Muhittin Böcek’i adaylaştıran ne Özgür Özel’dir, ne parti meclisi. Muhittin Böcek’i adaylaştıran hizmetlerinin Antalya halkından gördüğü teveccühtür. Bundan sonraki süreçte Sayın Muhittin Böcek, bir ilki deniyor, bir ilki de başaracak. Antalya, Büyükşehir Belediyesi olduğundan beri bir başkan iki dönem üst üste hizmet ettiği şehre aday gösterilip seçilmeyi deniyor. Bu kadar belediye başkanı geldi geçti bu iş niye olmadı derseniz. Hangi partiden olursa olsun, kimsenin emeğini küçük görmeyelim bir durumu tespit edelim. Bu kentin nüfusu 2 milyon 600 bin. Bu kente her yıl 25 milyon misafir geliyor. Bu kente devlet 2 milyon 600 bine göre katkı yapıyor. Ancak Büyükşehir Belediyesi 26-27 milyona göre hizmet veriyor. O imkansızlıklar halkın belediye başkanını değiştirme yönüne itiyor. Sanki Antalya kentinin, Antalya seçmeninin bir sorunuymuş gibi algılanabiliyor. Bu haksızlığı bu kente, bu kentin evlatlarına ve bu kentin yöneticilerine yapmamak lazım. Bu kente yılda ortalama kaç kişi geliyorsa, ona göre katkı vermek lazım. Başkanın hizmet sunumunu izleyince, yapılanları görünce, beş yılda ne emek verilmiş, anketlerden neden memnuniyet çıkmış anladım. Muhittin Böcek ikinci beş yılı hak ediyor. Antalya’da Muhittin Böcek’i hak ediyor.”

ÇEYİZ PAKETİ PROJESİNE ÖVGÜ

Genel Başkan Özel, Başkan Muhittin Böcek’in gelecek dönem projeleri arasında yer alan çeyiz paketi projesinden de övgüyle bahsederek, “Hükümet genel seçimlerden önce vaat ettiği yeni evlenecek gençlere yönelik krediyi daha veremedi, şimdi vadesini ve kredi miktarını azaltarak vereceğini söylüyor. Antalya’da ise bu gençlere Büyükşehir Belediyesi beyaz eşyayı verecek. Bir tarafta verdiği sözü tutmayanlar faizi ile geri alanlar. Bir tarafta gençlerin arkasında duran halkçı belediyeler var” dedi.

BAŞKAN BÖCEK PROJELERİNİ STK’LARLA HAZIRLIYOR

6 Şubat’ta Hatay’da meydana gelen deprem sonrasında Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Hatay’da yaptığı çalışmaları çok yakından gördüğünü söyleyen Özgür Özel, konuşmasına şöyle devam etti: “Belediyemiz çok güzel hizmetler yaptı. İlçe belediyelerle birlikte Hatay’da halkımıza çok önemli destekleri oldu. Beraber çalıştılar.  Hatay’da Muhittin Başkan’ın danışmanları ile tanışma fırsatım oldu. Başkan danışmanlarını STK’lar, dernek başkanlarından seçmiş. Hayata geçirmeyi düşündüğü projeler de STK’lardan, derneklerden gelen ve yönlendirmelerle ortaya çıkan projeler. Antalya’nın engelli bireylere hizmet etme yönünde de ayrı bir pozitif ayrışan yönü var. Başkan’ın danışmanlarından biri Türkiye Sakatlar Federasyonu’nun Antalya temsilcilerinden Mehmet Karavural. Buradan engelli bireylere engelsiz bir kent yaratmak için çalışan Muhittin Başkan ve Mehmet Başkan’ı teşekkür ediyorum.”

BAŞKAN BÖCEK’İ DUYGULANDIRAN ANI

CHP Genel Başkanı Özel, toplantıya girdiği sırada Başkan Muhittin Böcek’in pandemide kaybettiği ağabeyi Şadi Böcek’in eşi ile sohbet ettiğini hatırlatarak, “Sayın Muhittin Başkan’ın hastalığı süresince Şadi bey ile telefonda tanışma fırsatım oldu ve birçok kez telefon ile konuştum. Daha sonra öğrendim ki Covide yakalanmış. Çok üzüldüm ve daha sonra Şadi Bey hayatını kaybetti. Tekrardan Allah’tan rahmet diliyorum” dedi. CHP lideri Özgür Özel’in bu konuşmayı yaptığı sırada ise Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, duygusal anlar yaşadı.

ANTALYA’NIN YAŞAM KALİTESİNİ YÜKSELTMEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, konuşmasına 31 Mart 2024 yerel seçimleri için yapılan anketlerden çıkan destek ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in takdirleriyle Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na ikinci kez aday gösterilmesinden dolayı teşekkür ederek başladı. Başkan Böcek, Antalya’nın her köşesine eşit ve adil hizmet götürmenin, vatandaşların ihtiyaç ve taleplerine duyarlı çözümler üretmenin ana hedefleri olduğunu söyledi. Antalya’nın dört bir yanında hayata geçirdikleri projelerle, Antalya'nın yaşam kalitesini yükseltmek için çalıştıklarını belirten Başkan Muhittin Böcek, “Antalya'nın güzelliklerini korumak ve geliştirmek, kentimizi daha yaşanabilir, daha yeşil, daha modern bir hale getirmek için projelerimizi titizlikle planladık ve uyguladık. Görevde olduğumuz süre içerisinde devraldığımız borçları, yaşadığımız tüm olumsuzlukları, üzerimizde kurulmak istenen siyasi baskıları, bütün başvurularımıza taleplerimize rağmen iktidar eliyle yapılan engellemeleri, hiçbir zaman bahaneye dönüştürmedik” dedi.

RANTA DEĞİL HALKA DÖNÜK PROJELER YAPTIK

Türkiye’nin bütçesine göre en borçlu belediyesini devraldıklarını söyleyen Başkan Böcek, şunları söyledi: “Kaynakları doğru kullanarak ve israfa son vererek işe başladık. Görevde olduğumuz süre içerisinde devraldığımız borçları, yaşadığımız tüm olumsuzlukları, üzerimizde kurulmak istenen siyasi baskıları, bütün başvurularımıza taleplerimize rağmen iktidar eliyle yapılan engellemeleri, hiçbir zaman bahaneye dönüştürmedik. Milletin parasını sadece milletimize harcadık. Ranta değil, halka dönük projelerimizi gerçekleştirdik. Biz, ailesi ile huzur içinde yaşayacağı, sıkıntıları, sorunları, dertleri düşünerek değil, mutlu ve huzurlu biçimde uyanacağı, hayat kalitesinin ve yaşam standartlarının arttığı bir Antalya için yola çıktık. Antalya'yı yönetmek demek sadece dönemi kurtarmak değil, uzun vadeli planlama da yapmak; Antalya’yı geleceğe hazırlamak demektir.”

ANTALYA’YI TÜRKİYE’NİN EN MODERN ŞEHRİ YAPACAĞIZ

Belediyeciliğin sadece taşla, inşaatla değil; insan sevgisiyle, hizmet aşkıyla ilgili olduğuna inandığını dile getiren Başkan Böcek, “Bana göre belediyecilik, insanların hayatlarına dokunmaktır, dertlerine derman olmak, yaşamlarını kolaylaştırmaktır. İşte tam da bu yüzden tarımdan ulaşıma, turizmden yeşil alanların arttırılmasına kadar birçok alanda yenilikçi projelerimizle Antalya'mızı Türkiye'nin en modern, en yaşanabilir şehri yapma yolunda emin adımlarla ilerleyeceğiz” diye konuştu.

ANTALYAMIZI GELECEĞE TAŞIYACAĞIZ

“Kentsel dönüşüm, altyapı çalışmaları, sosyal ve kültürel projelerle Antalya'nın çehresini değiştirmeye devam edeceğiz” diyen Başkan Böcek, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Antalya'mızı geleceğe taşıyacak, kentimizin her bir ferdi için daha iyi bir yaşam sunacak projeleri hayata geçireceğiz. Yeni dönem vizyon projelerimiz arasında, sürdürülebilir çevre politikaları, temiz enerji kaynaklarının kullanımının artırılması, toplu taşıma sistemlerinin geliştirilmesi ve genişletilmesi, çocuklarımız ve gençlerimiz için daha fazla yeşil alan ve spor tesisleri, eğitim ve sağlık alanlarında yapacağımız yenilikler öne çıkıyor. Yerel kalkınmayı destekleyen, esnafımızı ve yerel üreticilerimizi güçlendiren girişimleri ön plana çıkaracağız. Bu projeler, sadece şehrimizin fiziki yapısını değil, aynı zamanda sosyal dokusunu da güçlendirecektir. Antalya; gençlerimizin geleceğe umutla baktığı, kadınlarımızın yüzünün güldüğü, vatandaşlarımızın mutlu huzurlu ve özgürce yaşadığı bir şehir olmaya devam edecektir.”

5 YIL DAHA İŞİMİZ GÜCÜMÜZ ANTALYA

23 Şubat 2019’da, 5 yıl önceki lansman toplantısında göreve geldiği takdirde sadece bir kesimin değil, oy veren veya vermeyen herkesin başkanı olacağı sözünü verdiğini hatırlatan Başkan Böcek, “Bunun sözünü şimdiden ve yeniden veriyorum. 31 Mart gecesi bu şehirde herkes kazanmış, Antalya’mız kazanmış olacak. Projelerimizi hayata geçirdiğimizde, sadece bana oy verenlere değil, Antalya'nın tamamına hizmet etmiş olacağım. Hizmette eşitlik ilkesinden yola çıkarak altyapıdan imara, eğitimden kültüre, toplu taşımadan kent planlamasına kadar, şehrin bütün bileşenleriyle birlikte ortak akılla hareket ettik.  Azimle gururla hep birlikte 5 yıl daha işimiz gücümüz Antalya
yolumuz açık olsun.”

ANT İÇTİ

Başkan Muhittin Böcek, konuşmasını şöyle bitirdi: “Tıpkı geçtiğimiz 5 yılda olduğu gibi tekrar Ant içiyorum. Ant olsun Antalya'ya, çok çalışacağız. Ant olsun Antalya'ya, birlikte başaracağız. Ant olsun Antalya'ya, Antalyalıya biz kazandıracağız. Ant olsun Antalya’ya herkesin başkanı olmaktan bir an olsun vazgeçmeyeceğim. Azimle gururla hep birlikte 5 yıl daha işimiz gücümüz Antalya yolumuz açık olsun.”

YOLUMUZ AÇIK OLSUN

Toplantıda konuşan CHP İl Başkanı Nail Kamacı ise, yerel seçim sürecinin başladığını belirterek, “Dertlere derman belediyeciliğin vatandaşa beş yılda nasıl nefes aldırdığını gördük. Beş yıllık süreçte halkçı, bilimsel, iklim dostu projeler ile vatandaşa umut verdiğini hep birlikte yaşadık. Bütün belediye başkan adaylarımızla birlikte gecemizi gündüzümüze katarak vatandaşın seçeneksiz olmadığını tüm herkese göstereceğiz. Büyükşehir ve 19 ilçe belediye başkanlığı için aday adayı olan tüm arkadaşlara teşekkür ederim. Artık bundan sonra bütün belediye başkanlarımızla birlikte seçimleri kazanmak için mücadele edeceğiz ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığını tekrardan kazanacağız. Halkçı belediyelere yenisini ekleyeceğiz. Yolumuz açık olsun” dedi.

132 PROJENİN TANITIMI YAPILDI

Konuşmaların ardından Büyükşehir Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Muhittin Böcek’in gelecek dönemde hayata geçirmeyi planladığı aralarında “4. ve 5. Etap Raylı Sistem projeleri, Kepez Şehir Hastanesi Raylı Sistem Hattı, 100. Yıl Yaşam Alanı, Kemer Kültür ve Sanat Merkezi, Boğaçayı Rekreasyon ve Taşkın önleme Projesi, Kaleiçi Yat Limanı Projesi, Lara Sahil Yaşam Parkı Projesi, Antalya Performans Sanatları Merkezi, Antalya Uluslararası Olimpik Yüzme Havuzu, Aksu Kopak Çayı Rekreasyon Projesi, Kepez Karting Park, Finike Nehir Kenarı Rekreasyon Projesi, Manavgat Titreyengöl Rekreasyon Projesi, Demre Kültür ve Sosyal Tesis Projesi, Kaş Gıda İhtisas Organize Sanayi, Aksu Spor Kompleksi, Elmalı Güreş Sahası Tesisleri, Elmalı Meyve Konsantre Tesisi, Antalya Canlı Hayvan Borsası Kompleksi, Hallerde Yaş Sebze ve Meyve Paketleme Tesisleri, Alanya ve Gazipaşa Avokado Boylama ve Paketleme Tesisi, Yaş Sebze ve Meyve Kasası Üretim Tesisi, Bal Paketleme Tesisi, Akseki ve Finike Alabalık Tesisi, Alanya Sera Atıkları Gezi Kazanımı ve Enerji Üretim Tesisi, Kent Lokantaları, Halkın Bakkalı, Yaşlı Kreşleri, Yaşlı Bakım Evleri, Yaşam Köyü, Engelsiz Yaşam Evi, Sınav Kütüphaneleri, Hayvan Hastanesi, Çok Amaçlı Müzeler Kompleksi” gibi projelerin yer aldığı 132 projenin tanıtımı yapıldı.

Antalya Buluşması’nda CHP’nin ilçe belediye başkan adaylarının tanıtımı da gerçekleştirildi. Tek tek sahneye davet edilen belediye başkan adayları Genel Başkan Özgür Özel ve Başkan Böcek ile salonu selamladı. Başkan Muhittin Böcek, tören sonunda CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e plaket ve çiçek takdim etti.


Antalya,Antalya Belediyesi
belediye365.com

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu

SUR YAPI TATİL EVLERİ ANTALYA'DA 4 MEVSİM TATİL