Çarşamba'da dev bütçeli yatırımlar hizmete alındı

Çarşamba

Çarşamba'da dev bütçeli yatırımlar hizmete alındı

MEKANİK OTORPARK

Kentin dört bir yanında önemli çalışmalara imza atan Samsun Büyükşehir Belediyesi Çarşamba ilçesinde de 4,5 yılda dev bütçeli yatırımları hayata geçirdi. O yatırımlardan biri Doğu Yaka Mekanik Otoparkı. Büyükşehir Belediyesi, 5 Katlı 240 araç kapasiteli mekanik otopark inşa ederek, ilçenin trafik ve park sorununa neşter vurdu.

DEV BÜTÇELİ YOL VE SU YATIRIMI

Büyükşehir Belediyesi 4.5 yılda Çarşamba ilçesinde dev bütçeli su ve yol yatırımları gerçekleştirdi.4,5 yılda 143 mahallede 385 bin metre yol çalışması, 126 kilometre yol genişletme çalışması yaptı.  Samsun Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’nün (SASKİ) çalışmalarıyla ilçede 62 mahalle suya kavuşturuldu. Durusu Demiraslan İçme Suyu Arıtma Tesisi inşa edildi. İlçenin altyapı sorunlarını çözmek adında da 4,5 yılda 25 bin metre kanalizasyon hattı,14 bin metre yağmursuyu hattı döşendi.

Büyükşehir Belediyesi tarafından Çarşamba ilçesinde gerçekleştirilen yatırımlar için ‘Hizmete Alma Töreni’ düzenlendi. Doğu Yaka Mekanik Otoparkı önünde düzenlenen törene AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan,  AK Parti Samsun Milletvekili Ersan Aksu, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, AK Parti Samsun İl Başkanı Mehmet Köse, İlçe Belediye Başkanları, Büyükşehir Belediyesi bürokratları, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

BİZE BÖYLESİ YAKIŞIR

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan törende yaptığı konuşmada, “Burada yapılan çalışma örnek. Yol, altyapı ve üstyapı çalışmaları ile çok önemli yatırımlar hayata geçti. Aslında biz işimizle ve eserlerimizle konuşuluyoruz. Biz kendi birliğini ve beraberliğini muhafaza eden, işi gücü millete hizmet olan, halka hizmet hakka hizmet anlayışıyla yol alan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yol arkadaşlarıyız. Bize böylesi yakışır. İnşallah Samsun’da bu eser ve hizmet belediyeciliğinin karşılığını 18-0 olarak Büyükşehrimizle birlikte cumhur ittifakıyla buluşturacağız. Şehrimize bu güzel hizmetleri kazandıran başta Büyükşehir Belediye Başkanımız olmak üzere tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi

 “MARİFET İLTİFATA TABİDİR”

Törende konuşan AK Parti Samsun Milletvekili Ersan Aksu ise “Büyükşehir Belediye Başkanımız Cumartesileri bir açılış klasiğine dönüştürdü. Marifet iltifata tabidir. Sadece yol çalışması olarak 4 bin 300 kilometre gibi bir rakamdan bahsetti. Bu çok ciddi bir rakam. Bir taraftan içme suyu arıtmalar, bir taraftan atık su arıtmalar, bir taraftan diğer projeler.  Hizmet ve Gönül belediyeciliği şiarıyla çalışmalar sürüyor. Hizmet ve gönül belediyeciliğinin 17 ilçemiz ve Büyükşehir Belediyemizin 18-0 olarak Cumhur İttifakı olarak yoluna devam edeceğini umut ediyorum” diye konuştu.

“4,5 YILDA SÖZ VERİP YAPMADIĞIMIZ HİÇ BİR PROJEMİZ YOK

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir,” Söz verip de yapmadığımız hiçbir projemiz olmadı. Seçim kampanyasında 86 projenin sözünü vermiştik. Onların tamamını gerçekleştirmek nasip oldu. Mert Irmağı havzası da ihale aşamasında. Samsun’un ticarette sanayi de asıl gücü Çarşamba.  Müthiş bir enerji ve sinerji var Çarşamba’da. Coğrafyasıyla, tarihiyle, marka değeriyle çok önemli bir ilçemiz.17 ilçemizdeki kırsal altyapıda verdiğimiz tahaüütü yerine getirmeyi rabbim bizlere nasip etti. İçme suyu noktasında aynı şekilde verdiğimiz sözü tuttuk. Yol, altyapı ve içme suyu tümünde bu yıl çalışmalar tamamlanıyor. Yalı Kafe’yi inşa ediyoruz. Dünya çapında bir kütüphane inşa ediyoruz. Herkese hitap edecek bir aile yaşam merkezi inşa ediyoruz. Bilim Merkezi bitti. Türkiye’de en mutlu insanların yaşadığı şehir Samsun olacak. Oraya doğru emin adımlarla yürüyoruz. Bugün Çarşamba ilçemizde 1 milyar 100 milyonluk yatırımın açılışını yapıyoruz. Samsun tarihi bir dönem yaşıyor. Geleceğimiz aydınlık” dedi

“ÇARŞAMBA HERŞEYİN EN GÜZELİNE LAYIK”

AK Parti Samsun İl Başkanı Mehmet Köse, “Her hafta sonu açılış programı yapsak bize yetmeyecek. O kadar çok hizmet o kadar çok yatırım var ki. Çarşamba her şeyin en güzeline layık. Bu tesisin katlı otoparkın ve altyapı yatırımlarının Çarşamba’ya hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

“ÇARŞAMBA 4,5 YILDA ÖNEMLİ HİZMETELER ALDI”

Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan, “ 4,5 yılda Çarşamba’ya çok önemli hizmetler yapıldı. Hem Büyükşehir Belediyemiz, hem de ilçe belediyemiz tarafından. Şuanda bu bölgenin otopark sorununu çözecek projenin açılışındayız. Yine ilçemize altyapı noktasında ciddi yatırımlar yapıldı. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanımıza Çarşamba’ya yaptığı tüm yatırımlar için teşekkürlerimi sunuyorum” dedi

Konuşmaların ardından dua edildi, ardından açılış kurdelesi kesilerek dev bütçeli yatırımları hizmete alındı.


Samsun,Samsun Belediyesi
belediye365.com

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu

SUR YAPI TATİL EVLERİ ANTALYA'DA 4 MEVSİM TATİL