BUSKİ’nin 2024 bütçesine meclis onayı

BUSKİ’nin 2024 bütçesine meclis onayı

BUSKİ’nin 2024 bütçesine meclis onayı

BASIN BÜLTENİ

BUSKİ’nin 2024 bütçesine meclis onayı

BURSA - Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi’nin aralık ayı toplantısında gerçekleştirilen BUSKİ Genel Kurulu’nda, BUSKİ’nin 2024 yılı bütçesi 11.700.000.000 TL olarak belirlendi. Bütçede bu yıl da aslan payı yatırımlara ayrıldı. Bütçedeki en büyük artış, 7.430.000.000 TL ile yatırım giderlerinde gerçekleşecek.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın başkanlığında gerçekleştirilen BUSKİ Genel Kurulu’nda; BUSKİ Genel Müdürü Güngör Gülenç, Genel Müdür Yardımcıları İbrahim Yedikardeş, Devrim İzgi, Mesut Boz ve İsmail Gerim’in yanı sıra, BUSKİ daire başkanları, Büyükşehir bürokratları ile meclis üyeleri hazır bulundu.

Yatırımlar hız kesmeyecek

Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleşen toplantıda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, BUSKİ’nin, su ve kanalizasyon idareleri arasında bugüne kadar sunduğu hizmetler ve yaptığı yatırımlarla örnek bir kurum olduğunu vurguladı. İlçelerde başlattıkları altyapı seferberliği kapsamında, çalışmaların hız kazandığını belirten Başkan Aktaş, “BUSKİ marifetiyle gerçekleştirdiğimiz altyapı faaliyetlerinde, önemli aşamalar kaydettik. İlçelerimizin altyapı ağını yeniliyoruz. Önümüzdeki dönemde de 280 projeyle altyapı yatırımlarını devam ettireceğiz” dedi.

Başkan Aktaş’ın konuşması, meclis üyelerine yapılan bütçe sunumu ve meclis üyelerinden gelen soruların BUSKİ Genel Müdürü Güngör Gülenç tarafından cevaplanması sonrasında, BUSKİ’nin 2024 yılı bütçesi oylamaya sunuldu.

Oylama sonrası BUSKİ’nin 7 milyar 400 milyon TL olan gelir bütçesi oybirliği ile 11 milyar 700 milyon TL gider ve 4 milyar 300 milyon TL olan finansman bütçesi de oy çokluğu ile kabul edildi.

BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

BASIN YAYIN VE HALKLA İLİŞKİLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI

 

 

 

 


Bursa,Bursa Belediyesi
belediye365.com

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu

SUR YAPI TATİL EVLERİ ANTALYA'DA 4 MEVSİM TATİL