BURSARAY’DA ÖNEMLİ VİRAJ AŞILDI

BURSARAY’DA ÖNEMLİ VİRAJ AŞILDI

BURSARAY’DA ÖNEMLİ VİRAJ AŞILDI

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Bursa’da demiryolu yatırımlarına büyük önem verdiklerini belirterek, “BURSARAY Şehir Hastanesi projemiz de saatte 80 kilometre tasarım hızı ile günlük 410 bin yolcuya hizmet verecek. Yapımı devam eden Bursa-Yenişehir-Osmaneli Hızlı Tren hattımız ile metromuzu entegre ederek Bursalılara hızlı tren erişimi için konforlu ve dakik bir ulaşım tesis edeceğiz. Hattın Emek ve Balat Metro kesimini inşallah 28 Mart’ta hizmete hazır hale getireceğiz” dedi. Uraloğlu, Ankara-Bursa Hızlı Tren hattının yapım çalışmalarının da devam ettiklerini belirterek, projenin hizmete girmesi ile Ankara’ya seyahat süresinin 2 saat 15 dakikaya ineceğini bildirdi.

 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, BURSARAY Emek-Balat Raylı Sistem Hattı Tamamlanma Töreni’ne katıldı. 2002 yılından bu yana Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde şehirleri hızlı trenlerle birbirine bağladıklarını belirten Uraloğlu, şehir içi ulaşımında da kent içi raylı sistem projelerini birbiri ardına hayata geçirdiklerini söyledi.

 

“Ülke Genelinde 433 Kilometre Şehir İçi Raylı Sistemi İnşa Ettik”

 

Özellikle büyük şehirlerde yaşayan vatandaşları trafik çilesinden kurtarmak için kent içi raylı sistem projelerinin önemli bir bölümünü Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın yaptığının altını çizen Uraloğlu, “Türkiye Yüzyılı’nda adeta bir kent içi raylı sistem fırtınası estiriyoruz. Ülke genelinde inşa ettiğimiz kent içi raylı sistem hattı uzunluğunu 433 kilometreye yükselttik. Sadece İstanbul’da bu sene 34 kilometre metro hattı hizmete aldık. İstanbul, Kocaeli ve Bursa’da toplam 47 km raylı sistem hattının yapım çalışmalarına da devam ediyoruz”.

 

Bursa’ya 609 Kilometre Bölünmüş Yol

 

Bursa’nın sanayinin, ticaretin, tarımın ve turizmin en önde gelen şehirlerinden biri olduğunu işaret eden Uraloğlu, bu nedenle Bursa’nın ulaşım ve iletişim ağını güçlendirecek, Bursa’yı geleceğe taşıyacak birçok önemli projeyi hayata geçirdiklerini bildirdi. 2002 yılından bu yana Bursa’nın ulaşım ve iletişim altyapısına 202 milyar liranın üstünde yatırım gerçekleştirdiklerine değinen Uraloğlu, bölünmüş yol uzunluğunu ise 195 kilometreden 609 kilometreye çıkardıklarını kaydetti. Bitümlü sıcak kaplama yol uzunluğunun 148 kilometreden 786 kilometreye çıktığını da anlatan Uraloğlu, “İstanbul-Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu’nu açtık.  Bursa Çevre Otoyolu, Bursa-İnegöl-Bozüyük-Ankara Sınırı Yolu, Bursa-Karacabey Yolu, Bursa-Mudanya gibi önemli güzergahları bölünmüş yol olarak tamamladık. Az önce de Çalı-Kayapa-Hasanağa il yolunun 2.etabınının açılışını gerçekleştirdik. Diğer etapları için de Büyükşehir Belediyemizle iş birliğinde çalışmalarımız yapacağız” dedi.

 

Ankara ile Bursa Hızlı Trenle 2 Saat 15 Dakikaya İniyor

 

Bakan Uraloğlu, Bursa’yı hızlı tren ağına katacak çalışmaları da başlattıkları müjdesini vererek, Ankara-Bursa Hızlı Tren hattının, Ankara-İstanbul YHT hattına bağlantılı olarak saatte 200 kilometre hıza uygun çift hatlı olarak inşa edildiğini söyledi. Uraloğlu, “56 kilometre uzunluğundaki Bursa – Yenişehir kesimi, 95 kilometre uzunluğundaki Bandırma-Bursa ve 50 kilometrelik Yenişehir-Osmaneli kesimleri olmak üzere toplam 201 kilometrelik hatta altyapı ve üstyapı çalışmalarına eş zamanlı olarak devam ediyoruz.  Projemiz tamamlandığında hem Ankara-Bursa, hem de Bursa-İstanbul arası seyahat süresi 2 saat 15 dakika olacak” dedi.

 

Günde 410 Bin Yolcuya Hizmet Verecek

 

Bursa’da devam eden en önemli ulaşım projelerinden birinin de Şehir Hastanesi Metrosu olduğunun altını çizen Bakan Uraloğlu, “Projemiz sayesinde mevcutta işletmede olan Emek-Arabayatağı Metro hattı, yapacağımız uzatma ile Mudanya Bulvarını geçerek YHT Gar ve nihayetinde Şehir Hastanesine ulaşacaktır. Saatte 80 kilometre tasarım hızı ile günlük 410 bin yolcuya hizmet verecektir. Toplam 4 istasyondan oluşmakta ve 4,9 km uzunluğundadır. Hattın en önemli iki durağı Hızlı Tren İstasyonu ve Hastane İstasyonudur. Yapımı devam eden Bursa-Yenişehir-Osmaneli Hızlı Tren hattımız ile metromuzu entegre ederek Bursalılara hızlı tren erişimi için konforlu ve dakik bir ulaşım tesis edeceğiz” dedi.  Proje kapsamında ayrıca Uludağ Üniversitesi İstasyonundan sonra, Depo Sahası ve yaklaşık bin 100 metre uzunluğunda Depo Sahası erişim hattını da dahil ettiklerini açıklayan Uraloğlu, yeni yapılacak tesisin, Bursa’nın tüm metro araç filosunun bakım-tamir ve park ihtiyacına da hizmet edeceğini belirtti.

 

Emek ve Balat Metro Kesimi 28 Mart’ta Açılacak

 

Uraloğlu, 28 Mart’ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’n Bursa’ya geleceğini de bildirdi. 28 Mart’a kadar da Emek ve Balat arasındaki metro kesiminin tamamlanarak hizmete hazır hale getirilmiş olacağını da açıklayan Uraloğlu, “Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Cumhur İttifakının adayı AK Parti’den tekrar aday gösterdiğimiz mevcut başkanımız Sayın Alinur Aktaş kardeşimiz var. Projeleriyle gönüllerde taht kurmuş başarılı bir belediye başkanıdır. Canı gönülden inanıyorum ki sizlerin desteğiyle de Bursa’nın gelişimi, toplumun kalkınması ve Türkiye Yüzyılı için koyduğumuz hedeflere ulaşmada gerekli her türlü gayreti gösterecektir” dedi.


Ankara,Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı
belediye365.com

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu

SUR YAPI TATİL EVLERİ ANTALYA'DA 4 MEVSİM TATİL