Başkan Vergili Ermenistan Erivan Seçimleriyle İlgili Rapor Hakkında Konuştu

Başkan Vergili Ermenistan Erivan Seçimleriyle İlgili Rapor Hakkında Konuştu

Başkan Vergili Ermenistan Erivan Seçimleriyle İlgili Rapor Hakkında Konuştu

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, Avrupa Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi 45. Genel Kurulu toplantıları için Türk delegasyonu olarak Fransa'nın Strazburg şehrinde katıldığı İzleme Komitesi toplantısında konuştu.

Başkan Vergili bugün (25.10.2023) öğleden önceki bölümde gerçekleştirilen İzleme Komitesi Toplantısında Ermenistan Erivan seçimleriyle ilgili Avrupa Konseyi İzleme Komitesi raportörlerinin hazırlamış olduğu raporla ilgili yaptığı konuşmada; "Raporu okuduğumda çok etkileyici ve bilgilendirici bir rapor olarak gördüm. Raporun bazı kısımlarında kadınların temsil ve yetersizliği, medyanın etkisi, en önemli tespitlerden birisi bağımsız adayların aday olamaması ki bu tamamen bir hak ihlali olarak görülmektedir. Diğer bir tespit ise buna katılmam mümkün değil; raporun 2. maddesindeki siyasi bağlam konusunun 8. maddesinde Ermenistan’daki siyasi bağlam Türkiye’deki duruma göre şekillenmektedir denmektedir. Böyle bir raporda buna katılmam mümkün değil. Ayrıca devamında Karabağ’da onlarca yıllık göreceli istikrarın ardından 2020 yılı sonbaharında çıkan çatışma sonunda alınan yenilginin ardından toprak kayıplarından bahsedilmektedir. Buna da katılmam mümkün değildir. Raporda bahsedilen Karabağ’daki sözde istikrar işgal topraklarıdır ve sözde cumhuriyettir. Bu cumhuriyet kurulmuştur ve Ermenistan dâhil hiç kimse tanımamıştır Karabağ’ı.

Raporda Ermenistan’ın toprak kaybı olarak bahsedilmesi işgalci Ermenistan’ın eylemini kabul görmesidir. Buna katılmak mümkün değildir. Ermenistan’ın işgal ettiği toprakları Azerbaycan’ın geriye alınmasıyla Ermenistan’ın yönetimi baskı altında tutan generallerin hâkimiyette, idare üzerinden kalkmıştır. Ermenistan gerçek demokrasiyle tanışmıştır. Ermenistan’ın rapordaki tavsiyelere uymasıyla, asgari vesayetinde kalkması sonucunda çok başarılı olacağına inanıyorum. Önümüzdeki günlerde Ermenistan’ın tüm komşularıyla iyi ilişkiler kuracağını ümit eder, hepinize teşekkür ederim" dedi.

Başkan Vergili toplantı oturumunun kapanışından sonra Avrupa Konseyi Gençlik Delegesi Zeynep Güner ile Genel Kurul Hatırası fotoğrafı çektirdi.


Karabük,Karabük Belediyesi
belediye365.com

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu

SUR YAPI TATİL EVLERİ ANTALYA'DA 4 MEVSİM TATİL