TÜREL; "4 MİLYON TURİST BEKLİYORUZ"

TÜREL;

?2018 Perge Yılı? açılış programı düzenlendi

Antalya´daki Perge Antik Kenti´nde "2018 Perge Yılı" açılış programı düzenlendi. Törende konuşan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Perge´nin yeteri kadar tanıtılamamasından yakınarak, ?Bu yıl Antalya´ya 14 milyon turist bekliyoruz. Kentimize gelecek turistlerin en az 4 milyonunun da Perge Antik Kenti´ni ziyaret etmesini arzuluyoruz? dedi. 

2018 Perge Yılı´nın açılışı nedeniyle Perge Antik Kenti´nde tören düzenlendi. Antalya protokolü ile turizmcilerin yer aldığı törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalya Yüksek İstişare Konseyi´nin aldığı karar doğrultusunda her yıl Antalya´daki bir antik değerin öne çıkacak olmasının Antalya´nın tanıtımı açısından büyük önem taşıdığını söyledi. 

Perge´nin eşsiz güzelliğini görmeyen kalmamalı

?Binlerce yıl önce bu bölgenin adını koyanların bugünü tarif edercesine, her obadan her yerden gelenlerin yurdu anlamına gelen Pamfilya adını vermeleri bir tesadüf değildir. Çünkü bu coğrafya her dönemde haklı bir çekim merkezi olmuş burada kurulan şehirler, medeniyetler dünya medeniyetlerinin gelişmesine önderlik etmiştir? diyen Başkan Türel, tüm bu özelliklerine rağmen Perge´nin bugüne kadar hak ettiği gibi tanıtılamadığını ifade etti.

Türel, Bu yıl Antalya´ya gelmesi beklenen 14 milyon turistin en az 4 milyonunun Perge´yi ziyaret etmesinin hedeflendiğini belirterek, ?Helenistik Dönem boyunca en zengin ve güzel şehirler arasında yer alan Perge´nin eşsiz güzelliğini görmeyen, bilmeyen kalmamalı. Bunun içinde yerel yönetim olarak, kamu, olarak, iş dünyası, turizm sektörü olarak hepimizin elini taşın altına koyması ve üzerine düşen ne varsa yapması gerektiğine inanıyorum? diye konuştu. 

/resimler/2018-5/11/1605504136872.jpg

Turizmin önünü açmamız gerekiyor

Antalya´da bugüne kadar deniz-kum-güneş üçgeni etrafında şekillenen turizmin önünü açmak gerektiğine vurgu yapan Türel, Antalya´nın dört bir yanının antik şehir, antik tiyatrolar ve tarihi mekânlar barındırdığını belirterek, ?Bugüne kadar bunları yeterince değerlendiremedik. Antalya´mızın eşsiz tarihini, doğasını ve kültürel zenginliklerini bu kapsamda çok iyi tanıtmalı ve anlatmalıyız. Yüksek İstişare Konseyimizin aldığı karar doğrultusunda bundan sonra her yıl bir tema seçerek tüm yıl boyunca tanıtımlarımızı ve turizm pazarlamamızı o tema üzerinden yapacağız? dedi.

 Türel, Antalya´nın tanıtımına büyük katkı sağlaması beklenen ?tema yılı? projesine önderlik eden Antalya Valisi Münir Karaloğlu başta olmak üzere, turizm sektörüne ve diğer sivil toplum kuruluşlarına teşekkür etti.



BÜYÜKŞEHİR KÜTÜPHANE HAFTASI ETKİNLİKLERİ BAŞLADI

KKTC CUMHURBAŞKANI TATAR KEPEZ KİTAP FUARI'NDA

ÇOBAN RESSAM İSYANINI RESİMLERİYLE ANLATTI

ANTALYALILAR KEPEZ KİTAP FUARINI ÇOK SEVDİ

ANTALYALILAR KEPEZ KİTAP FUARINA YOĞUN İLGİ GÖSTERDİ

4. KEPEZ KİTAP FUARI KAPILARINI OKUYUCULARA AÇTI

4. KEPEZ KİTAP FUARI KAPILARINI AÇIYOR

MURATPAŞA'DA TİYATRO GÜNLERİ BAŞLADI

USTA YAZARLAR KEPEZ KİTAP FUARI'NA GELİYOR

UYSAL; "HALİT ÖNÜR'LER TÜRKİYE'NİN HİKAYESİDİR"

LEONARDO DA VİNCİ SERGİSİNE BÜYÜK İLGİ

DÖRDÜNCÜ KEPEZ KİTAP FUARI KAPILARINI ARALIYOR

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu

SUR YAPI TATİL EVLERİ ANTALYA'DA 4 MEVSİM TATİL