BAŞKAN ÇİMEN, "15 ŞUBAT GÜMÜŞHANE’NİN DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞ GÜNÜ” MESAJI YAYIMLADI

BAŞKAN ÇİMEN,

BAŞKAN ÇİMEN, "15 ŞUBAT GÜMÜŞHANE’NİN DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞ GÜNÜ” MESAJI YAYIMLADI

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, Gümüşhane’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 106. Yılı nedeniyle bir mesaj yayımladı. Başkan Çimen’in mesajı şöyledir.

“15 Şubat 2024 Perşembe günü, şirin ilimiz Gümüşhane’nin 1. Dünya Savaşı’nda uğradığı Rus işgalinden kurtuluşunun 106. yıldönümünü kutlayacağız.

Gümüşhane; işgal yıllarındaki zorlu direnişiyle Kafkas Cephesi’nin Çanakkale’si olmuştur. Eğer Ruslar Gümüşhane cephesini aşmış olsalardı Anadolu’nun içlerine daha kolay yürüyecekler ve hedeflerine daha kolay ulaşabileceklerdi.

Gümüşhane ve ilçelerinde dağlarımız bugün bile hep o şanlı direnişin hatırası olan şehit mezarları ve kazılmış siperlerle doludur.

Rusların Anadolu’da gelebildiği son noktalar Torul ve Kürtün’ün yüksek rakımlı dağlarıdır. Bu dağlarda Ruslarla çetin muharebeler yapılmış ve Ruslar;  Gümüşhane’deki  ordu ve millet birlikteliği ile gösterilen mukavemeti kıramayıp  Şirin ilimiz Gümüşhane’yi terk edip gitmişlerdir. Kürtün Kabaktepe zirvesindeki şehitliğimizde yatan kahraman askerlerimiz, Rus askerlerinin püskürtülmesinde adeta destan yazarak şehadet makamına yükselmişlerdir. Allah hepsine rahmet etsin.

Birinci Dünya Savaşı ve arkasından İstiklal Harbi bize göstermiştir ki, istiklale âşık bu millet vatanı için, devleti için, dini için, namusu için, bayrağı için, istiklal ve istikbali için yokluklar içinde kurtuluş zaferi yazmıştır. İşte Gümüşhane’nin işgalden kurtuluşu bu tarihin altın sayfalarından sadece birdir.

Gümüşhane’yi sadece Ruslar işgal etmemiş, Ermeni çetecileri de en büyük ihanetlerden birini yapmıştır. İşgal yıllarında şehrimizin iki önemli ismi Hafız Mehmet Karaarslan ve Hüseyin Hüsnü Selçuk Ermeni çetecilerin suikastleriyle şehit olmuşlardır. Şehit Hafız Mehmet’in kabri Bağlarbaşı Mahallesi’nde, Şehit Hüseyin Hüsnü Selçuk’un kabri ise Hasan Bey Mahallesi’ndedir. Yine Aynı şekilde diğer bir kahramanımız da o günlerde Rus askerleri tarafından şehit edilen Kızılköy’den Ömer  Doğru’dur. Ömer Doğru’nun da kabri Kızılköy Hamzalı mezarlığındadır.

Bu toprakları bize vatan kılmak için, istiklalimiz ve istikbalimiz uğrunda bir gül bahçesine düşercesine toprağa giren tüm şehitlerimize ve vefat eden gazilerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Kurtuluş Savaşımızı kazanarak bizlere son devletimiz Türkiye Cumhuriyeti’ni armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, Kurucu Meclisimizin ve ordumuzun tüm mensuplarını da rahmet ve şükran duygularımla yâd ediyorum.

Gümüşhanemizin kurtuluş günü vesilesi ile Allah (c.c.) dan duamız, bir daha bu temiz, mübarek topraklara düşman çizmesi basmasın. Birliğimiz, dirliğimiz daim olsun. Kurtuluş günümüz kutlu olsun.”


Gümüşhane,Gümüşhane Belediyesi
belediye365.com

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu

SUR YAPI TATİL EVLERİ ANTALYA'DA 4 MEVSİM TATİL