BAŞKAN ALTAY: “KONYA 2024’TE DE HER ALANDA ÜLKEMİZİN PARLAYAN YILDIZI OLMAYA DEVAM EDECEK”

BAŞKAN ALTAY: “KONYA 2024’TE DE HER ALANDA ÜLKEMİZİN PARLAYAN YILDIZI OLMAYA DEVAM EDECEK”

BAŞKAN ALTAY: “KONYA 2024’TE DE HER ALANDA ÜLKEMİZİN PARLAYAN YILDIZI OLMAYA DEVAM EDECEK”

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, 2024 yılının gelişi vesilesiyle bir mesaj yayımladı.

Başkan Altay’ın mesajı şöyle:

“Acısıyla tatlısıyla bir yılı daha geride bıraktık. Her yeni yıl, geçmişin muhasebesini yaptığımız, tecrübemize yeni tecrübeler eklediğimiz ve şehrimizin standartlarını çok daha yükseğe taşıdığımız bir yıl oluyor. 2023 yılını da Konya Modeli Belediyecilik vizyonumuz ışığında Konya’mızın her alanda yükselişini sürdürmek için yoğun çalışma temposuyla geçirdik.

Şubat ayında 11 ilimizde büyük bir yıkıma neden olan ve hepimizi derin bir yasa boğan depremlerle sarsıldık. Binlerce canımızı yitirdiğimiz bu büyük felaket, hafızalarımızdan hiçbir zaman silinmeyecek izler bıraktı. Bizler de tüm imkânımızı ve enerjimizi deprem bölgesindeki kardeşlerimizin yaralarını sarmak için harcadık. 

Bir yandan Hatay’daki kardeşlerimizin yaralarını sararken bir yandan da şehrimiz için ter dökmeye devam ettik. Bu doğrultuda bahar aylarında Konya genelinde 36 eserin açılış ve temel atmasını gerçekleştirdik. Bu süreçte Konya’mızın ulaşım tarihinde bir dönüm noktası olan KONYARAY Banliyö Hattı’nın da temelini attık. Banliyö Hattımızın yapımı devam ediyor.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından ilan edilen Mevlana Yılı kapsamında şehrimizde, ülkemiz genelinde ve yurt dışında anma programları ve farklı etkinlikler gerçekleştirdik. 2023 Dünya Spor Başkenti unvanını birçok uluslararası müsabakaya ev sahipliği yaparak başarıyla taşıdık. Cumhuriyetimizin 100. yılında Konya’mızın küresel vizyonunu şekillendiren tarihi bir programa ev sahipliği yaptık. Dünya genelinden 400’e yakın yerel ve bölgesel yönetim temsilcisi ile yedi kıtadan konukların katılımıyla Konya’mızda düzenlediğimiz UCLG Dünya Konseyi sırasında teşkilatın dönem başkanlığını devraldım. Bu büyük vazifeyi üstlenerek, Cumhuriyetimizin 100. Yılı için ülkemize ve aziz milletimize güzel bir armağan sunmuş olduk.

Geçtiğimiz yıl eser siyasetimizin en güzel örneklerini hemşehrilerimizle buluşturduk. Darü’l Mülk Sergi Sarayı, Çatalhöyük Tanıtım ve Karşılama Merkezi, Depo no:4, Fenni Fırın gibi çok önemli eserleri şehrimize kazandırdık. Bunun yanında Türkiye’nin ilk Sıfır Atık Sanayi Sitesi, Yeni Cephanelik, Akyokuş Kasrı Larende Dükkânları, Meydan Evleri ve Velespit Müzesi gibi projelerimizin yapımı da tamamlanmak üzere. Konya’mızın trafiğini rahatlatmak adına toplam maliyeti 1 milyar lira olan 4 köprülü kavşağı şehrimize kazandırdık. Sedirler Köprülü Kavşağı’ndan geçtiğimiz ay alttan geçişleri vermiştik. Kavşağımız üstten geçişlere de açıldı. Fırat Caddesi Köprülü Kavşağı, Şehir Hastanesi Önü Köprülü Kavşağı ve Taşköprü Alt Geçidi’nde de çalışmalar devam ediyor. Daha önce hizmete açtığımız Abdülhamid Han, İsmail Ketenci, Celaleddin Karatay, Alparslan Türkeş, Kazakistan ve Karabağ caddelerinden sonra Necmettin Erbakan Caddesi'ni şehrimize kazandırıyoruz. KOSKİ vasıtasıyla 31 ilçemizde altyapı yatırımlarına devam ediyoruz.

İnşallah 2024 yılında da yaptığımız çalışmalarla Konya olarak Türkiye Yüzyılı’na katkı sağlamaya devam edeceğiz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde hem şehrimizi hem ülkemizi çok daha parlak ufuklara taşımak için gayretlerimizi sürdüreceğiz. Konya, 2024 yılında da her alanda yükselmeye ve ülkemizin parlayan yıldızı olamaya devam edecektir. Her zaman bizlerle omuz omuza veren, gönül birlikteliği sağlayan tüm hemşehrilerime teşekkür ediyorum. 2024’te başta Gazze olmak üzere tüm dünyada akan kanın durmasını ve ülkemizdeki terör belasının son bulmasını diliyorum. Ülkemizin bekası ve bölünmez bütünlüğü için şahadete yürüyen tüm kahramanlarımızı saygıyla ve minnetle anıyorum. Allah mekânlarını cennet eylesin.

Bu duygularla tüm hemşehrilerime ve ülkemize barış ve kardeşlik duyguları içinde huzurlu, sağlıklı ve mutlu bir yıl diliyor, 2024’ün hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Allah’a emanet olun.”
 


Konya,Konya Belediyesi
belediye365.com

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu

SUR YAPI TATİL EVLERİ ANTALYA'DA 4 MEVSİM TATİL